BES'ten ayrılışlara dair açıklama

BES'ten ayrılışlara dair açıklama

Muhasebat Genel Müdürlüğü, BES en ayrılışların, Emeklilik Gözetim merkezinden online alınarak Say2000 sistemine entegre edileceğini, kurumlardaki gerçekleştirme görevlilerinin bu konuyla ilgili olarak bir işlem yapmaması gerektiğini açıkladı

1 Nisan 2017 tarihi itibariyle kamu personeli için zorunlu hale gelen otomatik katılım hesabı sistemi hakkında ki sorunlarla ilgili olarak internet sitemize mailler gelmektedir.

Konu ile ilgili olarak, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen KBS sisteminde maaş yapılanlar ile ilgili olarak bugün (08.05.2017) yapılan duyuru ile Bireysel Emeklilik Otomatik Katılım Sisteminde silme, dondurma veya değişiklik işlemlerine ilişkin bilgileri Emeklilik Gözetim Merkezinden her ay sonu elektronik ortamda alınarak, merkezden KPHYSye (Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi) yüklenecektir. Kurum gerçekleştirme görevlileri tarafından (eski adı ile maaş mutemetleri) bu işlemlerle ilgili herhangi bir veri girişi yapılmayacaktır. denilerek bu sürecin ne şekilde işletileceğini belirtmişlerdir.