2011 8.sınıf SBS soruları zor mu yoksa kolay mıydı?

İlk belirlemelere göre sorular, geçen yıla göre daha kolay değil. Bu yüzden ortalamalarda bir değişim söz konusu olabilir...

Geçen yılın verilerine baktığımızda
23 Türkçe sorusunda Türkiye ortalaması 13.01,
Matematik e 20 soruda 5,
Fen Bilimleri de 20 soruda 6.76,
Sosyal Bilimlerde 20 soruda 9.67,
Yabancı Dilde de 17 soruda 5.84 ü.
Bu yıl bu rakamların, bazı testlerde daha da düşmesi bekleniyor.
Geçen yılın ortalama ve standart sapmalarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz...
http://oges.meb.gov.tr/stats/2010/2010_SBS_8_SB.pdf

Van, Diyarbakır, Gaziantep ve İstanbul Florya Bahçeşehir Kolejleri 8.sınıf öğrencilerinden SBS yorumu!

Geçen seneye göre daha zor bir sınavdı!

Türkçe soruları zordu!

Florya, Gaziantep, Van ve Diyarbakır Bahçeşehir Kolejlerinin 8.sınıf öğrencileri, bugün yapılan SBSyi şöyle değerlendirdiler:

Göktuğ Ateşer

Bu sınav geçen seneye göre daha zordu. Daha farklı soru tarzları vardı. Her derste eleyici sorular vardı.Türkçe çok zordu. Bazı paragraflı anlam sorularında iki şık arasında kararsızlık yaşadım.Genel olarak her çalışan öğrencinin iyi sonuç alabileceği bir sınavdı.

Begüm Çizel

Türkçe soruları zorlayıcıydı. Fen ve sosyal soruları kolaydı. İngilizce soruları olması gerektiği gibiydi. Genel olarak orta derecede zor bir sınavdı.

Eylül Roza Demirhan

Bazı sorularda belirsizlik vardı. Sorular eksik gibiydi. Milli Eğitimin kitaplarındaki içerikle pek alakası yoktu. Bizim bugüne kadar olduğumuz deneme sınavlarından daha basitti. Fakat soruları okurken algılamada güçlük çekiyordum, bu heyecanımdan mı bilmiyorum. Soruyu yeniden okumak zorunda kalıyordum. Sosyal ve İngilizce soruları çok basit, Matematik ve Türkçe soruları beklediğim gibi. Fen soruları zor geldi.

Furkan Aktan

Sınav beklediğim gibi geçti. Birkaç soruda zorlanacağımı biliyordum. Düşündüğüm gibide oldu. Matematik Türkçe ve Fen sorularında genelde 1 soru beni inanılmaz bir şekilde çok fazla düşündürttü. Nerdeyse o soruları boş bırakacaktım. Sonra doğru yaparsam kazanacağımın çok daha fazla olacağını düşünüp aklımdan geçen en mantıklı şıkları cevaplandırdım. Şu anda sonuçlara göre hepsini doğru yaptım. İşin en tuhaf yanı o üç sorunun doğru olduğunu görmek beni çok sevindirdi. Genel anlamda sınav kolaydı.

Rıdvan LÜLECİ

Bu yıl Türkçe dersi hariç daha kolaydı. Daha zor bekliyordum ama beklediğimden daha kolaydı. Türkçe dersinde çelişkili sorular vardı ve zorlandım.

Tuğçe EKİNCİALP

Geçen yıla göre biraz daha kolaydı. Bence ben bu yıl daha iyi hazırlandım. Türkçe geçen yıla göre ve diğer derslere göre daha zordu.

Oğuz ÇIBIK

Okul SBSlerine benziyordu. Ama gerçek SBS daha kolaydı. Çözerken rahattım bu da okul sınavlarının zor olmasından dolayıydı. Anlatılan konularla paralel şeyler çıktı. Sürpriz soru görmedim. 490 civarı bekliyorum.

ABBAS GÜÇLÜ

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER