19 Mayıs ile ilgili güzel sözler Şiiri
Sorubak.Com


19 Mayıs ile ilgili güzel sözler

19 Mayıs ulusal egemenliÄŸin baÅŸlangıç günüdür.

*** "Milletin baÄŸrından temiz bir nesil yetiÅŸiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak."

*** Zaferin büyüklüÄŸü, savaşın çetinliÄŸi ile ölçülür.

*** Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez.

*** "Her ÅŸeye raÄŸmen muhakkak bir ışığa doÄŸru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaÅŸatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim deÄŸil, bugünün karanlıları, ahlâksızlıkları, ÅŸarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aÅŸkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir."

*** "Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin ÅŸeref ve istiklâli kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır." 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür.

*** Zafer, barışın en kısa yoludur "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliÄŸine ve yetiÅŸmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türkten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. EÄŸer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk ÇocuÄŸu, o kabahat da senin deÄŸil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Åžunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol... 19 Mayıs yeni Türkiyenin ve Atatürkün doÄŸum günüdür.

*** "Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduÄŸunuz terbiye ve kültür ile, insanlık deÄŸerinin, vatan sevgisinin en deÄŸerli örneÄŸi olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

*** "Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüÄŸüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düÅŸünce ve kararlarımın yerine getirilebileceÄŸine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım. Samsun’luların hal ve durumlarında gördüÄŸüm gözlerinden okuduÄŸum vatanseverlik ve fedakarlık ; ümit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca götürmeye yetmiÅŸti..."

*** 19 Mayıs ulusal egemenliÄŸin baÅŸlangıç günüdür.

*** Milletin baÄŸrında temiz bir nesil yetiÅŸiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. Zafer “Zafer benimdir” diyebilenlerindir.

*** Bütün ümidim gençliktedir. Her kafanın anlamaktan aciz olduÄŸu yüksek bir varlıktır gençlik.

*** Türk çocuÄŸu, çok zekisin, bu belli; fakat, zekanı unut, daima çalışkan ol.

BENZER ŞİİRLER