Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gaziantep / ŞehitKamil

Hesapla
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
0
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 51.8302
Kontenjan Türü Kız
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gaziantep ili ŞehitKamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "51.8302".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
51.8302
2022
61.8465
2021
49.0756
2020
0.0000
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

VİZYON : Kaliteli ve temiz bir eğitim ortamında kız çocuklarının okullaşma ve yüksek öğretime geçme oranını arttırmak, iş piyasasına donanımlı, girişimci ve yenilikçi ara elemanlar yetiştirmektir.

Alanlarımız:

  1. Bilişim Teknolojileri Alanı
  2. Büro Yönetimi ve Sekreterlik
  3. Sanat ve Tasarım
  4. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
  5. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri

MİSYON : Yüksek öğretim kurumlarına öğrenci hazırlamanın yanı sıra; onları 21. yy. ihtiyaçlarına cevap verecek mesleki becerileri kazandırarak, doğru zamanda ve doğru yerde yeni stratejiler geliştirip üretkenliğe ve yeniliğe hazırlamaktır.

Avukat Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2010 eğitim öğretim döneminde Şehitkamil İlçesi Karşıyaka Mahallesinde 5 yıl süreli mesleki ve teknik eğitim vermekte olan bir ortaöğretim kurumudur.

Okulumuz 1280 kız öğrenci kapasiteli olup 6 yönetici, 18 meslek, 23 branş olmak üzere 47 personel ve 6 destek personeli ile birlikte hizmet vermektedir.. Oldukça yeni bir okul olmasına rağmen çok kısa bir süre içerisinde gelişen okulumuzda Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Sanat Tasarımı İç mekan dekorasyon, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Erken Çocukluk, Büro Yönetimi Yönetici Sekreterliği ve Bilişim Teknolojileri Web programcılığı alan/ dallarında eğitim verilmektedir. Okulumuz 13 derslik, 11 atölye işlik, 1 Fen laboratuvarı, 1 koridor kütüphanesi, bir rehberlik eğitim odası ve 1 Uzaktan Eğitim Sınıfı bulunmaktadır.

Okulumuzda Ayrıca 16 - 55 yaş arasındaki 438 Mesleki Açık öğretim Lisesi öğrencimiz bulunmaktadır. Bu yetişkin öğrencilere Hasta ve yaşlı hizmetleri alanı, Çocuk Gelişimi ve eğitimi alanı, Bilişim teknolojileri alanı yüz yüze programı uygulanmaktadır. Kurumumuz bölgemizde bulunan küçük işletmelere stajyer öğrenci göndermekte ve kurumumuz da görevli mesleğinde uzman öğretmenlerle, sektöre bilgi transferi yapmaktadır. 1,6 milyon nüfuslu İlimizde, her geçen gün artan nitelikli iş gücü ihtiyacı olup, okulumuz mezun öğrencilerinin büyük bir kısmı istihdam edilmektedir. Okulumuz sosyal sportif ve kültürel alanlarda aktif bir okuldur. Okulumuzda ders dışı aktivitesi olarak tiyatro, genç şairler, satranç, masa tenisi, voleybol gibi konularında egzersiz ve kulüp çalışmaları yapılmaktadır. Kulüplerimiz özel günlerde ve yıl sonunda çalışma yaptığı etkinlikleri sunmaktadır. Ayrıca okulumuzda sosyal sorumluluk projeleri yürütülmektedir. Bunlardan en önemli iki tanesi; çocuk esirgeme kurumu, huzur evi ve düşkünler yurdunun ziyaretlerine kapsayan Sosyal Destek projemiz dir. Diğeri ise Enerji verimliliği için ve geri dönüşüm için uyguladığımız atık pil toplama faaliyetini de barındıran "Doğa ve Çevre" projemiz dir. Sportif alanlarda da okulumuzun hatırı sayılır başarıları mevcuttur. Örneğin okullar arası voleybol turnuvasında bu yıl okulumuz il ikincisi olmuştur. Masa tenisi turnuvasında ise il birincisi bölge ikincisi olmuştur. Okulumuzun teknik ve fiziksel alt yapısı yeterli düzeydedir.

Okulumuzda Gaziantep te sadece iki tane olan Uzaktan Eğitim Merkezi bulunmaktadır. Bu salon teknik açıdan son sistem teknolojik araçlarla döşenmiş tir ve ilimizin web tabanlı eğitim ihtiyacına cevap vermektedir. Okulumuz organizasyon yapma becerisi ve örnek projelerinden dolayı Gaziantep ili 5. eğitim bölgesi koordinatör okulu olmuştur. Koordineli çalıştığımız bize bağlı 12 okul bulunmaktadır. Her yaptığımız çalışma bu 12 okula da yansımaktadır.

Okulumuz 5 yılını dolduran bir okul olmasına rağmen kısa zamanda bir çok alanda önemli faaliyetler göstermiştir. Eğitsel olanakların üst düzeye ulaşma hedefiyle uygulamaya soktuğumuz imkanlar mevcuttur. En önemlilerinden Deneyimsel öğrenme öğrencilerimizin iş yerlerinde mesleki yeterlilik kazandırmak ve iş piyasasında sektörün genel ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirilmesini sağlamaktadır. Okulumuz Bilişim Teknolojileri ve Büro Yönetimi bölümleri bölgemizdeki kurum ve kuruluşlara, küçük işletmelere stajyer öğrenci göndermekte ve kurumumuz da görevli mesleğinde uzman öğretmenlerle, sektöre bilgi transferi yapmakla birlikte, ticari sektörün yeniliklerinden de hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimizin faydalanabilmesini sağlamaktadır. Kurumumuz yaptığı faaliyetlerle KOBİ'lerin kuruluştan gelişimlerine, üretim aşamalarından pazarlama aşamalarına kadar bilgi, proje, finansal ve teknik bilgilendirme ve danışmanlık sunmaktadır. Girişimciliği teşvik etmek ve istihdam sağlayıcı yeni yatırımlar yapılmasına, üretimde kalite ve standardizasyona katkıda bulunmak, ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü temin etmek okulumuz için birinci derecede önem taşımaktadır. Okulumuz teknik lise programında bulunan öğrencilerinin her sene yaz aylarında 40 günlük zorunlu staj çalışması, meslek lisesi programında olan 12. Sınıf öğrencilerimiz ise eğitim öğretim yılı boyunca işyerinde "beceri eğitimi" alması gerekmektedir. Okulumuz ve koordinatör meslek dersi öğretmenlerimiz her öğrencimiz için uygun işyerleri bularak iş temelli eğitim almalarına rehberlik etmektedir. Mesleki beceri eğitimleri öğrencilerimizi meslek yaşantılarına hazırlamakta, aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökmelerini sağlamaktadır. Okulumuz mesleki beceri eğitimleri ağını oluşturmak içim Esnaf odaları, Ticaret odaları, Kamu birlikleriyle işbirliği ve iletişime önem vermektedir. Bu kapsamda okulumuzun yıllık çalışma planında işyeri temsilcileri toplantıları yer almaktadır.

Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Yeşilova Mah. Topaç Sk. No98 Şehitkamil / Gaziantep www.dusunktl.k12

Tel: 03423231699

Fax: 03423231699

web: http://dusunktl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İlk yorumu siz yapın !
BENZER OKULLAR
Yorum 1

Mehmet Nurettin Horoz Lojistik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Mehmet Api Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 8

Şehit Serdal Şakır Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 6

Bedriye-Haluk Özmen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Araban Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 51.8302
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://dusunktl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız