Sor

.... İş hakkında onlarla istişare et. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Ç

napazwi 12.11.2024 / 18:06
Soru

.... İş hakkında onlarla istişare et. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah kendisine dayanıp güvenenleri sever. (Âl-i İmrân suresi, 159. ayet)

Bu ayetteki altı çizili bölümde bahsedilen kavramı açıklayınız.

Eklenen Cevaplar
  xwpoyoe 22.11.2024 / 10:12 
#1

Bu ayetteki altı çizili bölümde tevekkül kavramı ifade edilmektedir. Tevekkül, insanın üzerine düşeni yaptıktan sonra sonucu Allah'a bırakıp O'na güvenmesidir. Yani, insan çabalarını gösterdikten sonra sonucu Allah'ın takdirine ve iradesine bırakmalıdır.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
A-B-C-Ç-D-?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Mekkeli müşrikler, Müslümanlar üzerindeki baskı ve zulmü artırınca Hz. Muhammed (sav) hicret etmeye karar verdi. O sırada 22 yaşında olan Hz. Ali, Hz. Muhammed'in (sav) evini kuşatan müşrikleri oyalamak için Mekke'de bırakıldı. Hz. Ali, bu tehlikeli görevi tereddüt etmeden kabul etti ve geceyi onun yatağında geçirerek Mekke'den ayrılmadığına dair bir izlenimi oluşturdu. Müşrikler, yatağa yaklaştığında Hz. Ali'yi orada görünce amaçlarına ulaşamadan geri çekildiler. Hz. Ali'nin bu davranışına bakıldığında zorluklar karşısında nasıl bir tavır sergilenmesi gerektiğini bir örnekle açıklayınız.
Hz. Muhammed (sav) tarafından yaşının küçüklüğünden dolayı Uhud Gazvesi'ne katılmasına izin verilmeyince Üsame çok üzülmüştür. Hendek Savaşı öncesinde boyunu biraz daha uzun göstermeye çalışarak Hz. Muhammed'e (sav) gelmiş, Hz. Muhammed (sav) de onun istek ve kararlılığını fark ederek savaşa katılmasına izin vermiştir. Bu olayı, Hz. Muhammed'in (sav) gençlerle olan iletişimi bağlamında açıklayınız.
Hz. Muhammed (sav) gençken Hilfülfudul denilen ve haksızlıklarla mücadele eden bir topluluğa katılmış, peygamber olduktan sonra da bu topluluktan övgüyle bahsetmiş ve tekrar çağrıldığında katılmakta tereddüt etmeyeceğini bildirmiştir. Hz. Muhammed'in (sav) bu davranışını örnek alan birinin, karşılaştığı sorunlarla nasıl başa çıkabileceğini açıklayınız.
Ey Rabb'im! Mülkten bana nasibimi verdin ve rüyada görülen olayların yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Sen dünyada da ahirette de benim sahibimsin. Beni Müslüman olarak öldür ve beni salihler arasına kat. (Yusuf suresi, 101. ayet) Bu duada, Hz. Yusuf ile ilgili hangi konulara değinildiğini yazınız
Hz. Ayşe, Hz. Peygamber'den aldığı bilgi sayesinde sünnetin doğru bir şekilde anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması için çok çalışmıştır.Bu cümlede Hz. Ayşe'nin hangi özelliği ön plana çıkmaktadır?
Genç yaşta Mute Savaşı'na katıldı ve bu savaşta babası Zeyd'in şehit oluşuna tanık olmasına rağmen sonuna kadar savaşa devam etti.Bu cümlede Üsame bin Zeyd'in hangi özelliği vurgulanmaktadır?
Hz. Muhammed (sav), Yemen'e kadı olarak görevlendirdiği Muaz'a sorar: Sana bir dava geldiğinde neye göre hüküm verirsin? O: AIIah'ın kitabına göre hüküm veririm. der. Hz. Muhammed (sav), bunun üzerine Onda bulamazsan? diye sorar. Muaz: Resulullah'ın sünnetine göre hüküm veririm. diye cevaplar. Hz. Muhammed (sav), Eğer orada da bulamazsan ne yaparsın? diye sorunca Muaz: Kendi görüşüme göre hüküm veririm. der. Hz. Muhammed (sav) onun cevabından son derece memnun olur.Bu olaydan Muaz ile ilgili hangi özelliklere ulaşılabileceğini yazınız.
Mekkeli genç tüccarlardan Kays, Hz. Muhammed (sav) ile ilgili şunları söylemiştir: Ben ticari bir seyahatten döndüğümde herkes bana yapmamı istediği işler ile ilgili hususları sorarken o ise öncelikle hâlimi hatırımı sorar ve beni yaptığım işlerden dolayı överdi.Bu olayı Hz. Muhammed'in (sav) gençlerle iletişimi bakımından açıklayınız.

Son Eklenen Testler