ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Sorular

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Sorular

Aday Öğrencilerimizin Sıklıkla Merak Ettiği Konulara İlişkin Sorular ve Cevaplar

1-Okulunuzu Niçin Tercih Etmeliyim?
Değerli Aday Öğrencimiz, ülkelerin hem ekonomik hem de sosyal kalkınmalarında Mesleki ve Teknik Eğitim önemli bir yere sahiptir. Meslekî ve teknik eğitim sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası meslekî yeterliliğe, meslek ahlâkına ve meslekî değerlere sahip, yenilikçi, gi­rişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü ye­tiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. ile yapılan protokol kapsamında 2021-2022 Eğitim Öğretim yılından itibaren Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz Matematik ve Fen alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri İngilizce Hazırlık sınıfında alacağınız dil eğitimi ile birlikte, hem mesleki hem de akademik ders bütünlüğü içerisinde Matematik ve Fen Bilimleri alanında yükseköğrenime hazırlamayı, bu alanlarda ihtiyaç duyulan üstün nitelikli mühendislerin yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi amaçlamaktayız.



Gerek öğrenci sayısının sınırlı sayıda tutulması, gerek akademik dersler, gerek eğitim kadrosu gerekse de atölye ve laboratuvarların çağımızın gerektirdiği teknoloji ile donatılması, alanında mühendislik eğitiminin temellerin almış olarak ülkemizin güzide üniversitelerine yerleştirmeyi hedefliyoruz. Hiçbir mesleki eğitim almadan üniversitelerin mühendislik fakültelerine yerleşip yetişen gençlerimizin neleri başardığına her gün şahit olmaktayız. Bir de mesleki eğitimi alarak mühendislik eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimizin neleri başarabileceğini düşündüğümüzde heyecanımız katlanmaktadır.



Ülkelerin geleceğine mesleki eğitim yöne verecektir. Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmaları ile Ülkemizin Savunma Sanayindeki öncü ve güçlü kuruluşlarından Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. ile yapmış olduğu protokol ile gücümüze güç kattık. Mesleki Eğitime bambaşka bir bakış açıcı katıldı. Siz de bu kıymetli mesleki eğitim hamlesinin bir parçası olmak istiyorsanız, okulumuza bekliyoruz.



Uzun LGS maratonunda göstermiş olduğunuz üstün performanstan dolayı hepinizi tebrik eder, başarılar dileriz.



2-Okulunuzdaki Uygulanan Program Türü Nedir?
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı olup, Anadolu Teknik Programı uygulanmaktadır.



3-Okulunuzun Eğitim Süresi Kaçı Yıldır?
Okulumuz Hazırlık Eğitimi ile birlikte toplam 5 yıllık süreyi kapsayan eğitim süresine sahiptir. İlk yıl Hazırlık sınıfı seviyesinde eğitim verilmekte olup, yabancı dildeki dört temel dil becerisi olan okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerileri ile mesleki gelişimlerine kaktı sağlayacak yabancı dil donanımına sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Mesleki Eğitim 9.sınıftan itibaren başlamakta ve 11.sınıfta tamamlanmaktadır. 12. Sınıfta ise Akademik Destek Programı uygulanmakta ve tamamen bir üst öğrenime hazırlanmayı hedefleyen bir öğretim programı uygulanmaktadır.



4-Okulunuz Proje/Protokol Okulu Mudur?
Okulumuz 01/06/2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. ile imzalanan protokol ile Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumu Statüsü ile 2021-2022 Eğitim Öğretim yılından itibaren eğitim-öğretime başlamıştır.



5-Okulunuzda Eğitim Öğretim Şekli Olarak Sabahçı-Öğlenci Mi Yoksa Normal Eğitim Mi Uygulanıyor?
Okulumuzda Normal Eğitim uygulanmaktadır.



6-Okulunuzda Karma Eğitim Uygulanıyor Mu?
Okulumuzda kız ve erkek öğrencilerin eğitim gördüğü Karma Eğitim uygulanmaktadır.



7-Okulunuzda Şehir Merkezi Dışından Gelen Öğrncilerin Kalabileceği Pansiyon Var Mıdır?
Okulumuz bünyesinde kendimize ait bir pansiyon bulunmamakla birlikte, okulumuza 5 km. (Servis ile 10 dakika) mesafede bulunan Selçuklu Fen Lisesi'nin pansiyonu kullanılmaktadır.



8-Okulunuzda Hangi Alanlar Bulunmaktadır?
Okulumuzda Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı olmak üzere iki alanda eğitim öğretim verilmektedir.




  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

  • Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı



9-Okulunuzdaki Alanlara Ait Hangi Dallar Var?



  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

  • Savunma Elektrik-Elektroniği Dalı
  • Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı

  • Savunma Mekaniği Dalı


10-Okul tanıtım Videonuz Var Mı?
Okulumuzun tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız....



11-Okulunuz Öğrencilerinin Staja Gönderildiği Kurumlar Var Mıdır?
Okulumuz öğrencileri mesleki eğitimleri boyunca 40 iş