Yerleştirme Şekli | Sınavsız Yerleştirme |
---|---|
Okulun Kontenjan Türü | Erkek |
Okulun Pansiyonu | Erkek |
Okulun Eğitim Süresi | 4 Yıl |
Okulun Yabancı Dili | İngilizce |
Devlet okulu mu? | Evet |
Proje Okulu mu? |
Hayır
|
Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Elazığ ili Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur.
Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020-2021 eğitim öğretim yılında 2020 LGS başvuru kılavuzunda herhangi bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.
Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaöğretim kayıt alanınız içerisinde ise bu okula sınavsız bir şekilde tercihinize bağlı olarak yerleşebilirsiniz. Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020 LGS başvuru tercih kılavuzunda açıklanacak olan Sınavsız Yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapacak.
Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.
Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
Kısa sürede gösterdiği akademik ve mesleki başarısı ile Milli Eğitim Bakanlığının 12 Haziran 2017 tarih ve 8792952 sayılı onayı ile fen liselerinin bir üst statüsü olan FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU´na dönüştürüldü.
Okulumuzda birebir FEN LİSESİ müfredatı uygulanmakta olup bu program İSLAMİ İLİMLER ile desteklenmektedir. Milli ve Manevi değerleri yüksek, üst düzey akademik eğitim almış, sosyal ve kültürel konularda rüşdünü ispatlamış dindar bir nesil yetiştirme sloganıyla yola çıktık. Kendi akademik kadromuzu seçme, akademik danışma kurulu oluşturma gibi özel yetkilere haiz olan ve hem fiziki hem de resmi statü gereği zirvede olan okulumuzu akademik başarı olarak da zirveye taşımaya kararlıyız.Elazığ Şehit Eyyüp OĞUZ AİHL. Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak açılışımızın ilk ayında bizi tercih eden 492-468 puan aralığındaki 90 öğrenci okulumuza yerleştirilmiştir. Başta bize inanan ve güvenen velilerimize ve öğrencilerimize; olağanüstü gayret ve fedakarlık gösteren akademik kadromuza; başarımıza destek veren her kademe ve ünvandaki tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler. İlimizin merkezinden ve ilçelerinden, Ankara´dan, Tunceli´den, Osmaniye´den hatta Suudi Arabistan´dan bizi tercih eden tüm öğrencilerimize okulumuza ve şehrimize hoş geldiniz diyoruz.
Sizlerle birlikte dahada artan sorumluluğumuzun bilinci ile TEŞEKKÜRLER TÜRKİYEOkulumuzda 24 derslik, 12 Laboratuvar, Konferans Salonu, Fitness Salonu, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Halı Saha, Tenis Kortu, Mini Futbol ve Basketbol Sahası, Revir ve 80 öğrenci kapasiteli Erkek Pansiyonu bulunmaktadır.
İl | Elazığ |
İlçe | Merkez |
Tel | (0424) 215 11 24 |
Fax | (0424) 215 11 25 |
Web | http://sehiteyupoguzfenihl.meb.k12.tr |
Harput Mahallesi Ahmet Kabaklı Bulvarı NO1
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğim ve araşrma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerekren hastalığı bulunanlar, tam zamanlı kaynaşrma yoluyla eğimlerine devam eden özel eğim ihyacı olan öğrenciler ve özel eğim meslek liselerine kayıtlı olan öğrenciler, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım alna alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaşrma/bütünleşrme yoluyla eğimlerine devam eden özel eğim ihyacı olan öğrenciler ve özel eğim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır
Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir
Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır. Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haalık ders saa sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.
Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için;
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla;
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıa başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.
Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haası, ikinci dönemin ilk haası ile son iki haası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarandan yapılır. Sınav tarihleri ve görevlendirilecek öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde haa içerisinde yapılacak şekilde planlanır. Gerekğinde cumartesi ve pazar günlerinde de yapılabilir.
Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sını hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek mesleki eğim merkezine, Açık Öğrem Lisesine, Mesleki Açık Öğrem Lisesine veya Açık Öğrem İmam Hap Lisesine kayıtları yapılır. Mesleki eğim merkezinde öğrenim görenlerden ikinci defa sınıf tekrar etme durumuna düşen öğrencilerin kayıtları Açık Öğrem Lisesine, Mesleki Açık Öğrem Lisesine veya Açık Öğrem İmam Hap Lisesine yapılır.
Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencilerinden sınıf tekrar etme hakkı bulunanlar başarısız olunan ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar edebilir. Ancak, sınıf tekrar etmek istemeyen öğrencilerden sınıf tekrarı yapmış olanlar bir, sınıf tekrarı yapmamış olanlar ise iki öğrem yılı daha başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavına girebilir. Ustalık sınavında başarısız olan öğrenciler beceri sınavı esaslarına göre sorumluluk sınavlarına alınır. Bu sınavlar sonunda da başarısız olan öğrencilerin öğrem yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğrem Lisesine, Mesleki Açık Öğrem Lisesine veya Açık Öğrem İmam Hap Lisesine kayıtları yapılır
Merkezî Yerleştirme, Merkezi Sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılan yerleştirmedir.
Evet. e-Okulda kayıtlı öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okulları tercih edebilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.
Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılır. Merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla;
Merkezi Sınava giren öğrenciler, Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamladıktan sonra, Merkezi Sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler.
Bu sayfada yer alan Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatiski bilgileri de dahil olmak üzere tüm bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sayfalarında paylaştığı içeriklerden ve Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin resmi web sayfasından alınmıştır.
İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuayabilir, Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız