2019 LGS Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?
Sorubak.Com


2019 LGS Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

2018–2019 eÄŸitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doÄŸrultusunda; yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eÄŸitim müdürlüklerince oluÅŸturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul baÅŸarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleÅŸtirilecektir. YerleÅŸtirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. YerleÅŸtirme sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinde ilan edilecektir.

  • YerleÅŸtirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleÅŸtirme takvimi doÄŸrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleÅŸtirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 05 AÄŸustos 2019 ve 10 AÄŸustos 2019 tarihlerinde ilan edilecektir.
  • Sınavla ve yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleÅŸemeyen öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleÅŸtirme ve nakil komisyonlarına baÅŸvurmaları hâlinde yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 19-23 AÄŸustos 2019 tarihlerinde komisyonca yerleÅŸtirilecektir.
  • YerleÅŸtirme iÅŸlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları -açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere- sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. ç) Öğrencilerin yerleÅŸtirme sonuçları https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup sonuç bilgilerinde kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleÅŸtirme sonuçları bildirilecektir.
  • Ä°lköğretim programını tamamlayan özel eÄŸitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaÅŸtırma yoluyla eÄŸitim alacak öğrenciler, geçerli Engelli SaÄŸlık Kurulu Raporu ve ortaöğretim kademesine yönelik Özel EÄŸitim DeÄŸerlendirme Kurulu Raporu doÄŸrultusunda ikamet adresleri, engel durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleÅŸtirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde her bir ÅŸubede iki öğrenciyi geçmeyecek ÅŸekilde 19-23 AÄŸustos 2019 tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleÅŸtirme ve nakil komisyonu kararı ile yerleÅŸtirilecektir.
  • BENZER HABERLER