Sor

İslam medeniyeti hakkında Osmanlıda ve İslam dünyasında yayınlanan ilk eser olan Medeniyyet-i İ

fkxlzj044 04.05.2023 / 02:13
Soru
İslam medeniyeti hakkında Osmanlıda ve İslam dünyasında yayınlanan ilk eser olan Medeniyyet-i İslamiyye'nin yazarı aşağıdakilerden hangisidir?
Eklenen Cevaplar
  nwevko929 27.05.2023 / 12:55 
#1
Şemseddin Sami

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2+2+8
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Şehrin sakinlerinin şehrin kimliğini oluşturan inanç ve ideallere uygun davranması, şehrin kültüründen ve refahından yararlanması, şehri tanır hale gelmesi, şehri sahiplenmesi ve şehre değer katacak bilince ulaşmasıyla şehirli kimliği ortaya çıkmış olur. Adaletle yönetilen böyle bir şehirde toplumun refahı ve mutluluğu artar.Farabi böyle bir şehir için aşağıdaki ifadelerden hangisini kullanmıştır?
Müslüman, kendisini ülkesine ve insanlığa karşı sorumlu hisseder. Çevresinde olup bitenlere karşı duyarsız kalmaz. İnsanlığın huzuru ve güveni, yeryüzünde adaletin tesisi için her zaman mücadele eder.Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilir?
İslam kültür ve medeniyetine dair yapılan araştırmaların Müslümanlara aşağıdakilerden hangisini sağlaması beklenmez?
Aşağıdakilerden hangisi İslam kültür ve medeniyetinin günümüzde sahip olduğu başlıca manevi imkânlardandır?
Milletler gelir ve gider. İmparatorluklar yükselir ve düşer. Fakat İslam sürer ve göçebelerle yerleşikleri, medeniyet kurucularla bu medeniyeti dağıtanları bünyesinde barındırmaya devam eder. O zaman, bilinçli ya da bilinçsizce kendi özgünlüklerini korumakla birlikte, İslam'la olan bağlarını en önemli ruhi servet olarak sürdüren çok sayıda milleti tek bir ümmet olarak bir arada tutan unsurlar nelerdir? (Gustave E. Von Grunebaum)Bu metinde aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?

Son Eklenen Testler