Sümer Fen Lisesi

Kayseri / Kocasinan

Hesapla
Sümer Fen Lisesi
Ekle
Ekle
316
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 483.3332
Yüzdelik Dilim 0.88 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Sümer Fen Lisesi Kayseri ili Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Sümer Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Sümer Fen Lisesi taban puanı 483.3332 tahmini yüzdelik dilimi 0.88.

Sümer Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 483.3332 0.88
2022 470.1165 1.03
2021 453.2631 0.97
2020 461.7684 0.99
2019 480.4838 1.01
Sümer Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
128
2022
120
2021
120
2020
180
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu karar SÜMER FEN LİSESİ olarak hizmet vermeye devam edecek. Okulumuz 2017 - 2018 Eğitim Öğretim sezonundan itibaren kademeli olarak Fen Lisesi olarak öğrenci kaydına başlayacaktır.

Sümer (FEN) Lisesi, 1968´den bugüne milletimize, ülkemize hizmet eden pek çok bilim insanı, siyasetçi, bürokrat, sanayici, iş adamı, sanatçı ve sporcusu ile gurur duymaktadır.

İlimizin bu en köklü lisesi, her şeyden önemlisi, topluma iyi bir insan, iyi bir vatandaş yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Çok güçlü okul aile birliği ile hedeflere ulaşmak için yoğun çabalar harcanırken, işin en güzeli, mezun ettiği öğrenciler tarafından kurulan Sümer Lisesi Mezunlar Derneği okula ciddi destekler sağlamakta, başarılı pek çok öğrenciye karşılıksız burs vermekte, okulumuzu ülkemizin en başarılı ve en kaliteli lisesi haline getirebilmek için okulla iş birliği içerisinde çalışmaktadır.

Nitekim bu çalışmaların karşılığı olarak adım adım hedefler gerçekleştirilmekte, Sümer Lisesi, ilimizin ve ülkemizin en başarılı lisesine dönüşmektedir.

Derneğimizin, bir başka hedefi, vakıflaşarak Sümer Lisesini dünyanın en saygın liselerinin arasına sokmaktır. Bu doğrultuda, fiziki yapı da hızla standartların üzerine yükseltmektedir. Çok büyük hedefleri olan böyle bir lisede öğrenim görmek, gençler için bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı birlikte yaşamak ve öğrencilerimizin hayallerinin gerçekleştiğini görmek çok keyifli olacaktır.

Okulumuz Hakkında: Sümer (FEN) Lisesi, 1968´den bugüne milletimize, ülkemize hizmet eden pek çok bilim insanı, siyasetçi, bürokrat, sanayici, iş adamı, sanatçı ve sporcusu ile gurur duymaktadır. İlimizin bu en köklü lisesi, her şeyden önemlisi, topluma iyi bir insan, iyi bir vatandaş yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Çok güçlü okul aile birliği ile hedeflere ulaşmak için yoğun çabalar harcanırken, işin en güzeli, mezun ettiği öğrenciler tarafından kurulan Sümer Lisesi Mezunlar Derneği okula ciddi destekler sağlamakta, başarılı pek çok öğrenciye karşılıksız burs vermekte, okulumuzu ülkemizin en başarılı ve en kaliteli lisesi haline getirebilmek için okulla iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Nitekim bu çalışmaların karşılığı olarak adım adım hedefler gerçekleştirilmekte, Sümer Lisesi, ilimizin ve ülkemizin en başarılı lisesine dönüşmektedir. Derneğimizin, bir başka hedefi, vakıflaşarak Sümer Lisesini dünyanın en saygın liselerinin arasına sokmaktır. Bu doğrultuda, fiziki yapı da hızla standartların üzerine yükseltmektedir. Çok büyük hedefleri olan böyle bir lisede öğrenim görmek, gençler için bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı birlikte yaşamak ve öğrencilerimizin hayallerinin gerçekleştiğini görmek çok keyifli olacaktır.

Burs İmkanları: Okulumuz, mezunlar derneğimiz aracılığı ile başarılı ve başarısını sürdüren pek çok öğrencimize okulumuzdaki öğrenimi süresince karşılıksız burs veren tek devlet lisesidir. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilerimize üniversite öğrenimi süresince de burs vermeye devam etmektedir. Hedef, burs alan öğrenci sayısını her yıl artırarak, öğrencilerimizin başarılarını ödüllendirip, ihtiyaçlarını gidermelerine destek olarak milletine hizmet eden hedefli ve donanımlı; kimlikli ve kişilikli bireyler yetiştirmektir.

Yemekhane: Okulumuzun yatılı öğrencileri yemekhaneden karşılıksız faydalanabilmekte, yatılı olmayan öğrencilerimizde isterlerse öğretmenleri ile birlikte çok uygun fiyatlarla öğle yemeği yiyebilmektedirler.

Spor Alanları ve Sosyal,Kültürel,Bilimsel,Sportif Faaliyetler: Okulumuz öğrencilerinin yararlanacağı 5 basketbol-voleybol sahası, 1 halı saha ve kapalı spor salonu mevcuttur.Sınıflar arası futbol,basketbol,voleybol turnuvaları bu sahalarda gerçekleştirilmektedir. Ayrıca satranç kulübümüz, il birinciliği ve Türkiye derecelerine sahip olan okulumuzun önemli kulüplerinden biridir. Öğrencilerimiz tarafından tiyatro,müzik,şiir gibi güzel sanatlara yönelik çalışmalar yapılıp sergilenirken, TÜBİTAK,Üniversitelerle işbirliği (AGÜ,Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, önümüzdeki dönemde Hacettepe ve Boğaziçi Üniversiteleri de dahil edilecek) çalışmaları ile bilimsel faaliyetler de yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

  Toplantı Salonu: Okulumuza hayırseverlerin yaptırmış olduğu son derece modern toplantı salonunda, sınıflar ve öğrencilerimiz ile ilgili tüm değerlendirmeler, şube öğretmenleri tarafından her ay ilgili müdür yardımcısı ve sınıf rehber öğretmeni eşliğinde yapılmakta ve öğrencilerimizin tüm öğretmenleri tarafından daha iyi tanınmaları sağlanmakta,başarı grafikleri sürekli izlenmektedir. Bu salon ayrıca öğretmenlerin gelişimi için yapılan seminer çalışmaları, değerlendirme toplantıları için de kullanılmaktadır.

Kütüphane: Okulumuz Kütüphanesi 2013-2014 öğretim yılında yenilenmiş güncel kitaplarla zenginleştirilmiş olup güncellemeler devam etmektedir. Aynı zamanda kütüphanemizde internet erişimi ve dijital yayınlar öğrencilerimizin eğitim hizmetine sunulmaktadır.Kütüphanecilik kulübü vasıtası ile kitap okuma günleri,şiir dinletileri,kitap sevgisi kazandırma gibi konularda çalışmalar yapılmaktadır.

Teknolojik İmkanlar: Okulumuzda, son derece modern fen,bilgisayar laboratuvarları, kütüphane mevcuttur.Sınıflarımız da teknolojinin tüm imkanlarına sahiptir.Sınıflarımızda dersler teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılarak yapılmaktadır. 

Üniversiteye Hazırlık Programı: Öğrencilerin ders ve YGS-LYS başarılarını yükseltebilmek için okulumuzda her sınıf seviyesinde hafta sonu kurs ve hafta içi okul çıkışı etüt çalışmaları yapılmaktadır.

Okulumuzda Yatılılık Hizmetleri: Okulumuzda isteyen öğrenciler için yatılılık hizmeti verilmektedir.

Laboratuvar: Okulumuzda bulunan laboratuvarlar sayesinde öğrencilerimiz teorik olarak öğrendiklerini uygulama imkanına sahip olmaktadırlar. Ayrıca ulusal yarışmalara da bu laboratuvarlarda üretilen projelerle öğrencilerimiz katılmaktadır.

Sağlık: Okulumuz revir ve resmi görevli hemşireye sahiptir. Tüm öğrencilerimize buradan sağlık hizmeti verilmektedir.

Sümer Fen Lisesi Kız PansiyonuPansiyonumuz 144 yatak kapasitelidir. 6 kişilik odalardan oluşan 3 katlı binaya sahiptir.Pansiyonumuzda Gece Güvenlik görevlisi ve Hemşire bulunmaktadır.Her gün 19:00 ile 21:45 arasında etüt yapılmaktadır

Sümer Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Sümer Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Sümer Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu

Sümer Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Sümer Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe
Sümer Fen Lisesi
Sümer Fen Lisesi
  • Kayseri
    İl
  • Kocasinan
    İlçe

Adres: ümer Mah. Kazım Yedekçioğlu Sokak No/5 Kocasinan /KAYSERİ

Tel: 0(352) 338 11 80

Fax: 0352 339 71 38

web: http://sumerfenlisesi.meb.k12.tr/

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Sümer Fen Lisesi ile ilgili 316 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Hapishane gibi lise sakın gelmeyin 12. sınıfım çok kötü

2024-02-01 20:50:40

Sümer Fen Li

2023-07-11 23:33:01

Sümer Fen Lisesi

2023-07-11 20:38:16

Bu okulu kazanmak istiyorum zormu?

2023-05-28 09:35:10
Reklam

Okul beklediğimden daha güzel. Diğer okullar gibi dershaneye yönlendirmiyor. Zaten bu okuldaysanız kurslar ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyor. Hocaların öğrecilere davranışları çok iyi. İstesem yüzdelik dilim ve puanımla osman ulubaşa giderdim ama iyiki gitmemişim. Bu okuldan fazlasıyla memnunum. Aynı zamanda şehir dışından geldiğim için yurtta kalıyorum. Yurt hem çalışma ortamı hem de sosyal olarak çok iyi.
Zaten okulun konumu da çok iyi dışarı çıktığınızda her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Genel olarak tercih edilmesi gereken ilk liseler arasında

2022-12-14 23:19:32

Merhaba. Ben 8. sınıf öğrencisiyim ve hedeflediğim lise burası. Sümer Fen´de okuyan kişilerden okul hakkında bilgi almak istiyorum.

2022-11-29 12:32:12

Okul güzel herkese tavsiye ediyorum,hepiniz için hayırlısı inşallah.

2022-09-20 15:27:10

Bu lisede uyum haftası var mı ve pansiyonda kalmak için ne yapılmalı

2022-08-14 14:12:47

Bu okulu kazanmak icin nasil calisma programi ayarladiniz aceba bi 8 ci sinif ogrenci velisi olarak bilgi almak istiyorum

2022-07-28 12:37:20
BENZER OKULLAR
Yorum 49

Bünyan Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 33

Mustafa Koyuncu Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 17

Pazarören Mimar Sinan Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 66

Kayseri Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 139

Develi Borsa İstanbul Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Sümer Fen Lisesi kaç puan 2024 483.3332
Sümer Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Sümer Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Sümer Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Sümer Fen Lisesi Yatılı mı? Sadece Kız Pansiyonu Var
Sümer Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Sümer Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Sümer Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Sümer Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://sumerfenlisesi.meb.k12.tr/), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Sümer Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Sümer Fen Lisesi yorumları okuyabilir, Sümer Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Sümer Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız