Uzmanlar 2012 LYS-1 sınavını değerlendirdi.

Matematik LYS-1 Sona Erdi Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu başladı. LYSnin ilk adımı olan Matematik-Geometri sınavı yapıldı. Uğur Dershaneleri Matematik Bölümü Uzmanları soruları değerlendirdi.

LYS maratonunda öğrenciler üniversitede yerleşmek istedikleri bölümlere göre sınavlara katılmakta ve testlere yanıtlar vermektedir. Bu sene ham puana eklenen katsayının tüm alanlarda eşitlenmesi ile adaylar istedikleri bölümler için tüm oturumlara katılabileceklerdir.

Geçmiş yıllarda ortak alanda yer alan bölümler dışındaki bölümlerde puan kaybına uğrayan adaylar bu sene katıldıkları oturumlara göre mezun oldukları alan ne olursa olsun puan kaybı yaşamadan istedikleri bölümleri seçebilirler. Örneğin MF alanından mezun Mühendislik veya Tıp Fakültesine yerleşmek isteyen adaylar sadece Matematik ve Fen Bilimleri sınavlarına katılırken, Edebiyat-Coğrafya oturumuna da katılarak aynı zamanda TM alanında Hukuk da tercih edebilir. LYS oturumlarında adaylara her ders için farklı kitapçık ve süre verilmektedir. Böylece hem şans faktörü azaltılmakta hem de farklı derslerin farklı oranlarda katkısı kullanılarak 12 çeşit puan üretilmektedir.

Uğur Dershaneleri Matematik Bölüm Başkanı Adil Kurt; LYS matematik geçen yıl da olduğu gibi müfredat çerçevesinde, konuların temel bilgilerini sorgulayan 9.sınıf müfredatından 12 soru, 10. sınıf müfredatından 12 soru, 11. sınıf müfredatından 11 soru ve 12. sınıf müfredatından 15 sorudan oluşmaktadır. LYS Geometri soruları ise önceki yıllardan daha farklı, yorumlamaya dayalı ve yeni geometri müfredatına geçiş sağlayan 10. Sınıf müfredatından 4 soru, 11. Sınıf müfredatından 14 soru, 12. Sınıf müfredatından ise 12 soru oluşmaktadır. Geçmiş yıllara göre Katı Cisimler sorularında artış olduğu gözlemlenmiştir. Bu sorularda başarılı olabilmesi için öğrencinin müfredat çerçevesinde konuların temel bilgisini teorik olarak iyi bilmesi ve yorumlayabilmesi gerekmektedir dedi.

Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; Genel olarak bakıldığında LYS Matematik-Geometri oturumu beklendiği gibi 9. , 10. , 11. ve 12. sınıf müfredatına dayalı, bilgi ve bilgiyi kullanma durumunu sorgulayan sorulardan oluşmuştur. Özellikle Matematik testi geçmiş yıllarda olduğu gibi bilgi ve bilgiyi yorumlama gücünü sorgularken Geometri testindeki bazı soruların yeni müfredata uygun olarak hazırlandığı görülmektedir.

Bu da yeni müfredata geçiş için bir adım olarak algılanmalıdır. MF ve TM puan türlerinin oluşumunda önemli bir yeri olan Matematik-Geometri oturumunun önemini bilmeli ama önümüzdeki hafta yapılacak olan Edebiyat-Coğrafya 1 ve Fen Bilimleri oturumlarının da önemli olduğunu unutmamalıdır. Adaylar kalan bir haftalık sürede girecekleri oturumlara ait dersleri tekrar gözden geçirmelidir ve bugün yapılan Matematik-Geometri oturumun nasıl geçtiği ile ilgili kendilerini sorgulamamalı, kendilerini girecekleri diğer LYS oturumlarına hazırlamalıdır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER