Sor

Bu tiyatronun göze çarpan yönü kalıplaşmış gerçeklere karşı çıkmak; tabiattan, mantıktan uzakla

dfucxu69 18.09.2023 / 10:47
Soru
Bu tiyatronun göze çarpan yönü kalıplaşmış gerçeklere karşı çıkmak; tabiattan, mantıktan uzaklaşmak ve uzaklaştırmak, insanları düşündürmektir. Az olay ve sözle önemli şeyler anlatmak düşüncesi vardır. Sahne, perde düzeni, giriş-çıkışlar, serim, düğüm, çözüm bölümleri önemli değildir. Bu eserler; semboller, bilmeceler ve saçma tasarılarla doludur.
Bu parçada sözü edilen tiyatro türü aşağıdakilerden hangisidir?
Eklenen Cevaplar
  apnyia421 06.10.2023 / 11:11 
#1
Absürd  

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
10-2=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Şimdi o dünyadan hiçbir haber yok;Yok bizi arayan, soran kimsemiz.Öylesine karanlık ki gecemiz;Ha olmuş ha olamamış penceremiz;Akarsuda aksimizden eser yok.Bu dizelere hâkim olan tema aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi Türk halk edebiyatı nazım biçimlerinden değildir?
Her nere gidersen eyle talanıÖyle yap ki ağlatasın güleniBir saatte söyle yüz yalanıEl bir doğru söylerse inanmaBu dizelerde görülen söz sanatı aşağıdakilerden hangisidir?
Dinle sana bir nasihat edeyimHatırdan gönülden geçici olmaYiğidin başına bir iş gelinceAnı yâd ellere açıcı olmaBu dizeler aşağıdaki şiir türlerinden hangisine örnektir?
Bu tiyatronun göze çarpan yönü kalıplaşmış gerçeklere karşı çıkmak; tabiattan, mantıktan uzaklaşmak ve uzaklaştırmak, insanları düşündürmektir. Az olay ve sözle önemli şeyler anlatmak düşüncesi vardır. Sahne, perde düzeni, giriş-çıkışlar, serim, düğüm, çözüm bölümleri önemli değildir. Bu eserler; semboller, bilmeceler ve saçma tasarılarla doludur.Bu parçada sözü edilen tiyatro türü aşağıdakilerden hangisidir?

Son Eklenen Testler