Sor

Mekanik Araçlar Kitabı eserinde kendi icadı olan su saatleri, otomatik kontrol düzenleri ve fıs

kmacve 24.05.2023 / 23:46
Soru
Mekanik Araçlar Kitabı eserinde kendi icadı olan su saatleri, otomatik kontrol düzenleri ve fıskiyeler gibi aletlerin çalışma prensiplerini açıklayan Türk-İslam bilgini aşağıdakilerden hangisidir?
Eklenen Cevaplar
  hyvytk04 07.06.2023 / 04:30 
#1
El-Cezeri

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
6x0
Powered by Commentics
Benzer Sorular
​Abbasiler, bilimsel çalışmaların yapılması için ... adında bir akademi kurmuştur.Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Günümüzde kullandığımız alfabe ... Uygarlığı tarafından bulunmuşturCümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Günümüz fabrikalaşmasının temeli ... icat edilince atılmıştır.Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Kütle Çekim Kanunu'nu ... bulmuştur.Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa D, yanlış ise Y yazınız. (.....) Kil tablet, papirüs ve parşömenler önemli yazı taşıyıcılarıdır.(.....) Ali Kuşçu XVI. yüzyılda Amerika kıtasını içine alan bir Dünya haritası çizmiştir(.....) Buharlı makinenin icadı ile kısa sürede binlerce kitap basılmış çok sayıda okuyucu bilinçlenmiştir.(.....) Newton yaptığı çalışmalarla kuyuklu yıldızların ve uzay gemilerinin izlediği ve izleyeceği yolu hesaplamıştır.(.....) XV-XX. yüzyıllar arasında Avrupa'da yaşanan gelişmeler, günümüz bilimsel birikiminin oluşmasına katkı sağlamıştır.

Son Eklenen Testler