Sor

Kur'an-ı Kerim'de mülkü Allah yolunda harcamak, iyilikte yardımlaşmak, hayırda yarışmak gibi ta

hhlfoy7 19.02.2024 / 11:28
Soru
Kur'an-ı Kerim'de mülkü Allah yolunda harcamak, iyilikte yardımlaşmak, hayırda yarışmak gibi tavsiyelerle birlikte Hz. Peygamberin de sadaka ve sadaka-i cariye ile ilgili hadisleri bulunmaktadır.
Bu durum aşağıdakilerden hangisinin yaygınlaşmasında öncelikle etkili olmuştur?
Eklenen Cevaplar
  rtgmne579 01.03.2024 / 05:29 
#1
Vakıf 

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
Yılın ilk ayı
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Karşılıklı görüşlere saygı, bilginin kaynağının belirtilmesi, iç ve dış tenkidin yapılması ve varılan sonucun paylaşılması, ilmî güvenilirliği sağlayan ölçütler olarak dünya ilim mirasına kazandırılmıştır.Bu parçada İslam medeniyetindeki ilmî faaliyetlerin diğer medeniyetlere etkilerinin hangisinden bahsedilmektedir?
Günümüzde yaşayan en büyük el yazması kitap arşivi aşağıdakilerden hangisinde bulunmaktadır?
* Halife Me'mun tarafından 832'de Bağdat'ta kurulmuştur.* İnceleme araştırma kütüphanesi ve tercüme merkezi olarak faaliyet göstermiştir.* Tıp, matematik, kimya, tarih, coğrafya gibi pek çok alanda çalışmalarda bulunulmuştur.Hakkında bilgi verilen ilim merkezi aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi İslam'ın ekonomik hayatla ilgili tutumları arasında yer almaz?
Kur'an-ı Kerim'de mülkü Allah yolunda harcamak, iyilikte yardımlaşmak, hayırda yarışmak gibi tavsiyelerle birlikte Hz. Peygamberin de sadaka ve sadaka-i cariye ile ilgili hadisleri bulunmaktadır.Bu durum aşağıdakilerden hangisinin yaygınlaşmasında öncelikle etkili olmuştur?

Son Eklenen Testler