Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

İstanbul / Maltepe

Hesapla
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
12
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 48.4349
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi İstanbul ili Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "48.4349".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
48.4349
2022
74.2254
2021
67.7957
2020
57.0404
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

  • Bilişim Teknolojileri Alanı - Web Programcılığı Dalı
  • Muhasebe ve Finansman Alanı - Bilgisayarlı Muhasebe Dalı
  • Pazarlama ve Perakende Alanı - Sigortacılık Dalı
  • Ulaştırma Alanı-Lojistik
  • Adalet Alanı-Zabıt Katipliği

Hangi Alanı Seçmeliyim?

Okulumuz 1994-1995 Eğitim-öğretim yılında halen kullanılmakta olan binasında 300 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.24 Derslik kapasitesi ile Bakanlığımız imkanları ile yapılmıştır. Bugün itibariyle okulumuzda 33 derslikle 1200 civarı öğrenciye eğitim verilmektedir. 1996-2003 yılları arasında çiftli eğitim yapılan okulumuzda 2004-2005 Eğitim Öğretim yılından itibaren gerekli onay alınarak tekli eğitime geçilmiş ve bu uygulama halen devam etmektedir.2007-2008 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzda Anadolu Türü eğitim verilmeye başlanmıştır.
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu 2012 yılında YGS'ye giren öğrenci sayımız 162, LYS'ye giren öğrenci sayımız 12'dir. Bu sınavlara giren öğrencilerden 3'ü Lisans programını, 107'si Önlisans programını , 10 taneside AÖF'ni kazanmışlardır.

2013 yılında YGS'ye giren öğrenci sayımız 244, LYS'ye giren öğrenci sayımız 45'tir. Bu sınavlara giren öğrencilerden 19'u Lisans programını, 115'i Önlisans programını , 19 taneside AÖF'ni kazanmışlardır.

2014 yılında YGS'ye giren öğrenci sayımız 215, LYS'ye giren öğrenci sayımız 39'dur. Bu sınavlara giren öğrencilerden 7'si Lisans programını, 147'si Önlisans programını , 7 taneside AÖF'ni kazanmışlardır
Okulumuz Gülsuyu köprüsünden 500mt Maltepe tarafına yürüme mesafededir. Gülsuyu metro istasyonu ve otobüs duraklarından ulaşılabilir. Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan Güzin Dinçkök Ortaokulu ile karşı karşıyadır.

Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Orhangazi Caddesi Huzurlu Sokak No7 Maltepe / İSTANBUL

Tel: 02163996659

Fax: 02164419900

web: http://maltepetml.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili 12 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ben bu okula 74 le girdin obp si suan neden 48 dustu bilen varmi acil cvp ya

2023-07-31 23:35:04

87.8000 obp ile nasıl bu okula düstüm gercekten anlamıyorum....

2023-07-31 01:54:05

okul iyi değil telefon yasak üstelik yeride kötü lise ikiler zorba

2023-07-25 14:38:15

Arkadaşlar bu liseye obp ile yerleştim okul nasıl bir bilginiz varmı güzelmi çevresi ve öğretmenlerinden söz edermisiniz ve okulda Telefon kullanımı serbestmi Kılık kıyafet düzeni varmı kontrolü varmı erkek sayısı kız sayısından fazlamı?

2023-07-24 13:59:13
Reklam

okul nasil yorumlarda güzel söylüyolar puanim da yetiyor bu okula gelmeyi düsünüyorum öğretmenleri nasıl

2023-07-05 17:25:29

Okulda telefon kullanımı serbest mi

2023-02-20 17:04:15

meraba
ben kerem
bilişim bölümü kac puanla alıyor

2021-07-26 17:02:54

Okul Çok Güzel Çok Beğendim Bayıldım On Numara Beş Yıldız Mükkemmel

2018-01-10 12:48:59
BENZER OKULLAR
Yorum 2

Hüseyin Rahmi Gürpınar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 7

Kartal Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Çatalca Borsa İstanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 37

Ahi Evran Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 32

Halil Rıfat Paşa Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 48.4349
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi ( http://maltepetml.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Fatih Sultan Mehmet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız