Engelliler Haftası konuşma metni Şiiri
Sorubak.Com


Engelliler Haftası konuşma metni

Sevgili ArkadaÅŸlar!
10 ile 16 Mayıs günleri arası Engelliler Haftasıdır. Bu hafta boyunca Engellilerın sorunları tartışılır. Sakatlığa sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araÅŸtırılır. Engellilerın eÄŸitilebilmeleri ve iÅŸ sahibi olabilmeleri için gerekli ÅŸartlar oluÅŸturulmaya çalışılır.
Engelliler Haftası boyunca, her gün ayrı bir sakatlık konusu iÅŸlenir. 10 Mayıs günü Engelliler Haftasının açılışı yapılır. 11 Mayıs Görmeyenler Günü, 12 Mayıs Ä°ÅŸitme ve KonuÅŸma Engellileri Günü, 13 Mayıs Ortopedik Özürlüler Günü, 14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Özürlüler Günü, 15 Mayıs Güçsüz YaÅŸlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü olarak deÄŸerlendirilir. 16 Mayıs günü ise Engelliler Haftasının genel deÄŸerlendirmesi yapılır.
Akraba evliliÄŸi, gebelik öncesi tedbirsizlikler, aşıların zamanında yapılmaması ve kazalar, sakatlığın en önemli sebeplerindendir. Engellilerın da, hayatlarını sürdürebilmeleri için, çalışmaları ve gelir saÄŸlamaları gerekir. Engellilera acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Onların da yapabileceÄŸi iÅŸler vardır. Engellilerın iÅŸ sahibi olmalarına yardımcı olmak zorundayız. Kanunlarımız, iÅŸyerlerinde çalışan her yüz iÅŸçiden ikisinin sakat iÅŸçi olmasını zorunlu kılmıştır.
GördüÄŸümüz Engellilerla alay etmeyelim ve gülmeyelim. Bir gün bizim de sakat kalabileceÄŸimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım.
Hepinize kazasız ve saÄŸlıklı günler, mutlu bir ömür diliyorum.

BENZER ŞİİRLER