Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul / Ümraniye

Hesapla
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
36
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 74.4545
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "74.4545".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
74.4545
2022
76.4512
2021
77.1724
2020
47.5651
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi , 1994-1995 ders yılının ikinci yarısında Ümraniye Atakent mahallesindeki Halilürrahman Camiinin alt katında hizmete açılmıştır Bu öğretim yılında okulun öğrenci sayısı Kadıköy, Üsküdar, Esatpaşa ve Beykoz İmam-Hatip liselerinden nakillerle 550, derslik sayısı ise 10 olmuştur. 1995-1996 ders yılında, okuldaki derslik sayısı 12 derslik daha ilave edilerek 22 olurken öğrenci mevcudu da 1200e yükselmiştir. 1994-1995 ders yılında, okulumuzun bugün bulunduğu yer olan Aşağı Dudullu Adem Yavuz Mahallesinde, İlim Yayma Cemiyeti Ümraniye şubesi tarafından inşaatına başlanmıştır. 1996-1997 ders yılı başında da kısmen tamamlanmış olan binada eğitim-öğretime başlanmıştır. 2003-2004 ders yılı başında ise okulumuz Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Lisesi olarak faaliyete geçmiştir.

Okulumuzda konferans salonu, sinevizyon ve sunum salonu, kütüphane, fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, mesleki uygulama mescidi, rehberlik servisi gibi birimlerin yanısıra, slayt odası, harita odası, beden eğitimi ve sportif faaliyetler odası gibi yardımcı birimler de yer almaktadır. Okul bahçesinde basketbol, voleybol ve futbol sahaları bulunmaktadır. 2015-2016 ders yılı itibariyle Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci mevcudu 1850, öğretmen sayısı 134, derslik sayısı ise 56 dır.

Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi YKS Başarı Tablosu

Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Ümraniye
    İlçe
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Ümraniye
    İlçe
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Ümraniye
    İlçe

Adres: Adem Yavuz Mah. Alemdağ Cad. No 403 Ümraniye/İSTANBUL

Tel: 0216 6124338

Fax: 0216 6124874

web: http://umraniyeaihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 36 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Arıyorum telefon açılmıyor nasıl ulaşabilirim ?

2023-09-29 10:27:39

Bu yıl geliyorum nasıl bir okul bilgi verin biraz.

2023-07-03 13:00:55

Şey spor salonu varmi

2022-08-29 01:02:13

Kızların okul forması nasıl

2022-08-02 22:27:39
Reklam

Bu okula kaydım alındı okul hakkında bilgi verirmisiniz formalar vs disiplin hakkında

2022-08-02 14:54:01

Nasıl bir okul bu yıl gelmeyi düşünüyorum iyi eğitim sistemi var sanırım ortamları nasıl bunun hakkında bilgi verirmisiniz okul formaları hakkındada bilgi verirseniz sevinirim

2022-07-07 19:37:37

Okula gelmenizi tavsiye etmiyorum. Zor bi okul çalışanın dahi yapamayacağı sorular soruyorlar ve sözlü notları düşük veriliyor. Ortam desen berbat sözde imam hatip okulun yarısı sigara içiyor. Çocuğunuzu imam hatip dini şeyler öğrensin diye gonderiyosaniz hiç göndermeyin daha çok bozulur . Zor olduğu için ileride de zor meslek sahibi olur çünkü her sınıftan bir yada iki kişi ancak gecebiliyor. Okul forması çeşitleri çok bir yazlık bir kışlık uzun tunik ,tişört,sweat,gomlek.İğrenç bir okul şalı var ekose desenli kapalıysanız takmak zorundasınız . Kısaca eğer üni okuma hayaliniz varsa meslek lisesine gidin daha iyi derim. Burada boşa 4 yılınızı mahfetmeyin.

2022-05-28 20:48:04

Okulu sadece dini inanclardan dolayı seviyorum içi keko dolu (cumadan kaçanlar, kantinde para vermeyenler. V.b) her türlü insan var kemerdere daha iyidir net

2022-04-20 23:04:17

Pandemi de herkes sınıf geçtiği için bir sürü gereksiz tıp okulda bu yıl.. fakat bu okulda bu tiplere acıma yok.. bir hayli öğrenci daha ilk dönem bu okuldan ayrılmis hocalar öyle diyorlar zaten bizim sınıf da azaldı :) yarım dönemde çoğu öğrenci bozuntusunu temizlediler. Bazıları da zaten İmam hatip e zoraki gelen öğrenciler aile baskısı ile ya da kontenjan yok diye.. zor bir okul. her sene öğrencilerin yarıya yakını kalıyor.. bir kısmı açık liseye geciyor çünkü bu okulda sınıf geçmesi mümkün değil. 9. 10. 11. Sınıflara hocalar hiç acımıyor.. 12 Ler de sınava hazırlanıyor diye biraz daha anlayışlilar.. her sınıfta 2- 3 öğrenci ancak doğrudan geçiyor bir kaçı sorumlu ve çoğu kalıyor.. Zor okul kısaca.. bunu bilerek gelin arkadaşlar..

2022-03-03 22:03:22
BENZER OKULLAR
Yorum 3

Çekmeköy Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 5

Esenyurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 17

Ali Şükrü Sula Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 14

Kadri Yörükoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 4

Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 74.4545
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://umraniyeaihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız