TEOG'da en iyi lise değil en doğru lise aranmalıdır!

Yani çok istedikleri okullara yerleşenler dışında diğerleri özel okullara kaydını yaptırmayacak. Bu yüzden de kontenjanlar uzun süre dolmayacak... Bu arada el altından sanal kayıt yapıp, yer ayıran okullar kulağımıza geliyor ki, bu da sistemin daha şimdiden değiştiğinin göstergesi. Şu koalisyon hükümeti bir an önce kurulsa da yeni gelen Milli Eğitim Bakanı bu kaosa dur dese çok iyi olacak. Yoksa, bugünkü kadrolar, bu işi daha fazla karıştırmanın ötesinde, bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Yapacağa da benzemiyor!

Peki, en iyi lise hangisi?

İşte bu noktada sizin için doğru lise hangisi ona bakmak gerekir! Bu konudaki öncelikleriniz ne olacak? Örneğin puanınız, örneğin liseden beklentileriniz, örneğin üniversite ve meslek tercihiniz, örneğin hayata bakış açınız, örneğin yabancı dile olan ilginiz ve daha pek çok ayrıntıyı alt alta yazın ve bütün bunları ya da en çoğunu hangisi size sunuyorsa, sizin için en doğru lise de, en iyi lise de odur. Gerisi hikaye!..

Çağdaş eğitim sistemlerinde artık öğrencilerin tümü için genel reçeteler değil, her biri birbirinden çok farklı olan gençler için bireysel çözümler öngörülüyor. İşte bu yüzden, başkalarının yönlendirmelerine göre değil, kendi değerlerinize göre, sizin için en doğru olan liseyi seçin ve geleceğinizi riske atmayın. Yoksa, yanlış bir lise, sadece öğrencilik yıllarınızı değil, tüm yaşamınızı bir maceraya dönüştürebilir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER