Heybeliada Anadolu Lisesi

İstanbul / Adalar

Hesapla
Heybeliada Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
9
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 68.7671
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Heybeliada Anadolu Lisesi İstanbul ili Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Heybeliada Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Heybeliada Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "68.7671".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
68.7671
2022
71.1900
2021
81.3158
2020
67.3743
Heybeliada Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Heybeliada Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Heybeliada Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Heybeliada Anadolu Lisesi, İstanbul'un Anadolu yakasında Prens Adaları gurubunda yer alan Heybeliada'da bulunmaktadır.

ÖSYM´nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 15 Mart 2015´de yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2015-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. 2014/2015 Eğitim Öğretim Yılı, 69 mezunumuzdan 56sı, devlet ve özel olmak üzere çeşitli üniversitelerin lisans programlarına yerleşebildiler.

Mezunlarımızdan 10?u tercih yapmayarak, bir sene daha beklemeyi ve hazırlanmayı tercih etiler. 1 mezunumuz ise ikinci tercih takvimini bekliyor.  2014 ÖSYS'de ;Herhangi bir lisans programını tercih eden 54 öğrencimizden 50´si çeşitli üniversitelerin lisans programlarına yerleştiler. LGS´de %100 olan başarı oranımız, öğrencilerimizin LYS performansları itibariyle %92 olarak sonuçlandı.
Heybeliada Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Heybeliada Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Heybeliada Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Heybeliada Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Heybeliada Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Heybeliada Anadolu Lisesi
Heybeliada Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Adalar
    İlçe
Heybeliada Anadolu Lisesi
Heybeliada Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Adalar
    İlçe
Heybeliada Anadolu Lisesi
Heybeliada Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Adalar
    İlçe

Adres: Heybeliada Mahallesi Heybeli Mektebi Sokak No.24

Tel: 02163510415

Fax: 02163510475

web: http://heybelianadolu.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Heybeliada Anadolu Lisesi ile ilgili 9 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Obp ile mi giriliyo sadece yoksa obp uymasa da giriliyo mu

2022-06-10 17:21:40

dil sınıfı açık mı? cevap verirseniz sevinirimm

2021-03-19 20:21:57

Merhaba herkese. Ben 2015 yilinda mezun oldum. Okulun ogrenci azligi olsun, okul yolunun trafiksiz temiz havayla gidiliyor olmasi olsun, yabanci dilinin diger standart diller disinda cince veriyo olmasi olsun size cok guzel gunler gecirtecegi ve gelecekte firsatlar yaraticagini dusunuyorum. Burdan mezun oldugum icin hic pisman degilim. Cok guzel gunler yasadim, harika dostluklar edindim. Ogretmenlerimde cana yakindi fakat simdi elbette degismis olabilirler. Bence sizde pisman olmicaksiniz. Yolunuz acik olsun

2019-09-18 22:53:15

Bu okula gidip de hayatınızı karartmayın ve burdan Murat Şipşak a selamlar hayatımın içine ettiğiniz için ty ty ty

2019-07-17 21:33:34
Reklam

kesinlikle mükemmel bir okul müdürü,müdür yrdımcısı,öğretmenler,insanları,çevresi MÜKEMMEL

2017-08-31 22:12:54

ben burada okuyorum baya mükemmel bi okul tavsiye ederimmm

2017-08-11 14:57:36

398 aldım türkiye yüzdesi %28 girer miyim

2017-07-16 18:31:16

Bu lise ile ilgili fikriniz paylasabilir misiniz ,nasil bir okul?

2017-07-16 02:27:35

Herkes çok met ediyor puanım 400 burayı düşünüyorum ???

2017-07-11 22:21:24
BENZER OKULLAR
Yorum 544

Gürlek-Nakipoğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 244

Tuzla Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 294

Cemil Meriç Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 65

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 317

Kemal Atatürk Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Heybeliada Anadolu Lisesi kaç puan 2024 68.7671
Heybeliada Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Heybeliada Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Heybeliada Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Heybeliada Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Heybeliada Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Heybeliada Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Heybeliada Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://heybelianadolu.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Heybeliada Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Heybeliada Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Heybeliada Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Heybeliada Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız