Kütüphane Haftası konuşma metni Şiiri
Sorubak.Com


Kütüphane Haftası konuşma metni

Sevgili ArkadaÅŸlar!
Bu gün Kütüphaneler Haftası hepimize kutlu olsun.
Mart ayının son pazartesi günü ile baÅŸlayan haftayı Kütüphaneler Haftası olarak kutluyoruz. Hafta süresince, kitapların önemi, kütüphanelerin geliÅŸtirilmesi ve kütüphaneciliÄŸin sorunları dile getirilir, kütüphanelerde uyulması gereken kurallar anlatılır.
Ä°çindeki kitaplardan herkesin yararlandığı binalara kütüphane, kitapların korunması, sınıflandırılması ve okuyucuya kitap verilmesi gibi görevleri yapan memurlara da kütüphaneci denir. Eski çaÄŸlardan beri insanlığın hizmetinde olan kütüphaneler, her toplum için önemli olmuÅŸtur.
Hemen hemen her il ve ilçemizde kütüphane bulunur. Ülkemizdeki en büyük kütüphaneleri ÅŸöyle sıralayabiliriz: Ä°stanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Kütüphaneleri, Ankara’da Milli Kütüphane ve OrtadoÄŸu Teknik Üniversitesi Kütüphanesidir.
Ne yazık ki ülkemizde kütüphanelere gereken önem verilmemektedir. Günümüzün en yalnız, en buruk ve en üzgün mekanlarıdır kütüphaneler. Kitabın pahalı olduÄŸunu söyleyen insanların, kitabın bedava olduÄŸu kütüphanelere gitmediÄŸini görüyoruz. Kitap okumayan bir toplum oluÅŸumuzun cezasını, elbette ki her alanda çekmekteyiz.
Sevgili ArkadaÅŸlar! Her türlü kitabı bulabileceÄŸimiz kütüphaneler, biz okuyucularını beklemektedir. Okul ve sınıf kütüphaneleri kurmak için bu haftayı vesile kılıp, hemen kolları sıvamalıyız. Bizlere ödünç kitap veren kütüphaneleri sık sık ziyaret etmeli ve her ÅŸeyden önemlisi, haftada en az birkaç kitap okumalıyız.
Kütüphaneye girerken ayaklarımızı paspasa silmeli, paltolarımızı vestiyere bırakmalıyız. Görevli memur istemeden kimliÄŸimizi vermeliyiz. Nasıl kitap arayacağımızı bilmiyorsak görevli memurdan yardım istemeliyiz. Okuma salonunda konuÅŸmamalı, sayfaları sessiz çevirmeli ve sessiz yürümeliyiz. OkuduÄŸumuz ve ödünç aldığımız kitaplardan baÅŸka insanların da yararlanacağını unutmadan, onları iyi korumalıyız.
Hepinize kitaplı ve kütüphaneli bir yaÅŸam diliyorum.

BENZER ŞİİRLER