Yeşilay Haftası Konuşma Metni Şiiri
Sorubak.Com


Yeşilay Haftası Konuşma Metni

SEVGÄ°LÄ° ARKADAÅžLAR!
 
Alkollü içki, sigara ve uyuÅŸturucunun zararını bilmeyenimiz yoktur. Ama ne yazık ki insanlar yine de bilinçsiz bir ÅŸekilde bunları tüketmeye devam etmektedirler. 5 Mart 1920 tarihinde Hilal-i Ahdar DerneÄŸi kurulmuÅŸtur. Hilal ay, ahdar da yeÅŸil anlamına gelmektedir. Hilal-i Ahdar DerneÄŸi daha sonra YeÅŸilay adını almıştır. Bu derneÄŸin amacı, alkollü içki, sigara ve uyuÅŸturucunun zararlarını topluma anlatmak ve bunları içenleri vazgeçirmektir.
 
UyuÅŸturucu denilince akla esrar, eroin ve kokain gibi maddeler gelmektedir. Ülkemizde bu maddelerin kullanılması ve satılması yasaktır. Bu yasaÄŸa uymayanlara ağır hapis cezaları verilir.
 
Ä°çildiÄŸinde insanı sarhoÅŸ eden maddelere alkollü içkiler diyoruz. SarhoÅŸ olan insan kolayca suç iÅŸler. Trafik kazalarının büyük bir bölümü, içkili araba kullanmaktan ileri gelmektedir.
 
Bir baÅŸka zararlı alışkanlıkta sigaradır. Ne yazık ki sigara, toplumumuzda yaygın olarak içilen bir maddedir. Sigara içen insanlar, ömürlerinin önemli bir bölümünü bu canavarın eline teslim etmiÅŸ olurlar.
 
Bütün kötülüklerin anası olan uyuÅŸturucu, alkollü içkiler ve sigaradan uzak, saÄŸlıklı bir ömür geçirmenizi diliyorum.

BENZER ŞİİRLER