TEOG yorumları 29-30 Nisan 2015 (Zor muydu ? Kolay mıydı?)

2015 TEOG yorumları, 2015 TEOG zor muydu? 2015 TEOG kolay mıydı?Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurt dışında 8 ülkede 16 merkezde, 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla yapılıyor. Sınava, 1 milyon 282 bin 512 öğrenci giriyor.

Ortak sınavların bugün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, yarın yapılacak ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.

2015 TEOG sınavı soru ve cevapları açıklandığında sitemizde duyuracağız.

29-30 Nisan TEOG sınavı yorumları,

29 Nisan TEOG sınavı kolay mıydı?

2015 TEOG sınavı zor muydu?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavları sona erdi. Öğrencileri en çok zorlayan matematik ve yabancı dil soruları oldu.

Öğrenciler iki günde altı dersten toplamda 120 soruya yanıt verdi. İlk gün din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik ve Türkçe sorularını cevaplayan öğrenciler, ikinci gün ise TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen ve teknoloji ile yabancı dil sorularını cevapladı. Bugün yapılan fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavların her bir ders için 40ar dakika sürdü. Her ders için 20 soru soruldu ve öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi.

TEOGun ikinci gününde sınav çıkışı öğrenciler TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile fen ve teknoloji sorularının kolay olduğunu fakat yabancı dil (İngilizce) sınavında zorlandıklarını söylediler.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER