Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ankara / Yenimahalle

Hesapla
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
6
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 254.3532
Yüzdelik Dilim 57.60 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ankara ili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 254.3532 tahmini yüzdelik dilimi 57.60.

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 254.3532 -
2022 245.7901 62.80
2021 228.1868 65.87
2020 288.1036 42.44
2019 310.2174 40.83
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
32
2022
30
2021
30
2020
60
Okulumuz, Yenimahalle ilçesine bağlı Abant Caddesi üzerinde yaklaşık 18.000 m2arazi üzerinde kurulmuş birbirine içten bağlanan üç bloktan oluşmaktadır. İdari bina, bodrum hariç tek katlı; derslik binaları, bodrum hariç üç katlıdır. Okul bahçesi ihata duvarı ile çevrilidir. Güney cephesi okula ait müdür ve müdür başyardımcısı lojmanı, Kuzey cephesi GATEM ve Mimar Sinan Yapı Meslek ve İnşaat Teknik Lisesine sınır, Batı cephesi Ankaragücü ve Gençler Birliği Spor Kulübü tesislerine sınır olup Güney cephesinde Başkent Öğretmenevi ve Atatürk Anadolu Lisesi yer almaktadır.

Bahçesi oldukça geniş ve ağaçlandırılmış olup futbol, voleybol ve basketbol oynamaya müsaittir. Ayrıca öğrenciler için gezinti alanları mevcuttur.

Okulumuz kimya dalında Türkiye'nin tek müstakil meslek lisesi olup 1946 yılında kurulmuştur. Okulumuzda kimya dalı dışında 1998-1999 eğitim öğretim yılı itibariyle gıda dalında da eğitim verilmeye başlanmıştır. Meslek lisesi bünyesinde kimya teknik lisesi ve Anadolu kimya teknik lisesi de mevcuttur. Teknik liseye öğrenci seçimi Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği esaslar doğrultusunda yapılmakta, Anadolu kimya meslek lisesine öğrenci seçimi SBS ile yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz günlük beslenme ihtiyaçlarını okul aile birliği tarafından işletilmekte olan ve günlük sıcak yemek çıkartılan okul yemekhanesi ve okulumuzun bodrum katında yer alan okul kantininden karşılamaktadırlar. Okul çevresinde market vs. gibi alışveriş yapılabilecek bir merkez bulunmamaktadır. Okul yemekhanesinin kuru gıda ve bakliyat giderleri merkezi bütçe ödenekleri ile karşılanmakta olup diğer giderleri okul aile birliği hesabından ve yemek ücretlerinden karşılanmaktadır.

Okulumuzun kendi içerisinde döner sermayeye bağlı bir üretim atölyesi bulunmaktadır.

Okulun su ve elektrik gereksinimi şehir şebekesinden sağlanmaktadır. Okulun ısıtılması doğal gazlı kalorifer sistemi ile yapılmaktadır.

Okulda idari kısmın dışında, on tane kimya, bir tane gıda, bir tane fizik ,bir tane bilgisayar laboratuvarı ve on dokuz tane derslik bulunmaktadır. Bu dersliklerden üç tanesi okul bodrum katında bulunmaktadır. Bodrum katında bir adet tiyatro ve bir adet toplantı salonu da yer almaktadır. Dersliklerin ve laboratuvarların tavan yüksekliği yaklaşık dört m civarındadır. Bu şekilde laboratuvarların havadar olması sağlanmıştır.

Şu an okulumuzda bir müdür, bir müdür başyardımcısı, altı tane müdür yardımcısı, iki tane bölüm şefi, dokuz tane laboratuvar şefi ve yetmiş bir tane öğretmen bulunmaktadır. Okulumuzda toplam 417 erkek 649 kız toplam 1066 öğrenci ders görmektedir.

Okulda bir tane teknisyen ve bir tane kadrolu hizmetli bulunmaktadır. Hizmetli kadrosundaki personelimiz okulun yazışma ve muhasebe işlerini yürütmektedir. Ayrıca sigorta primleri ve ücretleri okul aile birliği tarafından karşılanan dört personel çalıştırılmaktadır. (Çalıştırılan dört personelden üçü okulun temizliği, gece nöbeti, bahçe bakımı vs. işleri yürütmektedir. Diğer personel ise aşçı olarak çalıştırılmaktadır.)

Kimya Anadolu Teknik Lisesi ve Kimya Teknik Lisesi öğrencileri hariç Kimya Meslek Lisesi öğrencilerimiz son sınıfta üç gün işletmeye gönderilerek iş deneyimi kazandırılmaktadır. Bu öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda eğitimlerine devam etmektedir. Mezun öğrencilerimiz kimya ve gıda ile ilgili her türlü alanda çalışabilecek yeterliliğe sahiptir. Mezun öğrencilerimizden yılda ortalama 40-50 tanesi okulun yönlendirmesi ile işe yerleştirilebilmektedir.

1997 tarihinde yaygın eğitime destek vermek amacıyla okulumuz bünyesinde açık lise açılmıştır. Açık lisenin kimya ve gıda bölümünden diploma almak isteyen öğrenciler meslek derslerini okulumuzdan almaktadır. Dersler mesai saatleri dışında ve yüz yüze yapılmaktadır. Açık lise derslerinin mesai saatleri dışında olması nedeniyle okulumuz tam gün tam yıl eğitim veren okul niteliği kazanmıştır.

Okulumuza ulaşım; Ankara metrosu, otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçları ile yapılmaktadır. Okulumuzun metroya olan uzaklığı 1000 m civarındadır. Okulumuzun öğrenci servisi yoktur.

ALANLARIMIZ:
  1. Gıda Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Gıda Kalite Kontrol Dalı
  2. Kimya Teknolojisi Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Kimya Laboratuvarı Dalı
VİZYON : Okulumuz Kimya Teknolojisi alanında; tam donanımlı,ileriye dönük kariyer hedefleri olan,akademik başarıyı hedefleyen bireyler yetiştirmektedir. Vizyonumuz; Ülke kalkınmasının mesleki ve teknik eğitimle gerçekleşeceğine inanarak öğrencilerimizin hayata ve üst öğrenime hazırlanmalarında ilgi yetenek ve mensup oldukları toplumu mutlu kılacak bir meslek edinme; ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmada sorumluluk alabilme; birlik ve bütünlük içerisinde mensup olduğu Türk Milletinin çağdaş, uygar, yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir millet olmasını sağlamaktır.

MİSYON : Misyonumuz; Bütün öğrencilerimize orta öğretim düzeyinde ortak bir genel kültür yanında insan gücünü, emeğini, moralini ve yeteneğini geliştirerek, benzerleri içerisinde en iyi şekilde yetişmelerini ve toplum içinde faydalı, aranır olmalarını sağlamaktır.

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Emniyet Mahallesi, Abant 2 Caddesi, No 13

Tel: 0 312 213 16 67

Fax: 0 312 222 55 46

web: http://ankaramruzel.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili 6 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

puanım 393,2662
yüzdeliğim %16,55
bu liseye girer miyim lütfenn kimyayı çok seviyorum koskoca ankarada bir bu lise var

2023-07-16 12:36:04

Sanırım bu sene bu okuldayım ama matematiğimin çok mu iyi olması lazım?

2022-07-29 10:09:54

benim LGS puanım 282 bu okula girebilir miyim

2021-07-01 14:05:45

Puanı ve yüzdelik dilimi yok çünkü Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya teknolojisi alanı ilk defa sınavla öğrenci alacak.

2019-07-01 15:38:22
Reklam

ben bu oulun puanını goremıyorum sız bana ulasın lutfen bu okul son sansım benım ve begendıgım bır okuldur

2019-07-01 15:26:18
BENZER OKULLAR
Yorum 191

Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 329

Aselsan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 7

Sincan Ahmet Andiçen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 3

Çankaya Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lises Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Ankara Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 254.3532
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ankaramruzel.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız