Sor

Palangalar ile ilgili;I. Sabit ve hareketli makaralardan oluşur.II. Gemilerde, inşaatlarda yü

tnljvz8 11.05.2023 / 03:57
Soru
Palangalar ile ilgili;
I. Sabit ve hareketli makaralardan oluşur.
II. Gemilerde, inşaatlarda yüksek katlara malzeme çıkarmada kullanılır.
III. Palangalarda makara sayısı arttıkça kuvvet kazancı da artar.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
Eklenen Cevaplar
  clvffe 30.05.2023 / 18:05 
#1
I, II ve III.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
9-4=?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Palangalar ile ilgili;I. Sabit ve hareketli makaralardan oluşur.II. Gemilerde, inşaatlarda yüksek katlara malzeme çıkarmada kullanılır.III. Palangalarda makara sayısı arttıkça kuvvet kazancı da artar.ifadelerinden hangileri doğrudur?
Belli bir yükseklikten serbest bırakılan cisme 3 N'luk yer çekim kuvveti 2s etki ediyor.Buna göre cisme verilen itme kaç N.s'dir?
Çarpışma öncesinde ve sonrasında, toplam momentum ve toplam kinetik enerji sabit kalıyorsa bu tür çarpışmalara esnek çarpışma denir.Buna göreI. Esnek çarpışmada kinetik enerji korunur.II. Esnek çarpışmada momentum korunur.III. Esnek çarpışmalarda momentum vektörel bir büyüklüktür.ifadelerinden hangileri doğrudur?
Hava direnç kuvveti;I. Cismin hızınaII. Cismin yüzeyinin büyüklüğüne ve cinsineIII. Havanın öz kütlesineverilenlerden hangilerine bağlıdır?
Yerden h kadar yükseklikten yatay doğrultuda Vo hızıyla atılan bir cismin yatay atış hareketi içinI. Yatay ve düşey doğrultuda iki boyutta hareket eder.II. Yatay doğrultudaki hızı sabit hızlıdır.III. Düşey doğrultuda serbest düşme hareketi yapar.ifadelerinden hangileri doğrudur?

Son Eklenen Testler