Sor

Güçlü kimse, güreşte rakibini yenen değil öfkelendiği zaman kendine hâkim olabilen kimsedir.Bu

heufvh90 04.03.2023 / 15:33
Soru
Güçlü kimse, güreşte rakibini yenen değil öfkelendiği zaman kendine hâkim olabilen kimsedir.
Bu hadiste öfke ile ilgili aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?
Eklenen Cevaplar
  dcongn242 26.03.2023 / 22:16 
#1
Kontrol altına alınması gerektiği

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2+2+8
Powered by Commentics
Benzer Sorular
* ... İnsanlardan kimi var ki bilgisi, yol göstereni ve aydınlatıcı bir kitabı olmadan Allah hakkında tartışır durur.(Lokman suresi, 20. ayet)* ... Onların içinde bir de ümmiler var ki Kitab'ı bilmezler, bütün bildikleri birtakım kuruntular- dır. Onlar sadece zanda bulunurlar.(Bakara suresi, 78. ayet)Aşağıdakilerden hangisi bu ayetlerde eleş- tirilen davranışlardan değildir?
Güçlü kimse, güreşte rakibini yenen değil öfkelendiği zaman kendine hâkim olabilen kimsedir.Bu hadiste öfke ile ilgili aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?
Geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınan ve Rus olduğu tahmin edilen felçli gence, Gülsüm Kabadayı adlı bir vatandaş sahip çıktı. Bu sahipsiz gencinölümüne kadar geçen yaklaşık on yıllık sürede bakımını üstlendi. Gülsüm Kabadayı, çıktığı bir televizyon programında Rus muhabirin: Bugencin bakımı için gerekli gücü nereden alıyorsunuz? sorusuna: Allah'ımdan, devletimden, doktorlarımdan ve tüm Türk annelerinden. diyerek cevap verdi.Bu parçadan aşağıdaki sonuçlardan hangisi çıkarılamaz?
Haccın farzlarından biri de iki parça kumaş- tan oluşan ve hacıların örtündükleri ihramdır. Anladığım kadarıyla her insanın kökeninin aynı olduğu gerçeğinin hatırlanması ve herkesin eşit olduğunun zihinde tutulması için giyiliyor. Belki de böylece insanlığın eşitlik konusundaki ulaşılmaz düşü gerçekleşiyor. Bana göre bu, ihramın en önemli anlamıdır.Bu metinde ihramın hangi yönü vurgulanmaktadır?
Din, insanlık tarihi boyunca daima var olmuş bir olgudur. Kutsal kitaplar, bilimsel araştırmalar ve arkeolojik kazılar tarihin her döneminde dinin var olduğunu ortaya koymuştur. İnsanın yeme, içme, dinlenme, eğlenme gibi bedensel ihtiyaçları olduğu kadar sevme, sevilme, güvenme, sığınma ve inanma gibi ruhsal ihtiyaçları da vardır. İnsan kendinden güçlü, yüce bir varlığa inanma ve ona sığınma ihtiyacı içinde yaratılmıştır.Bu parçada aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabı yoktur?