Aydın Sosyal Bilimler Lisesi

Aydın / Efeler

Hesapla
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Ekle
Ekle
10
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 443.5913
Yüzdelik Dilim 7.63 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Aydın ili Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Aydın Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı 443.5913 tahmini yüzdelik dilimi 7.63.

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 443.5913 -
2022 413.5072 7.68
2021 385.9945 7.64
2020 401.6730 7.56
2019 421.7454 8.72
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
64
2022
60
2021
60
2020
90
Sosyal Bilimler Liseleri, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında öğrencileri yükseköğretime hazırlamak üzere kurulmuş yatılı ve karma okullardır. Öğretim süresi ilk yılı hazırlık olmak üzere 5 yıldır. Okulumuzda normal öğretim yapılmakta olup, kayıt hakkı kazanan istekli öğrencilere DPY / Paralı Yatılılık hizmeti verilebilmektedir. Yönetmeliklerde belirtildiği üzere Sosyal bilimler liseleri, öncelikle okuldaki alanlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılır. Okulumuz Aydın Sosyal Bilimler Lisesi 2004 yılında hizmete açılmıştır.

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Kemer Mahallesi, Dereyolu Cad. 1734 Sok. No:4 AYDIN adresinde faaliyetini sürdürmektedir. Okul kampüsünde, okul binasının yanında, yaklaşık 180 öğrencinin kalabileceği öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. 272 Kişilik konferans salonunun bulunduğu Kültür Merkezi yine kampüs içerisinde yer almaktadır.

Okulumuzda 15 derslik, 10 şubeden ve 1'er adet Fen Bilimleri Laboratuvarı ve 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet resim atölyesi, 1 adet müzik sınıfı, 1 adet Spor odası, 6 adet zümre sınıfı, 1 adet Kütüphane 1 adet toplantı salonu bulunmaktadır. Okul bahçemizde ayrıca kantin ve spor alanları yer almaktadır.

Pansiyonumuz kız ve erkek bölümlerinden oluşmaktadır. Yaklaşık 38 odanın bulunduğu pansiyonda, öğrencilerin günlük aktivitelerini karşılayacak birçok alan bulunmaktadır. Pansiyon yemekhanemizden aynı anda 200 kişi faydalanabilmektedir. Yemekler yöneticilerin kontrolünde pansiyon yemekhanesinde pişmektedir.

Eğitim-öğretim hayatına ilk olarak Şehitler İlköğretim Okulu olarak başlayan okul binamız, 2004 yılında pansiyon binası da eklenerek Aydın Sosyal Bilimler Lisesine tahsis edilmiştir. Toplam 19 adet dersliğin bulunduğu zemin üzeri iki katlı okul binamızda ayrıca bir fen laboratuarı, bir bilgisayar sınıfı, bir toplantı odası ve bir de kütüphane bulunmaktadır. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre en fazla 30 kişi ile sınırlı sınıflarımızın tümünde FATİH Projesi birinci faz kapsamında kurulan etkileşimli tahtalar bulunmakta ve üç adet kablosuz ağ okulumuzun tamamını kapsamaktadır. 250 kişi kapasiteli ve klimalı bir konferans salonu bulunan kültür merkezimiz ayrıca resim ve müzik dersliklerini de barındırmaktadır. Okulumuzda yapılan konferans, şiir dinletisi, tiyatro, belirli gün kutlamaları, konserler, vb. etkinliklerde yararlandığımız salonumuz zaman zaman da diğer kurum ve kuruluşların etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Öğrencilerimizin teneffüslerde ve okul sonrası etkinliklerde yararlanabilecekleri oldukça geniş ve yeşil bir bahçeye sahip olan okulumuz, gerek okul bahçesi, gerekse okul binası ve pansiyonumuzun temizliği, tertip ve düzeni sayesinde Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Ayrıca okul bahçemizde ayrı bir bina halinde, öğrencilerimizin oturup dinlenebilecekleri, bir şeyler yiyip içebilecekleri bir kantinimiz bulunmaktadır. Okulumuzun önemli birimlerinden birisi olan pansiyonumuz, 2004 yılında hizmete açılmıştır. 198 öğrenci kapasiteli pansiyonumuzda şu an 83´ü kız, 112´si erkek olmak üzere, 195 öğrencimiz kalmaktadır. Türkiye´nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerimizle birlikte renkli bir yaşama ev sahipliği yapan okul pansiyonumuzda öğrencilerimiz birçok imkandan faydalanabilmektedir. Pansiyonumuzda yatakhane olarak kullanılan toplam 33 oda yer almakta. Bu odalardan 15´i kız öğrencilerimize, 18´i erkek öğrencilerimize ayrılmıştır. Altı öğrencinin kalabildiği odalarımızda ikişer kişilik ranzalar kullanılmaktadır. Her öğrencinin kendine ait bir elbise dolabı bulunmaktadır. Ayrıca odalarımızda öğrencilerimize masa, sandalye ve kitaplık gibi imkânlar sunulmuştur. Odalarımız görevliler tarafından her gün temizlenmektedir. Pansiyon binamızın en alt katında bulunan çamaşır odalarında kız ve erkek taraflarında üçer adet çamaşır makinemiz mevcuttur. Yatakhanelerin bulunduğu her katta ikişer adet, en alt katta kız tarafında 9, erkek tarafında 18 tane olmak üzere toplam 39 banyo kabinimiz vardır. Pansiyonumuzda güneş enerjisi sistemiyle birlikte şofben ve termosifon imkânları da bulunmaktadır. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Aydın Sosyal Bilimler Lisesi YKS Başarı Tablosu Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
  • 2013-2014: %100;
  • 2014-2015: %100;
  • 2015-2016: %100
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
  • 2013-2014: %98;
  • 2014-2015: %98;
  • 2015-2016: %98

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Aydın Sosyal Bilimler Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
  • Aydın
    İl
  • Efeler
    İlçe
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
  • Aydın
    İl
  • Efeler
    İlçe
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
  • Aydın
    İl
  • Efeler
    İlçe
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
  • Aydın
    İl
  • Efeler
    İlçe
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
  • Aydın
    İl
  • Efeler
    İlçe
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi
  • Aydın
    İl
  • Efeler
    İlçe

Adres: Kemer Mh. Dere Yolu Cd. 1734 Sk. Efeler Aydın 09100

Tel: 02562190011

Fax: 02562194791

web: http://aydinsbl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili 10 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Neden Aydın SBL´yi tercih etmeliyim?
İstediğim üniversiteye beni götürür mü?

2023-02-18 14:54:41

pansiyona yerlesmeme ihtimali yok her sene bos yer oluyor hatta baska okullardan ogrenci aliniyor. 2021 den itibaren hazirlik kaldirildi pek de bir yarari yoktu zaten. sosyal etkinlikler var ama cok fazla degil. tanitim videosunda gosterilenler guncel basarilar ve fototgraflardir. instagram hesabinda guncel paylasimlar yapiliyor. egitim kalitesi yonunden temel dersler haric normal bir anadolu lisesinden daha kaliteli degil. buraya geldiginiz takdirde hem esit agirlik hem sozel mufredati okuyacaksiniz cok zor degil. gelmeyin demiyorum tercih edin guzel bir okul fakat zamaninda ilk besteymis proje okuluymus sosyal bilimlermis diye gozunuzde buyutup gelmeyin umdugunuzu bulamazsiniz fiziki yapi olarak iyi kampusu genis kantin sahalar kultur merkezi okul yurt ayni bahcede. okulun en onemli ozelligi temizligi. turkiyede bulabileceginiz en temiz okul tuvaletler gunde 2-3 defa temizleniyor, bilincli ogrencilere sahip oldugu icin cevre de temiz tutuluyor, yurtlar her gun tertemiz temizleniyor. personeller cok tatli insanlar. ayrica bes (yeni sistemde dort) sene en yakin arkadaslarinizla yasamak sizi buyutuyor. aileden kopup yurda gelmek sizleri 14-15 yaslarinda birer yetiskin yapiyor. her okulun oldugu gibi iyi ve kotu yanlari vardir elbette fakat tercih edilmeyecek bir okul degil. genel agdaki sozluklerdeki yorum sitelerindeki yorumlara inanip vazgecmeyin cogu sisirme yalan bilgiler. sozun ozu asbl iyidir kulturunuze kultur katar farkli bakis acilari sunar. :)

2021-11-05 21:00:39

İnsana çok şey katacak bir yandan da hayatını zehir edecek bir okuldu şimdi de pek farklı değildir muhtemelen

2020-12-26 11:04:38

Bu okula gelecekseniz iki kere düşünün arkadaşlar bu okuldaki 10 kişiden 9´u nakil yaptırmak ister benim 4 yıllık gözlemim bu annemler izin vermedi ben nakil yaptıramadım yoksa bende nakil yaptırırdım arkadaşlar bir daha düşünün

2020-06-11 02:28:42
Reklam

Pansiyona yerleşmeme riski düşük fakat okula yakın özel yurtlarda bir seçenek bu durumda. Okul proje okulu dolayısıyla eğitim kalitesi yüksek olduğu gibi öğrencilerde çalışmaya motive olmuş durumda başlangıçta yoğun gelse de bu tempoya uyum sağlıyorlar. sosyal ve kültürel ve sportif faaliyetlerde de iyiler.. Aydın SBL, 2016 ünv sınav netlerine göre sosyal bilimler liseleri sıralama çalışmasında (https://drive.google.com/file/d/1mDHvS_AZn786NFj4KvLRaJBcbHXcVXP6/view) Türkiye de ilk 5 de bir okuldu. Son dönem böyle bir sıralama çalışması oldu mu bilgim yok fakat Aydın ili zaten genel olarak eğitim de iyidir. Okul, bahçe, pansiyon, kültür merkezi fiziksel şartları da gayet iyi.

2019-10-25 09:18:53

Pansiyon kontenjanı devam eden öğrenci sayısına göre düşük görünüyor. Pansiyonda yerleşememe riski yüksek mi? Böyle bir durumda ne gibi alternatifler var?

2019-08-02 22:45:51

Arkadaşlar hiç yorum yok malesef.egitimi ve pansiyon ortamı hakkında bilgi verir misiniz

2019-07-06 14:01:02

Arkadaşlar eğitimi pansiyon ortamı nasıl.hic yorum yapılmamış

2019-07-06 13:56:46
BENZER OKULLAR
Yorum 10

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 13

Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi kaç puan 2024 443.5913
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Aydın Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://aydinsbl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Aydın Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi yorumları okuyabilir, Aydın Sosyal Bilimler Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Aydın Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız