TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Ekranı

TUBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Ekranı

MERKEZÎ YETENEK SINAVI UYGULAMA TAKVİMİ

  • Başvuru Tarihi : 02 - 04 Temmuz 2021
  • Sınav Tarihi : 09 Temmuz 2021
  • Sınav Sonuçlarının İlanı : 12 Temmuz 2021
  • Kesin Kayıt İşlemlerinin Yapılması : 14 Temmuz 2021
  • 2020 TUBİTAK Fen Lisesi Kılavuzu İndir

BAŞVURU EKRANI

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız

Yetenek Sınavına, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfında öğrenim gören ve MSP sonucuyla yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru şartlarını sağlayan ve yetenek sınavına girmek isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki TÜBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Ekranı üzerinden yapacaklardır. MSP sonucu yüzde birlik başarı diliminde bulunmayan öğrenciler yetenek sınavı başvuru sistemine erişim sağlayamayacaklardır.

Elektronik ortamdaki öğrenci bilgilerinde eksiklik, çelişki veya hata varsa başvuru kabul edilmeyecektir

GENEL AÇIKLAMALAR

  • Bu Kılavuzda, 2021 yılı MSP sonucunda yüzde birlik (% 1) başarı dilimi içerisinde yer alan öğrenciler arasından TÜBİTAK Fen Lisesine öğrenci seçmek amacıyla yapılacak yetenek sınavı ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır. Yetenek Sınavı; Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde TÜBİTAK tarafından belirlenen sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00da başlayacaktır.
  • Yetenek Sınavı başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 02-04 Temmuz 2021 tarihleri arasında e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki TÜBİTAK Fen Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Ekranı üzerinden yapacaklardır.
  • Sınav, tek oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 50 soru sorulacak ve sınav süresi 100 dakika olacaktır.
  • Sınav; Matematik, Fen Bilimleri ve Bilgisayar alanlarından oluşacak olup Matematik ve Bilgisayar alanından 10ar, Fen Bilimleri alanından ise 30 soruyu içerecektir.
  • Yetenek Sınavı başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.
  • Öğrenciler, Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak TÜBİTAK Fen Lisesine İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2021e http://www.ogm.meb.gov.tr/ ve https://www.tubitak.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER