Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi

Ankara / Çubuk

Hesapla
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Ekle
Ekle
142
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 437.0846
Yüzdelik Dilim 8.82 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi Ankara ili Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi taban puanı 437.0846 tahmini yüzdelik dilimi 8.82.

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 437.0846 8.82
2022 406.3883 8.85
2021 387.7632 7.37
2020 404.7469 7.05
2019 431.1578 7.16
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
160
2022
150
2021
120
2020
180
Okulumuz 2008-2009 öğretim yılında Atatürk Mah. Akşemsettin cad. Zirve 1 sokakta bulunan Mesleki Eğitim Merkezi binasında Anadolu Öğretmen Lisesi olarak 90 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlamıştır.

Okulumuz 19.06.2014 tarihinde fen lisesine dönüşmüş ve Meliha hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi adını almıştır.

Kız öğrenci pansiyonumuz da Meliha hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi kız öğrenci Pansiyonu adıyla 187 öğrenci kontenjanıyla hizmete devam etmektedir.

SORU 1: Okulunuz ne zaman açıldı, kaç yıldır hizmet veriyor? 2008-2009 yılında Anadolu öğretmen Lisesi olarak hizmete başlayan okulumuz 19.06.2014 tarihinde Fen Lisesine dönüşmüştür. Dolayısıyla okulumuz yeni açılan bir okul olmayıp, köklü bir okuldur.

SORU 2: Öğretmen kadronuzda yeterli mi? Öğretmen kadromuzda herhangi bir eksiklik olmayıp, tüm branşlarda kadrolu deneyimli ve başarılı öğretmenlerden oluşmaktadır.

SORU 3: Yurdunuzun kapasitesi nedir? Şu anki durumu nedir? Yurdumuz 187 öğrenci kapasitelidir. Yurdumuz sadece kız öğrenci yurdudur. Erkek öğrenciler için yurdumuz bulunmamaktadır. Ancak erkek öğrencilerimiz diğer okulların devlet parasız yatılı pansiyonlarından yararlanabilmektedir.

SORU 4: Öğrenciler pansiyona yerleştirilirken ne gibi kriterle alınmaktadır? Öğrenciler paralı ve parasız yatılı olmak üzere ikiye ayrılır. TEOG puanına göre, kontenjan dahilinde, sıralamayla öğrenciler yurda yerleştirilir. Burslu öğrenciler pansiyona, kontenjan dahilinde, parasız yatılı olarak kaydedilir. Bu öğrencilerin bursları pansiyon kaydının akabinde sonlandırılır. Burs almayan, aile geliri yönetmelikte belirtilen parasal değerin üzerinde olan ve parasız yatılı şartlarını taşımayan öğrenciler ise, yine kontenjan dahilinde, paralı yatılı olarak pansiyona kaydedilir. Paralı yatılı öğrenciler bir yıl içinde dört eşit taksit halinde devlete 2350 TL öderler. Bu ücreti yatırmayan öğrencinin pansiyondan kaydı ay içinde silinir.

SORU 5: Çubuk 'ta okul yurdunuzdan başka kalabilecek mekânlar var mı? Çubuk İmam Hatip Lisesi ve Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinin Devlet Parasız erkek öğrenci Yurdu mevcuttur. Ayrıca, Çubuk´ta çeşitli özel kuruluşlara ait kız ve erkek öğrenci yurtları var. Arzu eden öğrenciler bu yurtlarda belli bir ücret karşılığı konaklayabilir. Bu pansiyonlar öğrencilerimizi indirimli almaktadır.

SORU 6: Ankara´ya servisiniz var mı? Ankara´ya servisimiz vardır. Öğrencimiz Ankara´ya her gün rahatlıkla gidip gelmektedir.

SORU 7: Okulunuzun adı nereden geliyor? Okulumuz çubuk esnaflarından Hayırsever Hasanali Bostan Beyefendi tarafından yaptırılmıştır. Özel şahıs tarafından yaptırıldığı için okulun kendine has estetik ve kullanışlı bir mimarisi vardır.

SORU 8: Okulunuza ulaşım nasıl? Ankara-çubuk arası mesafe 35 km olup, okul ulaşımımız kolaydır. Ankaradan 5 dk da bir özel halk otobüsleri 15 dk da birde ego otobüsleri gelmektedir.

SORU 9: Geçen sene kaç puanla öğrenci aldınız? 2014-2015 eğitim öğretim yılı son yerleştirme sonucu okulumuzu kazanan en son öğrencinini puanı yukarıdaki çizelgede yazıyor

SORU 10: Kaç sınıf, kaç öğrenci alacaksınız? 4 sınıf yani 120 öğrenci okulumuza yerleşmeye hak kazanacak. Sınıf sayılarımız yönetmeliğimize göre 30´u geçemez.

SORU 11: Fiziki şartlarınız nasıl? Okulumuzun binası yeni ve donanımlıdır. Laboratuarlarımız, kütüphanemiz, konferans salonumuz, yurdumuz oldukça güzel ve çağın şartlarına uygun bir şekilde donatılmıştır.

SORU 12: Kıyafet uygulamanız nasıldır? Fen lisesi öğrencilerimizde tek tip kıyafet uygulaması devam etmektedir.
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı durumu
2021 Başarı durumu 2020 Başarı durumu
2019 Başarı durumu 2018 Başarı durumu
2017 Başarı durumu 2016 Başarı durumu
2015 Başarı durumu 2013 Başarı durumu
2012 Başarı durumu --------

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çubuk
    İlçe
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çubuk
    İlçe
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çubuk
    İlçe
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çubuk
    İlçe
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çubuk
    İlçe
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Çubuk
    İlçe

Adres: Yıldırım Beyazıt Mh. Ağrı sk. No3 Çubuk / Ankara

Tel: 0312 837 92 72

Fax: 0312 837 82 72

web: http://cubukfenlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi ile ilgili 142 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

merhaba arkadaşlar bana ilk başta pursaklar ayyıldız anadolu lisesi gelmişti sonra 2.tercihte çubuk fen lisesi geldi ben keçiören den geliyorum bize servis var dediler ama şu an keçiören den gelen 6 kişi var yani yani servis sayısı az olduğu için servis yok pursaklar ayyıldız anadolu ya nakil aldırıyım dedim ama keçiören e olan servis dolmuş yani ne yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum

2023-09-15 19:54:09

Arkadaşlar merhaba ben 2023 lgs´sinden geldim bu okula ilk başta bana pursaklar Ayyldız gelmişti sonrasında bura geldi okulu çok sevdim öğretmenlerini sevdim Arkadaş ortamı güzel şu anda 9. sınıftayım Arapça şu an kaldırıldı okulda biraz sigara içenler var sınavlarda çok zorlayacaklarından bahsediyor sınavlardan bu yüzden biraz korkuyorum bir lise müdürüyle ilgili sorun varmış onun için müdür okuldan gitti onun yerine müdür yardımcısı geldi şunu da söylemek istiyorum ben keçiören´den gelecektim bize servis var dediler ama keçiören´den hiçbir şekilde servis yok 6 kişi var keçiören´den gelen bizim okulda ona göre nakil aldırın ya da 2024 LGS ona göre burayı yazsın LGS tercihlerinde iyi bir okuldur

2023-09-15 19:45:22

Öncelikle bu okulu kazananlara hayırlı olsun.Okul hakkında verilen birçok yanlış bilgi var.Okul müdürü hiçbir zaman değişmedi.Benim çocuğum bu okuldan bu sene mezun oldu.İyi de bir puan aldı fakat 1 sene daha çalışma kararı aldı.Okulun sınavları elbette zorlayıcı zaten zorlayıcı olmazsa Fen lisesi olmazdı.Sınavlarda kelebek sistemi uygulanır sınıf arkadaşlarınızla yan yana gelerek sınav olmazsınız.(9.sınıf 12.sınıfla ya da 10.sınıf 11.sınnıfla denk gelebilir).Arapça dersine gelince sistemin getirdiği bir gereklilik sanırım bugün ortaokullarda bile imam-hatip olmadığı halde Din dersleri (Kur´an´ı Kerim ve Siyer dersleri ) veriliyor.Bu okulda Arapça dersinde zorlanmazsınız korkmayın.Ögretmenleri kendi dallarında uzman ve eksik öğretmen,boş geçen ders yok.Gayet memnunduk.Pursaklarda oturuyoruz en son servis ücreti 1000 TL ödüyorduk.Uzaktan gelmek sizleri zorlayabilir.Okul kursları çok güzel.Okulu açığa alma konusunda o sadece bu okulla alâkalı değil hemen her okulda oluyor çünkü hem okul hem de aynı anda sınava çalışmak bazı öğrencilere zor gelebilir.Bu yüzden de açık lise daha kolay olacağı için tercih ediliyor.Sonunda Fen Lisesi diploması alarak mezun olmak çok gurur verici.Odtü,Tusaş,Havelsan gibi yerlere gezi düzenlendi.Mühendis,diş hekimileriv.b okulumuza gelip öğrencileri bilgilendirdiler. Son olarak OBP konusunda ilk 5büne girdiğinizde sizi geriye atabilir.Okula gidip Müdür ve müdür yardımcılarından bilgi almanızda fayda var.Herkese başarılar dilerim.

2023-08-15 14:10:50

ilgisiz bir okul. Fen lisesinde okuyorum diyebilmek için gitmiştim beklentimi karşılamadı. 2. Dilin Arapça olması zorluyor. Çoğu kişi dayanamayıp 11 12 de açığa çıkıyor zaten. Şuan 12. Sinifta 38 kişi açığa çıktı.

2023-08-11 14:04:19
Reklam

3. Nakili yapacak olan var mı bu okuldan gitmek için

2023-07-31 18:05:48

Bu okulu kazananlara hayırlı olsun diyeceğim ama ne kadar hayırlı olur bilemiyorum. Bu okuldan mezun oldum ve obp beni yaktı.Eğitimi yeterli değildi hep özel ders desteği almama rağmen sınavlarda çok zorluyorlardi notlarım hep düşük geldi. Sadece benim değil bir çok arkadaşımın öyle oldu.Kontenjanlarina girip bakın 9. Sınıftan itibaren boş. Yani okula başlayıp 2 hafta bile dayanamayanlar var. Devam edenler çubukta yaşayan öğrenciler.Onlar biraz mecburiyetten devam ediyor memnuniyetten değil. En çok da onlara üzülüyorum lgs de yüzde 1 lik 2 lik dilimin içinde olanı bile var aile baskısından bu okulda.Digerleri ise 9/10 u Bir şekilde burada okusalar da bir çok kişi 11/12 de ya özele ya açığa yada yakınında ki bir anadoluya geciyor.Keske bende öyle yapsaydım yks de iyi net yapmama rağmen obp beni sıralamada çok geriye attı. Ben ailemi geçmek için ikna edemedim dediler ki sınıf mevcutları azaldı daha az öğrenci var yks ye daha iyi çalışırsın sizinle daha fazla ilgilenirler. Hiç alakası yok aynı tas aynı hamam. Yks ye hazırlanıyorsunuz birde üzerinizde yazılı sınav baskısı oluyor. Bunların yuzunden mezuna kaldım çok sinirliyim bir yılım çöp oldu. Biliyorum yeni kazananlar bin bir umut bin bir hevesle geleceksiniz ama emin olun yaşayacağınız koca bir hayal kırıklığı olacak. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim görüp göreceğiniz en asosyal okulda okuyacaksınız.

2023-07-30 07:52:20

Ankara nin en kötü fen liselerinden biri ama cok yorum yapan olmuş , sırf fen lisesinde okuyorum demek için buraya gelinir mi ya. Ben buraliyim çok şükür Keçiören fene yerlestim yerlesemesem yine burayı yazmazdım Aydınlıkevler Anadolu falan yazardım. Kuzenim okuyordu burda 9. Sınıfın ikinci dönemi bıraktı Pursaklar ayyıldız a gecti. Bir arkadaşımda 10. Sınıfta bıraktı zaten nakiller de görürsünüz çok fazla boşluk oluyor. Benim yüksek puan alipta ailesi ankarayi istemediği için burayı yazan arkadaşlarımda var puanlarına yazık oldu. Onlarda yazmasa burası zaten yüzde 11/12 ile kapatır. 👎🏻

2023-07-29 14:06:16

Bu okulu kazandım aydinlikevlerden gelecegimbenzine gelen son zamlardan sonra servis ücreti 5 bin civarı diyorlar doğru mu ? Ona göre nakil isteyeceğim. Lütfen bilgisi olan cevap versin.

2023-07-25 08:51:13

435.8 puanım nakil aldiricam sizce cubuk fenden başka yere nakil aldıran olur mu onların yerine geçebilir miyim gelir mi bana

2023-07-24 20:43:56
BENZER OKULLAR
Yorum 377

Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 446

Ankara Pursaklar Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1066

Keçiören Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 241

Altındağ Yıldırım Beyazıt Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 686

Mehmet Doğan Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi kaç puan 2024 437.0846
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi Yatılı mı? Sadece Kız Pansiyonu Var
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://cubukfenlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi yorumları okuyabilir, Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Meliha Hasanali Bostan Çubuk Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız