Sor

Aşağıdakilerden hangisi bir tanım cümlesidir?

pjkgwp5 27.10.2023 / 00:53
Soru
Aşağıdakilerden hangisi bir tanım cümlesidir?
Eklenen Cevaplar
  mhtcuw29 28.10.2023 / 04:43 
#1
Var olan her şeyi içine almış olan sonsuz boşluğa uzay adı verilir.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
6x0
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Doğa sevgisi ile ilgili 3 veya 4 cümleden oluşan kısa bir metin yazınız. Yazınızda ses olaylarına uğrayan kelimelerin altını çiziniz.
Bambular daha çok tropikal bölgelerde yetişen çok güzel bitkilerdir. Bambuların uzunlukları türlerine bağlı olarak 10 cm ile 50 m arasında değişebilir. Bu bitkiler yıllarca büyüyüp geliştikten sonra göz kamaştırıcı bir biçimde çiçek açar. Dev panda, kızıl panda, bambu lemuru, dağ gorili gibi birçok hayvan bambuyla beslenir. Bu parçadan bir öznel, bir nesnel cümle bularak yazınız.
Akıllı telefonlar için hazırlanmış yüzlerce uygulama var. Bu uygulamalardan bazılarını telefonunuza yüklemek can sıkıcı durumlara yol açabilir. Yapılan araştırmalara göre kimi uygulamalar casus yazılımlar barındırıyor. Bu yazılımlar, telefonunuzdaki bütün dosyaları sizin haberiniz olmadan kopyalayabiliyor.Bu parçada vurgulanan düşünceyi yazınız.
Aşağıdaki eş sesli kelimeleri farklı anlamlara gelecek şekilde birer cümlede kullanınız.* Yaş1. Cümle:2. Cümle:* Soluk1. Cümle:2. Cümle:
Her gece rüyasında onu kurtarmak için birçok geminin geldiğini gören eski bir Türk denizcisiydi. Tutsak olalı kırk yılı geçmişti. Otuz yaşında dinç, levent, güçlü bir kahramanken Malta korsanlarının eline düşmüştü. Yirmi yıl onların gemilerinde kürek çekti.Bu parçadaki altı çizili ifadenin cümleye kattığı anlamı yazınız.

Son Eklenen Testler