[ÝFL/ 11]
Lgs sana söylüyorum ben þu an 11. Sýnýf öðrencisiyim sana þunu söyliyim ben hayatýmda böyle saçma bir þey duymadým þimdi öðrencileri hangi açýdan kötü diyelim akademik açýdan kötü diyorlar sana þunu söyleyebilirim benim sýnýfýmda 0.01 lik arkadaþýmýz var Galatasaray a gitmek yerine imkb yi tercih etmiþ ve daha niceleri ayrýca denemeler,yks,TÜBÝTAK ,satranç, bilim fuarlarýndada ilimizi temsil eden en iyi okuluz baktýðýnda akademik açýdan çok iyiyiz sosyal açýdan baktýðýmýzda okulda iyi bir disiplin var ve ondan önce gerçekten aklý baþýnda öðrenciler var benim burada 3. yýlým ben bu okulda büyük bir kavgaya þahit olduðum yok tabi arada tartýþmalar oluyorda genellikle sözlü ayrýca etkinlikleri olsun konserler geziler vb. insaný + yönden etkiliyor ve gerçekten bu dersleride + yönünden etkiliyor çalýþma azminizi arttýrýyor ayrýca lisede kalýcý dostlar kazanýyorsunuzþimdi sana ve tüm 8. Sýnýflara soruyorum buradaki öðrencilere kötü diyen kiþi ya da kiþiler acaba burayý çekemedikleri için böyle yalanlar uyduruyor olabilir mi ben imkb yi çekemeyen onlarca insan tanýyorum ha siz bu kiþilere inanacak kadar seviyeniz düþükse bu okulu hak etmiyorsunuz demektir ya da bu yalancýlara inanmayýp senin gibi aslýný arayanlar varsa bu okulu hak ediyorsunuz demektir ben imkb yi puaný için deðil baþarýsý için seçtim her yýl baþarýsý her yönden artmakta ve baþarýsý için imkb yi seçen yüzlerce kiþi var bunlardan biri sizde olabilirsiniz
2021-02-26 13:50
|
[LGS]
Merhaba arkadaþlar ben þu an 8. Sýnýf öðrencisiyim. Bu okul hakkýnda bir þeyler duydum( Öðrencilerinin kötü olduðu vs. Gibi þeyler) ama pek inanmadim okul hakkýnda iyi bir bilgisi olan biri yardimci olabilirmi? :-) :-) :-)
2021-02-10 20:05
|
[Hayallerim]
burayý o kadar çok istiyorum ki Allah´ým lütfen:( herkes istedigi liseye gider inþallah:)
2021-01-22 16:11
|
[ÝMKB öðrencisi]
Okul ortamý harika, öðrenciler desen hepsi harika insanlar,öðretmenler vanýn en iyi öðretmenleri, yks baþarýlarý zaten ortada. Çalýþýn ve kazanýn :D
2020-12-20 00:33
|
[okulun 2015´te]
Herkese merhaba, okul fen lisesi olarak eðitimine baþlamadan önce anadolu öðretmen lisesi olarak eðitim veren bir okuldu, ben de eski mezunlardaným. Van Depreminde 9. sýnýfta eðitim görüyordum. Depremden sonra Ýstanbul´a taþýndýk. Ýstanbul´da Çapa Anadolu Öðretmen Lisesi´nde eðitimime dönem sonuna kadar devam ettim.
Bildiðiniz üzere Çapa 1848 yýlýnda kurulan, öðretmen yetiþtirmeyi amaç edinen bir okuldur ve ilk kurulan öðretmen lisesidir. Köklü bir okul ve yüksek bir puanla öðrenci alan bir okul. Tabi size bu okullardan bahsetmeyeceðim çünkü köklü bir okulla 15-20 yýllýk bir okulu kýyaslayamak doðru olmaz ama Van ili adýna konuþacak olursam, sahip olduðunuz imkanlar, öðretmen kalitesi ile bence bu ilin en iyi okuludur. Þu an sistemleri çok daha iyi, bizim zamanýmýzda bu kadar iyi olmamasýna raðmen memdunduk. (Ben tabi ki kendi okuduðum zamana göre konuþuyorum, dediklerim o þekilde anlaþýlsýn lütfen.) Ýdare ile ara sýra problem yaþayabiliyorduk fakat þu anki okul müdürü gerçekten iþinde çok baþarýlý. Okulumuz gerçekten öðreterek mezun ediyor. Sýnavlarý diðer okullar gibi deðildi. 11. sýnýflardan biri bir yorum býrakmýþ yukarýya ona istinaden söylüyorum, felsefe dersini almadan veyahut alaný dýþýnda olan bir dersi almadan sýnava çok rahat çalýþabilirsin evet ama bu okullar nitelikli ve alanýnda baþarýlý bir gelecek için çabalýyorlar. Bunlarý göz ardý etmeyelim.
Þöyle bir eleþtiri dile getirebilirim, evet nitelikli öðrenciler yetiþtiriyor fakat yapýlan yazýlý sýnavlar zor. Bu nedenle diploma puanlarý da takdir edersiniz ki iyi bir sýralama yapmak için emek veren öðrencilere göre düþük geliyor. Ben týp fakültesi öðrencisiyim. Girdiðim sýnavlar boyunca hep sýralamam 2 bin küsür kiþi kadar geri gitti. Bu tabi ki ciddi bir sýralama kaybý çünkü tek haneli bir sýralamaya giren birisiniz. (Diploma puaným:80,85)
Bizim zamanýmýzda bilirsiniz nitelikli okullarda eðitim veren öðretmenler, sýnavlara girip bu okullarda mesleklerini yapabiliyorlardý. Þu an bu durum kalktý ama okuldaki öðretmenler Van ilinde adýný duyuran öðretmenler. Bu avantajý da göz önüne alalým.
Bu arada Van Ýpekyolu ÝMKB Fen Lisesi´ne yerleþen herkese eðitim öðretim hayatlarýnda baþarýlar diliyorum. Umarým faydalý olmuþtur.
2020-11-03 18:24
|
[gelmeyin]
hocalar sizi sýnava hazýrlamak yerine yazýlýya hazýrlýyor.yazýlýlarda çok zor sorduklarý için obp´niz düþük oluyor haliyle sýnavda ilk 1000´e girmeniz imkansýz oluyor.11.sýnýflara hala Felsefe yazýlýsý yapýlýyor.ancak gününüzü geçirebileceðiniz bir lise sýnavda sizi ilerletmez aksine geriletir.
2020-11-01 06:29
|
[0.76 alan]
Þuan 11.sýnýf oldum ben geldiðimde(2018) okulun yüzdelik dilimi 4.79´muþ.Ýyi puan alanlar için diyeceðim þu ki benim gibi salak olmayýn gidebileceðiniz en iyi liseye gidin.Bu okula gelecekler için þunu söyliyim TT,Tuþba vs. bizim okula nazaran daha kötü okullar Tuþba zaten olduðu mahalle itibariyle ancak Meslek lisesi olur.TT´nin hakkýnda duyduðum tek kötü þey uzak olmasý ben tercih eder miydim? Asla akþam kar yaðarken Maraþ caddesinden aþaðý müzik dinlerken hayal kurarak evime gitmenin keyfini anlatamam.Bir de spoiler vereyim okulun giriþinde çok güzel bir robot var 👌 (En son kulaðý düþmüþtü aceleyle yapýþtýrdým umarým yine düþmemiþtir sizden ricam dokunmayýn çünkü çok hassas.)
2020-10-17 02:18
|
[EN ÝYÝ TÜRK TELEKOM FEN]
TÜRK TELEKOM VANDA BÖLGEDE EN IYI OKULDUR IMKB DEN DAHA IYIDIR
2020-09-29 13:56
|
[Lgs2020Damla]
Yüzdelik dilimim 1.72 ve imkb tercih ettim çünkü bence daha iyi umarým mutlu olurum
2020-08-31 13:41
|
[Lgs2020Damla]
Yüzdelik dilimim 1.72 ve imkb tercih ettim çünkü bence daha iyi umarým mutlu olurum
2020-08-31 13:13
|
[LGS2020CÝYÝMBEN ]
Ýmkb>Türk Telekom imkb Van´daki en iyi okuldur.
2020-08-15 21:36
|
[MCK19972005]
Lütfen yurdu hakkýnda daha fazla bilgi verebilir misiniz?
2020-08-15 18:40
|
[2020lgsci]
2020LGSCÝYÝMBEN de nerelisin? Pansiyonda mý kalacaksýn?
2020-08-14 14:48
|
[Deneyimlerim ]
Arkadaslar pansiyonu hakikinda þunu söylemek isterim odalarý biraz küçük ama gayet temiz Yemeklere gelince de ogrenciler akþam yemeklerinden sikayetci oluyor genelde ama öyle yemeði güzel Etüt ve disiplin acýsýndan da guzel denebilir üç etüt 50 ser dakikalýk ve her etüt arasý 10 dakika ara var Dip not : hiperaktif bir insansanýz ilk yýlýnýzda biraz sýkýlabilirsiniz:)
2020-08-13 23:33
|
[LGS2020CÝYÝMBEN]
Yüzdeliðim 1.5 ti bu okulu tercih verdim ve geldi çok mutluyum
2020-08-12 23:52
|
[MCK19972005]
Yuzdelik dilimim 0.59 ve IMKB yi tercih ettim ve tabiki geldi.
Aslinda istanbulu istiyordum fakat ailem izin vermedi (gelwn liseler:
Beþiktaþ Sakýp Sabancý Anasolu Lisesi
Beþiktaþ Anadolu Lisesi
Vefa lisesi
Bursa nilufer imkb fen lisesi
Konya meram fen lisesi
Kadýköy anadolu lisesi)
Evet bu okullar varken imkb´ yi tercih ettim peki niyeeee???
Öðretmen kadrosu çok iyi
Ortam muhteþem (hele bir de yurt ortamý efsoooo)
Çarþýya yakýn olduðu için sýkýldýðýnda kafelere akarsýn.
Bir de iyi öðrenciler orayi tercih ediyor (mesela ben :);) )
Spor salonu var.
Bir de yurtta kalmak van de yaþayan birine göre tt ye gore daha kolay.
2020-08-12 11:22
|
[2020lgsci]
Ýlk tercihim ve bu okul çýktý
2020-08-10 10:30
|
[Ismimi vermek istemi]
Mezun ettiðiniz öðrencilerin kazandýðý bölümler neden hiçbir yerde yok?
2020-07-21 15:10
|
[2020lgsci]
GÖKBÖRÜ benim yüzdelik dilimim 3,20 peki senin kaç
2020-07-21 08:55
|
[LGS2020CÝYÝMBEN]
Ýmkb mi yoksa türk telekom mu hangisi daha iyi sizce ?
2020-07-20 17:27
|
[#GÖKBÖRÜ]
2020Lgsci puan yuzdelik kac yaz bakalim senin puanin vani mi mi tutuyormus benimki malatyaya kadar butun liseler tutuyor ama inþ bu liseyi tercihime verecem
2020-07-20 15:07
|
[LGS2020CÝYÝMBEN]
Sizce imkb mi yoksa türk telekom mu en iyisi hangisi
2020-07-20 12:59
|
[2020lgsci]
Lütfen biri bana bu okulun pansiyonu ile ilgili bilgi versin . çünkü puaným türktelekom dahil Van´daki bütün liseleri tutuyor. Çok kararsýzým.
2020-07-18 15:41
|
[2020lgsci]
Benim puaným türktelekom dahil Van eski tüm liseleri tutuyor. Ama neresi versem diye kararsýzým . ÝMKB fen lisesinden çok bahsettiler.lütfen biri bana bu lisenin pansiyonu hakkýnda bilgi verebilir mi ? Çünkü çok kararsýzým.
2020-07-18 15:33
|
[akif/lgs]
ÝMKB fen ve Türk Telekom fen baya iyi liseler vve þöyle bir þey var normalde en az 475 üstü alacaðýma inanýyorum bu site sayesinde puaný gördüm ve rahatladým teþekkürler bilgiyi gösterdiðiniz için :)
2020-06-17 20:41
|
[ttfl öðrncisi]
Ama ÝMKBnin kötü olduðu anlamýna gelmez yanlýþ anlaþýlmasýn
2020-05-30 23:56
|
[ttfl öðrncisi]
Türk Telekom Fen Lisesi daha iyi.
2020-05-30 22:23
|
[zm]
bu okulu kazanmak istiyorum ama lgs de iyi yaparsam
2020-05-06 16:44
|
[Ýsmini vermek istemey]
2018-2018 eðitim öðretim yýlýnda yerleþtim yüzdelik dilimim 0.76´ydý hedefim Buca fen Lisesi´ydi ama tutmadý tutmayýnca da baþka bir þehre gitmek istemedim o yüzden bu okulu tercih verdim.Van´daki bir okula göre iyi bir okul bazýlarý anadolu lisesinden çevirme olduðu için fen lisesi baþarýsýna ulaþamayacaðýný söylemiþ söyleyenlerin bu okulun mezun ettiði öðrencilerin puanýna bakmasýný ve Van´daki diðer okullarla karþýlaþtýrmasýný istiyorum Tuþba Fen denemede geçiyor diyenler olmuþ hangi denemede Tuþba fen geçmiþ acaba Tuþba Fen Önce anadolu liselerini geçsin sonra fen liseleriyle yarýþýr.Okulun genel özelliklerini anlatayým öncelikle lisede dersler çok zor ortaokulda çalýþmadan 100 alýrken burada çalýþýp 50 alýyorsunuz ve ortaokuldaki eðitim sistemiyle lisedeki sistem arasýnda biraz fark var lisedeki eðitim sistemine alýþmak biraz zor oluyor.Okuldaki öðretmen kadrosu çok iyi zaten okuldaki çoðu hoca ayný zamanda dershanede ders veriyor dershaneler de her öðretmeni çalýþtýrmazlar iyi hocalar seçerler.Eðlence durumu olarak bakarsak orta büyüklükte spor salonu var(Her öðle arasý turnuvalar var izlemesi zevkli oluyor),arkada bahçe ve basketbol sahasý var,Biliþim sýnýfýnda 20 tane bilgisayar var(Hepsi yeni benim 2018-19 yýlýnda yenilendi 4GB ram ve 2GB ekran kartlarý var),Robotik kodlama atölyesi var(2 tane 3D yazýcý,4 tane bilgisayar,Arduino,Mbot,Lego kitleri,genel robot parçalarý vs. var),Sessiz sayýlabilecek kütüphanesi var,Resim sýnýfý var,Kimya Fizik ve Biyoloji Laboratuvarý var(Lab. kullanýmýný arttýrmalarý lazým 9.sýnýfta sadece 1 defa Kimya Lab.da ders iþledik),Konferans Salonu var(Her C.tesi Saat 1´de film izleniyor pansiyondakiler için iyi bir þey),2 tane kamelyasý var,yemekhanesi hijyenik yemek lezzeti ortalama ama çok sýra oluyor 1 saatlik arasýnýn yarýsý sýrada beklemekle geçiyor tabi kantinden yemek yemiyorsanýz,kantin güzel çok sýra beklemiyorsunuz ortalama 5dk beklersiniz 5 tane 4 kiþilik masa var kantin sorumlusu Arafat Bey sýcak bir insandýr ama soðuk espriler yapýyor pansiyondakilere veresiye imkaný veriyor,proje yapanlar üniversiteden yardým alabiliyor.Pansiyona gelecek olursak ben pansiyonda kalmadým ama kalan arkadaþlarýmda da þikayet edeni görmedim güzel samimi bir ortam var çok sýký kurallarý yok çok ters bir þey yapmadýkça belletmenler size kýzmaz odalar 4 kiþilik ve ferah.Okul idaresi çok somurtkan görünebilir ama çok iyi çok samimi insanlar tabi saygý sýnýrýný aþmadýkça.Okulda kimse sizi rahatsýz edemez disiplinli bir okul zaten öðrenciler de öyle insanlar deðil. Bunlarý okulu tanýtmak için yazdým yoksa önemli olan hangi okulda olduðunuz deðil ne kadar çalýþtýðýnýz.
2019-12-01 22:26
|
[Ýmkb hastasýna cevap ]
Tuþba fen denemelerde bazý derslerde hem imkb yi hemde Türk telekom u geçiyor hiçbir zman vanda ilk 3 ten çýkmýyor sadece biraz uzak ama baþarýlý bir okul
2019-09-12 20:38
|
[Imkb hastasý ]
Valla ben tusba fen e gitmek istemedim zaten gelmedi bana ama neden gitmek istemedigimi de pek bilmiyorum aslýnda ama bence sen yinede git sonuçta bir fen lisesi bir anadolu lisesinden iyidir yani😉😉
2019-09-03 20:52
|
[Imkb hastasina cevap]
Senin icin uzuldum.Þimdi ben de muþtan tusba tobb fen lisesine gelecegim sen vanda oturuyorsan okul hakkinda bilgin var mi?ve tusba fene gitmek ister miydin?
2019-08-09 09:03
|
[Imkb hastasý ]
Kazým karabekir e yerleþtim bakalým orasý nasýl bir okul🤷♀️🤷♀️yasiycaz gorcez😉
2019-08-08 19:38
|
[Imkb hastasina soru]
sen nereye yerlestin?
2019-08-06 10:36
|
[Imkb hastasý ]
HAYALÝMDEKÝ OKULDU GELEMEDÝM 😞😟😞😟OLSUN YINE DE YASAMAYA ÇALIÞIYORUM 😢
2019-08-05 20:04
|
[ggg]
3.79 la girermiyim okulun bt sýnýfý felan yokmu bilgi cverirmisiniz
2019-07-03 17:23
|
[Panda]
Arkadaþlar ben bu okulun öðrencisiyim okul önceden fen lisesi deðildi aonradan fen lisesi oldu bu yüzfen tüm baþarýlara ulaþmanýz imkansýz ama hocalarý olsun idaresi olsun ortamý olsun muhteþem bir okul kesinlikle tavsiye ediyorum 😊
2019-01-08 13:20
|
[Fizikçi]
%5 buçuk ile buraya giremedim
2018-08-10 10:05
|
[Deneyimli]
Bu okul için genel yüzdelik diliminizin 5 veye 6 olmasý lazým yuzdelik diliminiz %6 altýndaysa girme þansýnýz yüksek
2018-07-19 15:37
|
[kimsesiz çocuk]
van yüzdelik dilimim 10.045 buraya yada niyaziye yerleþebilirmiyim lütfen acill
2018-07-06 19:47
|
[kimsesiz çocuk]
il yüzdem 10.045 buraya gelebilirmiyim yada niyazi türkmene
2018-07-06 19:40
|
[maraz ali ]
benim yüzdelik dilim ilde 2.45 buraya gelirmiyim
2018-06-30 09:31
|
[IMKB´LI]
Yüzdelik dilimin ne ?
2018-06-29 15:51
|
[LGS LI]
benim 9 yanlýþ 9 boþum var sizce burayý alabilirmiyim þansým varmý
2018-06-23 08:45
|
[S.koç]
Okulunuzun 2014-2015 yýllarýnda baþarýlarý yok mu?
2017-07-13 13:41
|
Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ýpekyolu ÝMKB Fen Lisesi'nin baþarý durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanýtým bölümünde kullanýlan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ipekyolufenlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanýcýlarýn iletiþim kanallarýmýz üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiþtir.
Ýçeriðe eklemeye çalýþtýklarýmýz: Bu sayfamýzda Ýpekyolu ÝMKB Fen Lisesi taban puaný ve yüzdelik dilimi yer almaktadýr. Ýpekyolu ÝMKB Fen Lisesi yorumlarý okuyabilir, Ýpekyolu ÝMKB Fen Lisesi'nin baþarýlarý, formalarýný, pansiyon ve iletiþim bilgilerine ulaþabilirsiniz. Ýpekyolu ÝMKB Fen Lisesi taban puaný 2021
Kiþisel verilerin korunmasý açýsýndan þehven paylaþýlmýþ olan içeriklerin kaldýrýlmasý için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. Ýlgili içerik en kýsa sürede kaldýrýlacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletiþim için týklayýnýz