Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul / Ümraniye

Hesapla
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
17
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 81.0753
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "81.0753".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
81.0753
2022
84.4858
2021
73.5954
2020
63.7036
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

16 Derslikli olan Okulumuz 10 Aralık 2010 tarihinde yıkılarak aynı yerinde 42 derslikli İSMEP Projesi kapsamında yeni okul binası Bodrum kat ile birlikte 6 katlı yapılmış ve 02.01.2012 tarihinde yeni binasında eğitim öğretimine devam etmiştir.2011/2012 Eğitim Öğretim dönemi sonunda Genel Lise, İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüş ve bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu açılmıştır. 2012/2013 Eğitim Öğretim yılı Namık Kemal İHL olarakEğitim - Öğretime devam etmiş 2013/2014 Eğitim Öğretim döneminde de bünyesinde Anadolu Lisesi bölümü açılmış ve Okulumuzun adı Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuş ve bünyesindeki dört okulla birlikte eğitim öğretime devam etmektedir. Okula ismi, okul ilk kez yapılırken içinde bulunduğu Namık Kemal Mahallesi´nden dolayı verilmiş ancak daha sonra mahalle bölünmesinden dolayı okul yeri Esenevler Mahallesi sınırları içerisinde kalmıştır.

Bugün Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi 42 dersliğin yanı sıra; , Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları, Konferans salonu,Kütüphane, Bilgi Teknoloji sınıfları gibi birimlere sahip olup 70 Öğretmen ve 1396 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir.

VİZYON Namık Kemal İmam Hatip Lisesi'ni her zaman göreve hazır yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, ülkesine hizmet bilincine sahip öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz ile birlikte güç birliği sağlayarak; oÜlkemizi, katılımcı, duyarlı; üstünlük kullanabilen gençler yetiştiren, oSosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, oBireyselliğe değer veren, oRekabetçi, sosyal ilişkisi güçlü, insanların erdemlerini önemseyen, oSorunları da çözümleri de paylaşan, oBaşkalarının özgürlüklerine saygılı, oVatanını, milletini seven, oÖz değerlerine sahip çıkan öğrenciler yetiştirmektir.

MİSYON Atatürk´ ün gençlere teslim etmiş olduğu demokrasi bayrağını gelecek nesillere taşıyan, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş, milli değerlerine bağlı çağdaş ve laik gençler yetiştirmektir. Bu ilkeden hareketle biz, öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerini sağlamak, onların yeteneklerini ön plana çıkarmak, bilgili, saygılı, yenilikçi, cesaretli ve öz güvenli bireyler hazırlamak ve onların 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımları kazandırmak için varız .

2015 Başarısı:

Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Esenevler mahallesi Talatpaşa caddesi Akşemsettin sokak No3 Ümraniye

Tel: 02163351609

Fax: 02163298942

web: http://namikkemalihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 17 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Okulun öğretmenleri iyi mi

2023-09-10 20:38:33

Dersler saat kaçta başlıyor 9. Sınıf

2023-09-06 17:16:34

Ben bu okula yerleştim 9/A sınıfında olan var mı

2023-09-04 00:46:58

4 senemi bu okulda geçirdim. Verebileceğim tavsiye eğer güzel bir üniversitede okumak istiyorsanız eğitim almanız gereken okul burası değil. Öğretmenler ilgili, sınıf düzeni sağlanıyor (çoğu kız sınıfı için) ama eğitim olarak her zaman konular en basit şekilde anlatılıp en kolay sorular çözülüp geçiliyor. Eğer okul birincisi olup ek kontenjandan girmek isterseniz bunu başarmak zor değil.
Ben şahsım olarak 9 ve 10. Sınıfta sınavdan bir gün önce iki saat çalışarak 93 ortalama yaptım. Pandemi sürecinde de çalışmadım ama sınavlar çok kolay olduğu için ortalamam çok düşmedi. 12. Sınıfta verilen eğitimden asla memnun kalmadım çünkü dediğim gibi sınava hazırlamıyor.
Sınıflarda çalışan öğrenci sayısı çok çok az. Ben eğer çevreden etkilenen biriyseniz çalışıyorsanız bile bırakmanız muhtemel.
İmam Hatip okumak için bu okula gelmek istiyorsanız ortamının okulun adına uygun olmadığını söyleyebilirim. Disiplin konusunda yetersiz olduklarını hep hissettim. Ama din öğretmenleriniz her zaman dersleri güzel anlatıyorlardı.

2022-09-13 21:24:18
Reklam

Benim puanım yetiyordu neden almadiniz okulaa o kadar 1 ay bekledim bu gün için😥

2021-12-31 17:45:29

Tüm travmalarım burda geçti

2021-07-08 19:09:59

4 senemi burada geçirdim ve gerçekten geldiğim için hiç pişman değilim. Eğer liseli iseniz sınıf mevcudu genelde azdır fakat ortaokullarda en az 33-34, kız ve erkek sınıfları ayrı ve genelde ilk iki kat kız yada erkek son iki kat kız yada erkek yapıyorlar ben yeni ortaokulumu bitirdim ve son iki kat kızdı. Hocaları bazıları çok çok iyi bazıları gıcık ama gerçekten eğitimi çok güzel ve öğrenciler çok sıcakkanlı ve tatlılar. disiplin konusundan okul kıyafetlerine yakın kıyafetler giyerseniz sıkıntı olmaz ve kesinlikle okul lakozunuzu çıkarmayın çıkardığınız anda size kızarlar onun dışında saçınızı çok fazla öne atarsanız yada rahatsız edici şeklde gözükürse kızıyorlar aksesuara izin yok yani disiplin konusunda orta halde birde erkeklerlen yada kız bir muhabbet olduğu anda ark bile olsanız ve hoca görse ya derste muhabbetini açar yada gelip sizi uyarır en iyisinden ters ters bakar yani okul içinde erkeklerlen yada kızlarlan fazla muhabbet olmasın. Okulun servisi mevcut fakat 2 3 ay geçer geçmez fiyatı az az artırıyorlar bizim en son 350 felandı sonra ben servisten ayrıldım. Eğer sorularınız varsa sorabilirsiniz.

2020-07-30 14:43:20

Galiba hatırladığım kadarıyla bu imam hatip lisesi,
66-68`le okula alım yapacaktı.
İyi bir imam hatip olup olmadığında bir bilgim yok.

2020-07-27 22:43:19

Biradeer aklı olan gitmez fen laboratuvarı falan yalan çok nadir götürüyorlar bişeye benzemiyor okul

2018-07-25 07:32:06
BENZER OKULLAR
Yorum 0

Şehit Tolga Ecebalın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 4

Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Şehit Er Çağlar Mengü Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 4

Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Kazlıçeşme Abay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 81.0753
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://namikkemalihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız