TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İstanbul / Ümraniye

Hesapla
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
16
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Merkezi/Yerel
Taban Puanı 199.2872
Yüzdelik Dilim (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla

TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İstanbul ili Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa Merkezi - Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alacak. (*) TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 199.2872 tahmini yüzdelik dilimi .

TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 199.2872 -
2022 188.1955 96.79
2021 - -
2020 278.0386 47.32
2019 263.7830 61.45
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
32
2022
30
2021
30
2020
30
  • İnşaat Teknolojisi Alanı
  • Elektrik Elektronik Alanı
  • Tesisat Tek. ve İklimlendirme Alanı
  • Kimya Teknolojileri Alanı

Hangi Alanı Seçmeliyim?

Alan Adı Puanı Dilimi Kontj.
İnşaat Teknolojisi Alanı 207.5879 - -
Kimya Teknolojisi Alanı 199.2872 - -
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki sınavlı alanların puan ve yüzdelik dilim bilgisidir.
Milli Eğitim Bakanlığınca tahsis edilen İstanbul Anadolu yakası Ümraniye ilçesinin Site Mahallesinde bulunmaktadır. 510 öğrenci kapasiteli olan TÇMB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi? ne olan talebin artması sonucunda mevcut durumda 1200 öğrenci ile 15.305 metrekaresi kapalı inşaat alanıyla 21.000 metrekare üzerine konumlandırılmıştır.

TÇMB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?nin bünyesindeki idari bölümler dışında; 33 adet derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 2 kimya ve 1 biyoloji ve 1 fizik laboratuvarları, çimento, beton, tesisat, iklimlendirme, elektrik ve elektronik uygulama atölyeleri ve çizim sınıflarının da dâhil olduğu 15 adet atölye, kütüphane, yemekhane ve kantin ile kapalı spor salonu ve 300 kişilik bir konferans salonu bulunmaktadır.

Okul Tanıtım Videosunu İzleyin

TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Finanskent Mah. Finans Cad. No19 34760 Ümraniye İSTANBUL

Tel: 02166885610

Fax: 02166885611

web: https://turkcimento.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili 16 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Geçiriyorlar mı

2024-01-19 15:50:17

Okulun öğretmen kadrosu iyi sayılır.Öğretmenlerin çoğu kafa dengidir iyi davranırsanız iyi anlaşırsınız.Ben inşaat sınıfında olduğum için sadece kendi bölümümün hocalarından bahsetmek istiyorum.İnşaat hocaları genel olarak iyidir disipline önem verirler saygılı olduğunuz sürece onlarla iyi anlaşırsınız anne-baba gibilerdir.Okulun öğrencileri çok sigara içiyor kavga çok fazla çıkmıyor çıksa da müdahale ediliyor.Eğitimi çok iyi sayılmaz ama bölüm derlerinin eğitimi güzel.ATP ve AMP sınıf ayrılmaları var.ATPler sınavla giriyor okula AMPler sınavsız (OBP) ile giriyorlar.ATPler stajlarını 11.sınıfın yaz tatilinde yapıyorlar 40 iş günü 8 haftalık bir staj görüyorlar kısacası yaz tatili yapılmıyor.Temmuzun başında başlanıp Ağustos sonu gibi bitiyor.AMPler kış stajı yapıyorlar yani 12.sınıfta staj yapıyorlar.Haftanın 3 günü iş yerinde 2 günü de okulda geçiyor.Ana derslerden çok fazla yararlanamıyorsunuz (Matematik,Edebiyat vb) AMP iseniz üniversitesi hayaliniz çok fazla olmasın mezuna kalmanız gerekiyor güzel bir üniversite kazanmanız için.Son olarak okulun yolundan bahsedeyim,2-3 senedir okul yolu kötü 1 sene içerisinde inşaat biter ve okulun yolude normala döner diye düşünüyorum.Okul 10/5 (bence)

2023-07-04 20:42:09

Okula yeni girdim 9. Sinifim okulda amp ve atp ayrimi var ben atp ye gidiyorum atpleri amplerden daha ustun daha başarılı goruyorlar okulda cok keko var ara sira kavga cikiyor ama iyi bir okul bir tek ogrencileri sikintili o kadar ogretmenleri cok iyi yani tavsiye ederim ama bolum hocalari cok kotu yani acikcasi cogu meslek lisesinden iyi zaten okulda 4 bolum var kimya bölümü insaat bölümü elektrik bölümü ve tesisat bölümü 10. Sinifta zaten nakil yaptiricam ama gitmeyin bence

2022-03-02 17:37:55

Meraba ben emre ben yeni lgs ye girdim ve sonuçlarım açıklandı bu okula gitmek için can atıyorum çok istiyorum bu okulu ama taban puanım yetmiyor... Yardımcı olabilirmisiniz neolur

2020-07-22 06:59:18
Reklam

Bu okulda 11. sınıfım, ben teogla girdiğim o konuda bir şey diyemem ama okul hakkında bir şeyler söyleyebilirim. Öncelikle okulda 4 bölüm var Elektrik-Elektronik, Tesisat, Kimya ve İnşaat. Hepsi kendi içinde dallara ayrılıyor. Meslek dersleriniz başladığında sizden derslerde kullanılmak üzere çeşitli malzemeler isterler ben inşaat okuduğum için şunu söyleyebilirim ki inşaat malzemeleri çok pahalı. Rahat 300´lük oluyorsunuz, onları bir şekilde aldıktan sonra meslek derslerine giriyorsunuz sınıf ikiye ayrılıyor ve ilk dönem farklı ikinci dönem farklı meslek dersi görüyorsunuz. Bölüm hocaları gayet iyi ve çoğu cana yakın insanlar, İnşaat okuyorsanız Erzade hoca efsanedir. 11. Sınıfa geçtiğinizde sizden dal seçmeniz istenecek, İnşaat bölümünde bu dallar Beton Laboratuvarı, Statik, Mimari ve Yapı dekorasyon. Seçtiğiniz dal doğrultusunda eğitim alacaksınız. Meslek derslerinin saati artarken kültür derslerinin ki düşecek. 12. sınıfa geçtiğinizde ise rahatsınız staja gidip geleceksiniz ve kültür dersleriniz çok az olacak. Girdiğiniz kültür derslerinin hocaları da zaten son seneniz olduğu için salıyorlar. Genel olarak okul hakkında konuşmak gerekirse de, bulunduğu konum biraz kötü olsa da okulun içi cidden çok iyi. Bu okul gibi devlet okulu çok az bulursunuz. Bahçesi oldukça geniş ve yemyeşil, yaz gelince zaten herkes tenefüslerde bahçeye çıkıp çimenlerde yatıyor. İdare ise oldukça disiplinli, eğer belalı bir tipseniz ve olaya karışırsanız bu okulda çok barınamaz gönderilirsiniz. Sınıflar oldukça geniş (İnşaat bölümünün sınıfları hariç o sınıflarda nefes dahi alınmıyor.) spora ilgiliyseniz bir çok spor dalı yaşatılıyor okulda. Raket ve pin-pon topunuz varsa tenefüste gidip boş bir masa bularak masa tenisi oynayabilirsiniz. Beden eğitimnde badmintondan hentbola bir çok sporu yapabilirsiniz. Kitap bakımından zengin bir de kütüphanesi var. Ders işlerken bir anda müdür yardımcısının sınıfa gelip konferans salonuna çağırmasıyla Edebiyat hocalarının organize ettiği öğrencilerin oynadığı bir tiyatroyu izlemeye gidebiliyorsunuz. Hatta seminer, anma veya sırf eğlence için bile (müzik grubu) dersin kesilip gidildiği oluyor. Fakat nedense gezi düzenlenmiyor (çok nadir) 3 yıl da hiç geziye gitmedik. Bu okula düzenlenen gezi okulun düzenlediği geziden fazladır. Sürekli başka okullardan öğrenciler geliyor falan, hatta geçen sene isveç miydi danimarka mıydı (herhangi bir iskandinav ülkesi işte) hatırlamadığım bir yerden öğrenciler gelmişti. Bayağı uzun oldu ama güzel bir okul, galiba sadece iyi yanlarını saydım ama zaten fazla kötü bir yanı da yok. Eğer puanınız bu okulun taban puanından çok da yüksek değilse veya herhangi bir okul ve bu okul arasında ikileme düştüyseniz yapacağınız tercihin tçmb olmasını öneririm.

2019-11-27 23:01:08

merak edenler için söylicem; ben 9.sınıfı bu lisede okudum ve sınav puanı ile girdim. okulu tercih olarak merkezi tercih kısmına yazarsanız puanınız da yeterse tabii, okulda ATP sınıfında oluyorsunuz. yerel yerleştirme kısmına yazarsanız okulu tercih olarak AMP sınıfında oluyorsunuz. AMP ve ATP farkı da şöyle; amp sınıfları ortalama ile gören öğrencileri, atp sınıfları ise puanla giren öğrencileri kapsıyor. atp sınıfları meslek derslerini haftada 10 saat goruyorlarsa amp sınıfları 15 saat görebiliyorlar(sayıları salladım.)yani aslında ATP sınıfları daha avantajlı fakat şöyle bir durum var. Meslek lisesi olduğundan her türlü derslerden geri kalıyorsunyz. Anadolu lisesinde eksiksiz gordugunuz dersleri meslekte goremıyosunuz. Eger mimar, kimyager, kimya öğretmeni gibi meslekleri düşünüyorsanız TÇMB okulu kesinlikle sizin olmanız gereken bir okul. Ama eğer atıyorum İngilizce öğretmeni, avukat vs. gibi mesleklere yönelmek istiyosanız bu okulda işiniz yok. çünkü okuldaki alanlar zaten sayısal(inşaat ve kimya). Ayrıca tytde başarılı olmak için dershaneye gitmeniz şart. Gordugunuz meslek derslerinden dolayı eksik kaldıgınız konuları tamamlamanız gerekıyor. ayt de şansınız olabilir. Kısacası sayısalınız kötüyse veya mesleğinizi sayısaş üzerinden seçmk istemyorsanız bu okuldan uzak durun. Hatta meslek liselerinden uzak durun. Ayrıca şöyle bir şey de var; dediğim gibi okulda 1 sene eğitim gördüm. Ortam çok kötü. Tuvaletlerde sigara içiliyor hatta bahçelerde bile. Bunun yanında ATP sınıfları ile ilgili unuttugm bişey daha sölicem. Normalde stajlarını 11.sınıfın sonu yaz mevsiminde alıyosunuz. 12.sınıfa geldiğinizde eğer ATP iseniz üniversiteye hazırlık sınıfı oluyorsunuz; yani meslek dersleriniz 10 saat ise eğer 4 saate bile düşebiliyo. Ve normalde AMP sınıfları 12.sınıftayken okulun 2 günü staj görüyolar. Ama ATPler stajlarını 11.sınıfın sonunda, 12. sınıfın basına kadar bitirmiş oluyolar ve okula okulun 5 gunu boyunca gelip ders ıslıyolar.

2019-11-18 02:11:32

Okul güzel kesin bilgi içi kolej gibi elektrik kimya tesisat insaat var.Bu arada insaat çok masraflı bir bölüm en az 400 -500 tl digerleri cok degil diye biliyorum ama okul güzel

2019-10-21 17:35:40

okulun forması nasıl

2019-08-20 19:36:40

Bu okul sınav istiyor sınavsız almıyorlar ama kaliteli ve güzel bir okul şu anki taban puani 263 inşaat bölümü var mimarlık düşünen arkadaşlar gelebilir bu okula mimari çizimler var çizimi iyi olan gelebilir iç dekarasyon var en güzel bölüm bu da

2019-07-24 18:40:58
BENZER OKULLAR
Yorum 16

Türkçimento Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 5

Taşdelen Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 44

Dr.oktay Duran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 25

Ümraniye Atatürk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 27

Pendik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Merkezi/Yerel Sınav Puanı ile öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 199.2872
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Merkezi/Yerel
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (https://turkcimento.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. TÜRKÇİMENTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız