ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Soru ve Cevaplar

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Soru ve Cevaplar

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin tercihlerinde yardımcı olmak için sık sorulan soru ve cevapları yayımladı.

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Soru ve Cevaplar için aşağıdaki linki tıklayarak adres çubuğuna yapıştırın.



Okulunuzdaki öğrencilerin stajı nasıl olmaktadır? Öğrencilerimiz stajlarını ASELSAN’da yapmaktadır. 10 .sınıf ve 11. sınıf yaz tatillerinde stajlarını tamamlayacaklar.


ASELSAN, öğrencilere burs veriyor mu ? Protokol kapsamında 10. sınıftan itibaren belirlenen kriterlere göre değerlendirme yapılarak 20 öğrenciye başarı bursu verilmeye başlanmıştır.



Anadolu Teknik Programı ne demektir? Anadolu Teknik Programında ise bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir. Anadolu Teknik Programına merkezi sınav ile yerleştirme yapılır. Bu programda amaç, öğrenciyi yerleştiği alanın bir üst öğretim kurumuna yerleştirmektir. Hedefimiz, üniversitedir.



İl dışından gelen öğrencim için pansiyonunuz var mı, sorun yaşar mıyız? Hayır, il dışında 3. yılımızda 70 öğrencimize pansiyon ayarlanmıştır, herhangi bir problem yaşanmamıştır. Okulumuzun pansiyonu bulunmamaktadır. Okulumuzu il dışından tercih edip yerleşen öğrencilerimiz Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, ilde uygun olan pansiyona yerleştirilmektedir. Öğrencilerimizin pansiyondan okula ulaşımı ASELSAN tarafından ücretsiz servis ile sağlanmıştır.



Yerleşen öğrenciler üniversite sınavlarına hazırlık yapabilir mi?Anadolu Teknik Programı uyguladığımız için temel hedefimiz; öğrencilerimizi mesleki eğitimle birlikte akademik olarak yetiştirmek ve okuduğu alanla ilgili yüksek öğretim kurumlarına yerleştirmektir. Destekleme yetiştirme kursları ile öğrencilerimizi sınavlara hazırlamaktayız.


Link: https://aselsanmtal.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/06/25/765999/dosyalar/2022_07/01191453_Aselsan-MTAL-Cok-Sorulanlar.pdf