Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Liselerden Diğer Liselere Nakil Yapılabilir Mi?

Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alan Liselerden Diğer Liselere Nakil Yapılabilir Mi?

Yönetmeliğin 39 uncu maddesine göre Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan okullara kendi türlerinden sadece aynı alan/bölüm arasında her sınıf seviyesinde öğrenci nakli yapılır.

Üniversitelerin bünyesinde bulunan konservatuarlara bağlı ortaöğretim okul veya kurumları ile özel ortaöğretim kurumlarından da nakil ve geçiş yapılabilir. Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar, mûsikî ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde açık kontenjan bulunması hâlinde, sadece diğer ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9 ve 10 uncu sınıflarından Kılavuzda belirtilen esaslara göre eylül ve ekim aylarının son haftasında yapılacak Yetenek Sınavı ile öğrenci geçişi yapılabilir.



Yapılacak Yetenek Sınavı başvuruları ilgili okul müdürlükleri tarafından yürütülür. Bu okullarda eylül ve ekim aylarının son haftasında yapılacak Yetenek Sınavının planlanabilmesi için sınav haftası ile 2 (iki) hafta öncesinde nakil ve geçişler e-Okul Sisteminde kapatılır. Başvuran adayların Yetenek Sınavı puanı bulunması durumunda tekrar Yetenek Sınavı yapılmaz. Ancak puanını yükseltmek isteyen ya da daha önceden puanı olmayan adaylar için Yetenek Sınavı yapılabilir.



Ortaöğretim kurumlarının 9 uncu ve 10 uncu sınıflarında öğrenim gören millî sporcu unvanını kazanmış öğrenciler ile Türkiye olimpik hazırlık merkezleri ve sporcu eğitim merkezlerinde kayıtlı sporcu öğrencilerin bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla yetenek komisyonu kurulmadan, ilgili okul öğretmenlerince yapılacak değerlendirme sonucunda, okullara her şube bazında ikişer kontenjan kullanılarak 1 Ekim - 31 Aralık tarihleri arasında nakilleri yapılır. Bu tarihten sonra diğer ortaöğretim kurumlarından öğrenci nakli ve geçişi yapılmaz.