Sor

Mustafa Kemal, I. Dünya Savaşı öncesi hükûmete, Hazırlıkların yetersiz olduğunu, savaşın korkun

tvoxdv14 29.02.2024 / 08:31
Soru
Mustafa Kemal, I. Dünya Savaşı öncesi hükûmete, Hazırlıkların yetersiz olduğunu, savaşın korkunç geçeceğini, Osmanlı Devleti'nin yorgun hâliyle bu savaşa katılmasının sakıncalı olacağını, savaşa girmemenin çarelerinin aranıp bulunmasını rapor etmiştir.
Bu bilgiden Mustafa Kemal'in,
I.İnkılapçı
II. İleri görüşlü
III.Mantıklı ve gerçekçi
özelliklerinden hangilerine ulaşılır?
Eklenen Cevaplar
  otyrbn51 16.03.2024 / 06:45 
#1
II ve III.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
8-1=? işleminin sonucu kaçtır?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
9 Şubat 1934'te Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya arasında yapılan Balkan Antantı ile söz konusu devletler birbirlerinin sınırlarına saygılı olduklarını ilan etmişlerdir.Buna göre Balkan Antantı'nın amacı aşağıdakilerden hangisidir?
Lozan Barış Antlaşması ile başlayan süreçte ülkemiz sağlam temellere dayalı bir dış politika izlemeye başlamıştır.Türkiye'nin dış politika esasları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
TBMM, 21 Şubat 1921 tarihinde toplanan Londra Konferansı'na katılarak hem kendi varlığını İtilaf Devletleri'ne kabul ettirmiş hem de barıştan yana olduğunu göstermiştir.Bu durum TBMM'nin hangi alandaki başarısına örnek gösterilebilir?
Her devlet gibi bizimde gelişmemizin sağlanmasında tam bir istiklal ve serbestliğe sahip olmamız, varlık ve yaşamımızın asıl temelidir.Misakımillî'nin bu kararı ile;I. Millî birlik ve beraberlikII.Tam bağımsızlıkIII. Mandacılıkanlayışlarından hangilerinin benimsendiği söylenir?
Başladığımız inkılap ve yenilik bir an bile durmayacaktır, bizden sonraki devirlerde de böyle olacaktır.Atatürk bu sözü ile Atatürkçü düşünce sisteminin;I. İlerlemeye ve yenileşmeye açık olduğuII. Eşitlikçi olduğuIII. Kişi hak ve hürriyetine önem verdiğiyönlerinden hangilerini ortaya koymuştur?