2018 LGS yorumları (Kolay mıydı? Zor muydu?)

2018 LGS yorumları (Kolay mıydı? Zor muydu?)
LGS yorumları 2018 Kolay mıydı? Zor muydu?, LGS yorumları 2018 (Kolay mıydı? Zor muydu?), 2018 LGS kolay mıydı? 2018 LGS Zor muydu? 2018 LGS yorumları. 2018 lgs zor muydu? kolay mıydı?

LGS yorumları 2018 kolay mıydı? zor muydu? Şu an için 2018 LGS cevapları ne zaman yayımlanacak? sorusundan sonra en çok merak edilen soru. Henüz soru ve cevaplar elimize ulaşmadı. Ancak tahminimiz zor olacağı yönünde. 2018 LGS yorumları uzmanlar tarafından yapıldığı andan burada da yer vereceğiz.2018 lgs zor muydu? kolay mıydı? konusunda yapılacak tüm yorumlara,görüşlere burada yer vereceğiz.

2018 LGS zor muydu? sorusunun cevabını elbette en iyi verecek olan bu sınava girmiş olan 8. sınıf öğrencileri. Kişisel görüşümüz kontenjan sayıları yetersiz olacağından 2018 LGS sorularının da zor olacağı.

Sizde 2018 lgs zor muydu? kolay mıydı? sorununa yorum yapmak isterseniz aşağıdaki yorum alanımızı kullanabilirsiniz.

-LGSde sınavın belirleyicisi Matematik ve Fen olacak gibi duruyor. Gelen bilgi soruların zor olduğu yönünde

-LGS’de bir fen bilimleri sorusunu okumak in 2 dk gerekiyor bir soru bi sayfayı kaplıyor sorular çok zordu hepsini uzun sürede okuyup anlamak ve işlemlerini yapmak gerekiyordu aralarda zor olmasını beklerken hepsi zordu zaman yetmedi.Benim çocuğum lgsye girdi bu sıkıntılar vardı.

-LGS de yoruma dayali sorular agirlikta imis.

-LGSde ilk oturum tamamlandı. Sözel alan sorularını yanıtlayan öğrenciler "Zor sorular bekliyorduk, beklediğimizden daha kolaydı" dedi.

LGSde 2. oturum yani matematik - fen soruları öğrencileri bir hayli zorlamış. Matematikteki uzun sözel sorular öğrencilerin sınav süresini yetiştirememesine neden olmuş.

Yapılan lgs den anlıyoruz ki verilen eğitim ile sorulan sorular birbirine eş değil..

-Gelen yorumlara göre,Fen sorularının hepsi şekilli ve uzun sorular.Zaman konusunda öğrenciler sorun yaşamışlar

LGS sınavı bitti ve televizyondaki eğitim uzmanları mesela ingilizce branşındaki sorular adına şunu söylüyor: "Soru kökleri ingilizce oldu bu sene yani zorlaştı doğal olarak devlet okulundaki öğrenciler yapamamıştır"

SÖZEL RAHATTI
Onur Soğuk (Hocalara Geldik Platformu): Sözeli öğrenciler çok rahat yaptı. Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük soruları alışık oldukları sorular. Herhangi bir sorun yaşanmadı. İkinci kısımda matematik ve fen soruları öğrencileri çok zorladı. Özellikle matematik. Bunun nedeni ise uzun metinli sorular. Bunlar öğrencilerin zamanı yetiştirememesine neden oldu. İyi öğrenciler bile 2-3 soru boş bıraktı, yetiştiremedi. Fen nispeten zorladı. İkinci kısımda çoğu öğrenci süreyi yetiştiremedi. Belirleyici olan fen ve matematik olacak gibi duruyor. Bu iki derste iyi yapanların istedikleri yerleri kazanma şansları daha yüksek.

TEOGDAN ZOR
Talha Doğan (Tonguç Akademi): Sözel, beklenildiği gibi öğrencinin rahatlıkla yapabileceği düzeyde. Kazanımları birebir çıktı. Kazanımları bilen, okul derslerini takip eden bir öğrenci, Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve İngilizce sorularını kolayca çözebilir. Türkçede örnek sorulardaki gibi yeni tarz sorular var. Türkçe’de 12’nci soru, teknoloji cihazlarıyla ilgili ana düşünce sorusu çeldirici. Öğrenciler A ya da D işaretlemiş olabilir. Sözel netlerinin Türkiye ortalaması yüksek olacak. Sayısalda ise matematik zorlayıcı, belirleyici olacak. TEOG’dakinden daha üst seviyede sorular çıktı. Fen yine örnek sorulardaki gibi günlük hayata uygun, bu bilgileri sorgulayıcı.

SONUÇLAR 22 HAZİRANDA
Sınav heyecanını geride bırakan öğrenciler, şimdi de sonuçlar için bekleyecek. Sınavın sonuçları 22 Haziran’da açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.

8. Sınıf LGS Soru ve Cevapları 2018 Sınav Bitiminde Burada Yer Alacak Sınavla Öğrenci Alacak Liseleri İnceleyin!

Türkiye genelinde 303ü fen lisesi, 89u sosyal bilimler lisesi, 228i Anadolu lisesi, 297si imam hatip lisesi, 26sı mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere 943 proje okulu ile alan bazlı program uygulayan 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 ortaöğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak.

Merkezi sınavın sonuçları 22 Haziranda açıklanacak. Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alacak.

Sınavın soru ve cevaplarının yarın öğleden sonra yayımlanması bekleniyor.