TEOG sonuçları ertelendi mi?

TEOG sonuçları ertelendi mi?
25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavının sonuçlarının 10 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak sınavda sorulan 5 soru için iptal davası açılınca sonuçların açıklanması da başka bir tarihe ertelendi.
25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının açıklanması mahkeme engeline takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada planlamasını 10 Ocak tarihine göre yapmıştı. Ancak 5 soruyla ilgili iptal davası açılınca MEB de takvimini değiştirmek zorunda kaldı. Bakanlık yetkililerine konuyu sorduğumuzda kesin bir tarih veremeyeceklerini söyledi.
Türkçe bölümünden 3, Fen Bilgisi ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden birer olmak üzere toplam 5 ayrı soru için Ankara İdare Mahkemeleri e 7 ayrı dava açıldı. Aynı soruya ilişkin birden fazla mahkemede dava açılması üzerine dosyalar 14 Aralık günü Bölge İdare Mahkemesi e gönderildi. Bölge İdare Mahkemesi ise 20 Aralık tarihinde Ankara 11. İdare Mahkemesi i görevlendirdi. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen hala dosyaları mahkemeye iletmedi.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER