Yaşlılar Haftası Konuşma Metni Şiiri
Sorubak.Com


Yaşlılar Haftası Konuşma Metni

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız ve dünya nüfusunun yüzde 10’unu oluÅŸturan yaÅŸlılara, Sevgi ve Saygıyı dile getirmek için, 1982 yılında WHO (Dünya SaÄŸlık Örgütü) tarafından 18-24 Mart tarihleri arası “YaÅŸlılara Saygı Haftası”olarak ilan edilmiÅŸtir.

Büyüklerin varlığı baÄŸlı olduÄŸu ailenin temel direÄŸi, temel dirliÄŸidir. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da saÄŸlamlaÅŸtırmalıyız.

Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda deÄŸil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduÄŸumuzu onlara hissettirmeliyiz.

Toplumsal yaÅŸamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doÄŸrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaÅŸamın her evresinde ilke edinmiÅŸtir. YaÅŸlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaÅŸta olursa olsun, tüm bireylerin yaÅŸama güvenle bakmalarını saÄŸlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz yarının yaÅŸlılarıyız.

Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaÅŸlıların karşılaÅŸabileceÄŸi sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaÅŸabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır.

YaÅŸlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaÅŸlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiÅŸ olan büyüklerimizi, yaÅŸlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK demiÅŸtir ki “Bir milletin yaÅŸlı vatandaÅŸlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaÅŸama kudretinin en önemli kıstasıdır. GeçmiÅŸte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceÄŸe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

Bu duygularla tüm büyüklerimizin YaÅŸlılara Saygı Haftasını kutluyor, nice saÄŸlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Saygılarımla...

BENZER ŞİİRLER