Türkiye’nin Başarılı 10 Fen Lisesi

Türkiye’nin  Başarılı 10 Fen Lisesi

en başarılı fen liseleri 2016, en başarılı anadolu liseleri, fen liseleri başarı sıralaması, en başarılı fen liseleri 2016, en başarılı özel fen liseleri, 2016 en başarılı fen liseleri, fen liseleri taban puanları, 2016 en başarılı fen liseleri sıralaması

Türkiyede ortaöğretim hayatından sonra öğrenciler, iyi bir lise deneyimi yaşamak ve hayallerindeki mesleğe daha çok ulaşabilmek için sınava girerler. Öğrenciler bu sınav sonucunda almış oldukları puanlar dahilinde tercihler yaparlar ve bu tercihler doğrultusunda bir liseye yerleştirilirler. Gelmiş geçmiş en iyi liseler Fen liseleri ve Anadolu liseleri olarak bilinir. Bir öğrencinin ilerleyen dönemlerde iyi bir üniversiteye yerleşebilmesi ve meslek hayatında önemli adımlar atabilmesi için fen lisesinde okuması büyük önem taşımaktadır. Sizlere tercih yaparken yardımcı olması amacıyla Türkiyenin en başarılı 10 fen lisesi isimlerini araştırdık. Bu liseleri hakkında aşağıdaki şekilde bilgi vermek mümkündür;

En başarılı 10 fen lisesi hangileridir?

Ankara Fen Lisesi;

Kısa adı ile AFL olarak bilinen bu lise, tarihin en eski fen lisesidir. Türkiyede ilk kurulan fen lisesi unvanına sahip olmasıyla birlikte, bilim adamı yetiştirmeye de katkıda bulunmuştur. Öğrencilerinin bilim alanında, pek çok çalışması bulunmaktadır.

Ankara Fen Lisesi, 2. Dünya savaşından sonra, fen bilimlerini geliştirmek ve Türkiyenin kalkınmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Bu lisenin öğretmenlerinin ODTÜ ve Ankara Üniversitesi öğretmenleri arasından sınavla seçilmesi ise okulun, kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitim verdiğini göstermektedir.

İzmir Fen Lisesi;

Bu lise, 1983 yılında kurulmuştur ve Türkiyenin 3. Fen lisesi unvanına sahiptir. Bu fen lisesi zamanla pek çok farklı yerde eğitim vermiş ve son olarak Bornovada bulunan Ege Üniversitesi Kampüsüne taşınmıştır. Bu lise 2013 LYSde, iki tane Türkiye şampiyonu çıkarmıştır.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi;

Bu lise 1982 yılında Kenan Evrenin isteği doğrultusunda kurulur. İstanbulun ilk, Türkiyenin ikinci fen lisesi unvanını taşımaktadır. Kısa adı İAFL olarak bilinen bu lise, TEOG puanlarına öğrenci almaktadır. ilk mezunlarını 1985 yılında veren ve tarihi bir binada eğitimine devam eden lisede pek çok aktivite imkanı bulunmaktadır.

Aydın Fen Lisesi;

Bu lise Aydında, zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana ÖSSde sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarında her yıl ciddi başarılara imza atmıştır. 2006 yılında ise yine ÖSSde sayısal-1, sözel-1, eşit ağırlık-1 ve sayısal-2 alanlarında Türkiye birinciliği unvanını almıştır. Her yıl 52 adet öğrenci alımı yapan bu fen lisesinde de öğrenciler için pek çok aktivite imkanı bulunmaktadır. Sanattan bilime pek çok projeye de katkıda bulunmuş bir lisedir.

Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi;

Kurulduğu günlerde köşk olarak kullanılan fen lisesi binası, 1930 yılında Atatürk tarafından okul olarak kullanılmaya devam etmiştir. Buca fen lisesine dönüştürülmesi ise 2008-2009 öğretim yıllarında olmuştur. 2013 yılında Kimya olimpiyatlarında önemli bir başarı elde eden okul, tarihi dokusu ile dikkat çekmektedir.

Çapa Fen Lisesi;

Tarihi çok eskilere dayanan bu lise binasının 1991-1992 eğitim öğretim yılında Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi olarak çalışmalarına devam ettiği bilinmektedir. Hem geceli hem de gündüzlü öğretim verebilen bu okul öğrenci pansiyonları, spor salonu ve müştemilatın bulunduğu ve geniş bir bahçeye sahip olan kampüs konumundadır.

Konya- Meram Fen Lisesi;

189-1990 eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlayan okulda, eğitimler gündüz verilir. Okul karma, yatılı ve gündüz eğitimli özelliklere sahiptir. Sayısız başarılara imza atan bu okulda fen ve matematik alanlarında yapılan projelerde büyük başarılar elde etmek amaçlanmaktadır.

Adana Fen Lisesi;

Mili eğitim tarafından, Adananın Seyhan ilçesinde kurulan bu fen lisesi, 1987 yılında eğitim vermeye başlamıştır. Bu okulun en önemli özelliklerinden biri 40 dönümlük yeşil bir arazi üzerine kurulmuş, pansiyonlu bir lise olmasıdır. Kurulduğu günden bu yana yerel ve ulusal alanda pek çok başarıya imza atmıştır.

Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi;

Antalya ilinde bulunan bu okul 1997 yılında eğitim vermeye başlamıştır. Antalyanın ilk ve başarılı fen lisesi unvanına sahip olan bu okul uzun yıllar boyunca, Türkiyedeki tüm fen liseleri arasında 9. Sırada yer almıştır. Okul fen alanları eğitimine dayalı olarak, karma ve yatılı şekilde eğitim vermektedir.

Erbakır Fen Lisesi;

1996-1997 eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlamış olan bu lise, Denizli ilinde yer almaktadır. Karma ve pansiyonlu olarak eğitim veren bu okul, kurulduğu günden bu yana pek çok projede, sınavlarda ve etkinlik alanlarında başarılı olmuştur.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER