Sor

0 °C'ta 20 g buz ısıtılarak 0 °C'ta su hâline getiriliyor.Buzun erimesi için aldığı ısı

fkzrhx54 19.07.2023 / 09:22
Soru
0 °C'ta 20 g buz ısıtılarak 0 °C'ta su hâline getiriliyor.
Buzun erimesi için aldığı ısı aşağıdakilerden hangisidir?
(Buzun erime ısısı 334 J/g'dır.)
Eklenen Cevaplar
  ovgatc72 20.07.2023 / 05:15 
#1
6680

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
9-4=?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
İnsanlar tarafından gerçekleştirilen,I. kaynakların tasarruflu kullanılması,II. atıkların uygun şekilde geri dönüşüm kutularına atılması,III. enerji elde etmede fosil yakıt kullanımının artırılmasıfaaliyetlerinden hangilerinin sürdürülebilir kalkınmaya olumlu etkileri vardır?
Azot döngüsüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Ergenlik döneminde olan oğlunun içine kapanık ve ailesi ile sürekli tartışma halinde olduğunu fark eden baba bir uzmandan görüş almıştır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi uzmanın görüşü olamaz?
0 °C'ta 20 g buz ısıtılarak 0 °C'ta su hâline getiriliyor.Buzun erimesi için aldığı ısı aşağıdakilerden hangisidir?(Buzun erime ısısı 334 J/g'dır.)
Bir depremin oluşturduğu hasarı belirlemek için o bölgedeki insanlar, binalar ve doğa üzerindeki etkileri gözlenir. Genel olarak depremin merkez üssünden uzaklaştıkça depremin etkisi azaldığı için farklı bölgelerde farklı hasarlar oluşabilir. Deprem farklı binalarda, farklı zeminlerde de değişiklik gösterir.Depremin çevrede oluşturduğu bu etkiler aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?