Elazığ Fatih Anadolu Lisesi

Elazığ / Merkez

Hesapla
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
7
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 86.1346
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Elazığ Fatih Anadolu Lisesi Elazığ ili Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Elazığ Fatih Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Elazığ Fatih Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "86.1346".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
86.1346
2022
87.2528
2021
84.0358
2020
81.1296
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Elazığ Fatih Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Elazığ Fatih Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren normal eğitim olarak hizmet verecektir. Bu günkü haliyle genel lisede 11. sınıflarda 104 ve 12 sınıflarda 116 öğrenci ,Anadolu lisesi olarak da 9.sınıfta 78, 10. sınıflarda 85 öğrenci ayrıca genel lise öğrencisi olarak 9.sınıfta beklemeli olarak 7, 10.sınıfta 1 öğrenci olmak üzere toplam 401.öğrenci vardır.

Lisemiz tip proje olup toplam 12 derslik, bir bilişim teknolojileri, 1 fizik- kimya ve biyoloji laboratuarı, 1 kütüphane, öğretmenler odası, rehber öğretmen odası, spor odası, memur odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 müdür odası, yeterli kadar bay ve bayan öğretmen ve öğrenci wc ve lavabo mevcuttur. Okulumuzun kantini özel işletmeci tarafından çalıştırılmaktadır.

Lisemizin ısınma sistemi merkezi kaloriferli ve kömürlü sistemle çalışmaktadır. Gelecek yıl merkezi sistem doğal gazla ısıtılacaktır. Lisemiz için bir spor salon projesi hazırlanmış ve ihalesi yapılmıştır. İleriki günlerde temeli atılacaktır. Lisemizde İngilizce birinci yabancı dil olarak, ikinci yabancı dil olarak Âmânca okutulmaktadır.

Lisemizin başarısı iyi olup her geçen gün daha da iyi olacaktır. Anadolu Lisesi olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda mezun verecektir. Lisemizde sosyal, kültürel, sanat ve sportif etkinlikler ve faaliyetler yapılmaktadır. Öğrencilerimizin bu dallarda başarıları vardır. Özellikle sporda birçok derecesi vardır. Okulumuzun 14 dönüm bahçesi ve spor alanı vardır. Lisemizde doğal çim saha mevcuttur. Lisemiz bölgesinde ve mahallesinde model bir lisedir. Öğrencilerinin sosyal yönü çok iyi olup okullarıyla bütünleşmiş öğrencilerdir.

Okulumuza şu an bilgisayar eğitim destekli tüm araç ve gereçler kazandırılarak çağımıza uygun bir eğitim ortamı sunulmuştur.

Okulumuz 1 Müdür,1 Müdür yardımcısı, 6 edebiyat, 4 matematik, 3 tarih, 1 coğrafya,1 felsefe, 1 biyoloji, 2 fizik, 1 kimya, 1 beden eğitimi, 1 din kültürü, 3 İngilizce, 2 rehber, 1 bilişim teknolojileri öğretmeni, 4 memur, 2 hizmetli ile eğitim öğretime hizmet vermektedir.

Vizyon Ortaöğretim giriş sınavlarında öncelikli olarak tercih edilen, Ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan bir oranda öğrenci yetiştiren, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde adından söz ettiren, okulundan memnun velilere sahip olan, okulun kültürünün ahlak değerlerini en üst düzeyde geliştiren, gelecek özgün nesillerin yetiştirilmesi sorumluluğunu alabilecek Türk Milli Eğitim sisteminin yıldızlarını yetiştiren güçlü bir eğitim kurumu olmasını sağlamaktır. Özgür düşünceye önem veren birey olmayı seven insanları yetiştiren insanların yuvası olmak. "Fatih Anadolu Lisesi Okuyor ve Okuyacak" mesajını iyi anlayan bir kurum olmak. Ailesiyle, okuluyla ve devletiyle bütünleşen bireyler yetiştirmek. Daima yüksek hedeflere emin adımlarla yürüyen ve kendine öz güven duyan insanları yetiştiren bir Anadolu Lisesi olmak.

Misyon Çevresiyle etkili iletişim kurabilen, aldığı sorumlulukları yerine getirebilen, teknolojiden yararlanabilen, bilgisinden ve yeteneklerinden dolayı kendine güvenen, sorunlarına çözüm getirebilen, ATATÜRK ilke ve inkılâpları doğrultusunda kendini çağın gereklerine hazırlayan, en az iki yabancı dil bilen, birlikte öğrenen bir eğitim anlayışı içinde, toplumsal gelişmeye yardımcı olan, sanat ve estetik duygusu gelişmiş, okul kültürünün ahlak değerlerini temsil eden öğrenciler yetiştirmek temel hedefimizdir.

Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
  1. 2013-2014 - %87
  2. 2014-2015 - %97
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
  1. 2013-2014 SINAVA GİREN:76 YERLEŞEN:47 BAŞARI ORANI=%50,4
  2. 2014-2015 SINAVA GİREN:66 YERLEŞEN:20 BAŞARI ORANI=%30,3
Okulla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız

Elazığ Fatih Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Elazığ Fatih Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Abdullahpaşa mah. 272. sokak No69

Tel: 0 424 247 10 01

Fax: 0 424 247 19 30

web: http://elazigfatihanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi ile ilgili 7 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ortalamam 93 bu liseye gidicem maalesef :((

2023-09-04 16:07:53

Okulunuzda dil bölümü ve dil sınıfı var mı?

2022-07-12 19:40:17

Ben Ordu´da yaşıyorum ama liseyi orada okumayı çok istiyorum bu mümkün mü

2022-07-04 15:28:20

lütfen bana yardımcı olun arkadaslar ben bu sene lgs ye hazırlanıyorum bu okulu ortalamada yarım bucuk puanla kacırıyom acaba gitme imkanım varmı ev adresimizde tutuyor ama ortalamada yarım bucuk puan ile kacırıyom gide bilirmiyim lütfen yardımcı olun lütfen

2021-12-26 20:12:33
Reklam

Benim yep 405.5000 falan gibu bisey ama yuzdelik dilimim 28 gibi bişey acaba ben bu liseyi tercih edersem gelme imkanim yuzde kaç

2017-07-11 18:29:18
BENZER OKULLAR
Yorum 30

Harput Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Hazar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Baskil Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Hıdır Sever Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Palu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi kaç puan 2024 86.1346
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Elazığ Fatih Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Elazığ Fatih Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Elazığ Fatih Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://elazigfatihanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Elazığ Fatih Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Elazığ Fatih Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Elazığ Fatih Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Elazığ Fatih Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız