Sor

1930'lu yıllarda üniversite reformu gerçekleştirmek için hükûmet İsviçreli bilim insanı Malche

ifjdug1 22.02.2024 / 20:15
Soru
1930'lu yıllarda üniversite reformu gerçekleştirmek için hükûmet İsviçreli bilim insanı Malche (Malse)'yi görevlendirmiştir. Malche dönemin üniversitesi olan İstanbul Darülfünun'u hakkında rapor hazırlamıştır. Malche, hazırladığı raporunda şu önerilerde bulunmuştur:
* Öğretim üyelerinin bilimsel seviyeleri yükseltilmeli,
* Bilimsel araştırmalara ağırlık verilmeli,
* Öğrenci alımında sınav yapılmalı,
* Kongre ve konferanslar düzenlemeli ve halka yönelik dergi çıkarılmalıdır.
Malche'nin hazırladığı rapora göre aşağıdakilerden hangisi bir üniversitede bulunması gerekli niteliklerden biri değildir?
Eklenen Cevaplar
  tdeytl97 27.02.2024 / 15:02 
#1
Geleneksel eğitim-öğretime devam etmesi

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
Parantez içerisindeki sözcük kaç harflidir? (SORUBAK)
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Türk dış politikası, Lozan Barış Antlaşması'nı temel alarak Mustafa Kemal'in aşağıda çerçe- vesini çizdiği şekilde oluşturulmuştur:Millî sınırlarımız içinde her şeyden önce kendi kuvvetimize dayanıp varlığımızı koruyarak millet ve memleketin gerçek mutluluğu ve kalkınmasına çalışmak.... Rastgele, bitmeyen emeller peşinde milleti uğraştırmamak, zarara uğratmamak.... Medeni dünyadan, medenive insanca muameleyi ve karşılıklı dostluğu beklemektir.Buna göre aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün yön verdiği Türk dış politikası- nın temel ilkelerinden biri olamaz?
Mondros Ateşkes Antlaşması'nın imzalanmasından sonra İtilaf Devletleri'nin Anadolu'da işgallere başlaması üzerine Sadrazam Damat Ferit Paşa Anadolu'ya işgallerin geçici oldu- ğunu halka anlatmak üzere nasihat heyetleri göndermiştir.Verilen bilgiye göre Osmanlı yönetiminin amacı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Soyadı Kanunu'nu tamamlayan bir başka kanunla ağa, hacı, hafız, molla, efendi, bey, beyefendi, hanımefendi, paşa gibi toplumda ayrıcalık ifade eden unvan ve lakapların kulla- nılması yasaklandı.Bu durum Atatürk ilkelerinden hangisine göre hareket edildiğini gösterir?
Selanik çeşitli ırk, din ve mezheplerden oluşan toplulukların huzur içinde yaşadığı bir kentti. Mustafa Kemal'deki değişik fikirlere saygı göstermenin temelinde bu toplumsal çeşitliliğin oldukça etkili olduğu söylenebilir.Buna göre Selanik şehri Mustafa Kemal'i hangi yönde etkilemiştir?
Mustafa Kemal'in hayatında önemli bir yere sahip olan Selanik şehrinde Türkçe, İbranice ve Bulgarca yayımlanan resmi vilayet gazetesi dışında Avrupa'da çeşitli dillerde yayımlanan basın yayın organlarını da bulmak mümkündü.Bu bilgide Selanik'in hangi özelliğinden söz edilmiştir?