Sor

Çaka Bey için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

ziuujc5 17.09.2023 / 01:51
Soru
Çaka Bey için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Eklenen Cevaplar
  hubcvv 24.09.2023 / 14:49 
#1
İstanbul’un fethine katılmıştır.
 

Çaka Bey veya Çağa Bey Selçuklu komutanı ve denizcisidir. 1071'deki Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından Selçukluların Anadolu coğrafyasına yayıldıkları dönemde Smirni merkezli bağımsız bir beylik kurmuştur..

1095'te Çanakkale Boğazı'nda Bizanslıların güvenliği açısından büyük önem taşıyan ve bir gümrük merkezi olan Abydos'u (Nara Burnu) ele geçirdi. I. Kılıç Arslan, Çakabey'in Anadolu Selçukluları aleyhine bir yayılma içinde olduğu biçimindeki, Bizans kışkırtmalarıma kanarak, Abydos'u kuşattı. Çakabey, anlaşma sağlamak amacıyla buluştuğu I. Kılıç Arslan tarafindan öldürüldü.

Çaka Bey veya Çağa Bey, Selçuklu komutanı ve denizcisidir. 1071'deki Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından Selçukluların Anadolu coğrafyasına yayıldıkları dönemde Smirni merkezli bağımsız bir beylik kurmuştur. Türk tarihinin ilk donanmasını oluşturduğu için tarihteki ilk Türk amirali olarak kabul edilmektedir.

Çakabey (Ö. 1095) Türk Beyi , 11. yüzyılın ikinci yarısında İzmir'e egemen olarak Anadolu kıyılarında ilk Türk donanmasını kurmuştur. Oğuzların Çuvuldur boyundan olduğu sanılır. Danişmend Gazi'nin komutanlarındandı.

Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
10-2=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Selçukluların Türk mimarisine kazandırdıkları yapı şekli, aşağıdakilerden hangisidir?
Selçuklularda, vergi gelirlerinin Sultana bırakıldığı topraklar, aşağıdakilerden hangisidir?
Selçuklularda, aşağıdaki mimari eserlerden hangisinin yaptırılış nedeni, ticareti geliştirmek ve bulundukları bölgede güvenliği sağlamaktadır?
Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans arasında yapılan ilk savaş, aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi tarihte ilk müslüman Türk hükümdarı unvanını almıştır?

Son Eklenen Testler