MEB tablet bilgisayarları hangi illere ve ne zaman verecek?

MEB tablet bilgisayarları hangi illere ve ne zaman verecek?
31-01-2012
MEB tablet bilgisayarları hangi illere ve ne zaman verecek?

Sorubak Bilgi

MEB Şubatta 17 ilde 51 okulda 12 bin tablet bilgisayar dağıtarak uygulamanın pilot bölge çalışmalarına başlayacak. Bu uygulama ile birlikte tüm dersliklerde bin 496 akıllı tahta yerleştirilecek

Dağıtımı yapılacak olan tablet bilgisayarlar uygulamanın pilot bölge denemeleri kapsamında verilecek. Fatih Projesi ile birlikte Türkiye’de ilk ve orta öğrenimdeki tüm öğrenciler elektronik öğretime geçecek. Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayarlar ikinci dönem dağıtılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Fatih Projesi için pilot uygulamaya eğitim öğretim yılının ikinci yarısında başlıyor. Tablet bilgisayar hangi illerde dağıtılacak, tablet bilgisayar hangi öğrencilere verilecek, tablet bilgisayar hangi sınıflara verilecek, tablet bilgisayar kaçıncı sınıflara verilecek? Buna göre Şubat ayında Fatih projesi pilot uygulaması Ankara, Balıkesir, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, İstanbul, Uşak ve Yozgat’ta başlatılacak. Fatih projesi ile birlikte 51 okulda eğitim gören 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar verilmeye başlanacak. 9 bin 435 öğrenciye ve 2 bin 259 öğretmen ile 169 eğiticiye toplam 12 bin tablet bilgisayar pilot uygulama kapsamında teslim edilecek.

Fatih projesi tablet bilgisayarlarının dağıtılacağı pilot bölgede bulunan okullara ayrıca bin 496 akıllı tahta da verilecek. Akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlarla etkileşim içinde olacaklar. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yapılan açıklamaya göre pilot uygulamanın başlaması ile birlikte 4 yılın içinde Türkiye okullarında okuyan tüm öğrencilere yaklaşık 1.5 milyon bilgisayar dağıtımı bitmiş olacak. Tablet bilgisayarların üretiminde yerli üreticilerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu nedenle ilk başta pilot uygulamaya geçildi. Ancak Fatih projesi daha sonra yerli üretimin teşvik edilmesi için bu yerli tabletlerin dağıtılması ile tamamlanacak.

Öğrencilere dağıtılan tabletler ilk etapta ihraç ürünleri olacak. Öğrencilere tablet uygulamasında pilot uygulamanın ardından yerli üretim tabletler dağıtılacak. Öğrencilere tablet bilgisayar uygulamasını hayata geçiren Fatih projesi 2012 – 2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında yurt genelinde başlayacak. Öğrencilere tablet bilgisayar ne zaman verilecek tam olarak pilot uygulamanın ardından belli olacak. Ancak öğrencilere tablet dağıtılacak mı ve bu ne kadar sürecek pilot uygulamanın sonunda netleşecek. Öğrencilere tablet ne zaman verilecek uygulamanın 4 yıl içinde tamamlanması ve öğrencilere tablet pc dağıtımının 4 yılsonunda yurt genelinde bitirilmesi hedefleniyor. Öğrencilere tablet pc ne zaman verilecek detayları böylece gelmeye başladı.

Şimdi Yazdır
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sürekli güncellenen içeriği ile kendini daima yeni tutabilen sınav siteniz sorubak.com
resim

EN GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ

Eğitim alanında ki en güncel haberlere anında erişim sağlayabilirsiniz.
resim

KULLANICI DOSTU ARAYÜZ

Web sitemizde yer alan içeriklere kolay ulaşabilmeniz için arayüzü özenle tasarladık.
resim

GÜNCEL SORULAR VE CEVAPLAR

Sorubak.com olarak tüm sınavlar hakkında detaylı bilgileri web sitemize özenle ekliyoruz.