Sor

Mustafa Kemal, Sakarya Savaşı'nı yönetirken: Çal Dağı'nı da her alan gibi şiddetle, inatla savu

wnuobm241 29.08.2023 / 13:54
Soru
Mustafa Kemal, Sakarya Savaşı'nı yönetirken: Çal Dağı'nı da her alan gibi şiddetle, inatla savunacağız. Eğer elimizden çıkarsa araziye mahkûm olmayacağız, durup cephe kurmak için ille dağ, tepe aramayacağız, elverişli bir yer bulmak için kilometrelerce geriye gitmeyeceğiz; beş yüz metre, bin metre geri çekilip yeniden cephe kuracağız ve aynı azimle savaşa devam edeceğiz. stratejisini belirlemiştir.
Buna göre Mustafa Kemal, Sakarya Savaşı'nda aşağıdakilerden hangisini benimsemiştir?
Eklenen Cevaplar
  tlnkag07 22.09.2023 / 01:46 
#1
Türk birliklerinin tutunabildikleri her noktayı savunmalarını

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
9-9
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Dünyada ve dünya milletleri arasında sükûn ve iyi geçim olmazsa bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın huzurdan mahrumdur.Atatürk'ün bu sözü, Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan aşağıdaki hangi temel esas ile ilişkilidir?
Atatürk'ün inkılapçılık anlayışı; toplumun ihtiyaçlarını karşılayamayan, zamana göre geri kalmış kurumların ortadan kaldırılması ve yerine ilerlemeyi, gelişmeyi kolaylaştıracak, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak kurumların kurulması esasına dayanır.Buna göre inkılapçılık anlayışı aşağıdakilerden hangisini savunmaz?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk vatanında asırlardan beri kişisel ve özel teşebbüslerle yapılamamış olan şeyleri bir an önce yapmak istedi. Kısa bir zamanda yapmayı da başardı.Atatürk bu sözüyle aşağıdaki ilkelerden hangisinin gerekliliğine dikkat çekmektedir?
1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile ülkemizin limanları arasında gemi işletme ve deniz taşımacılığı yapma hakkı Türk vatandaşlarına tanınmıştır.Bu durum Atatürk'ün hangi ilkesi ile doğrudan ilişkilidir?
Bugünkü hükûmetimiz, devlet teşkilatımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet teşkilatı ve hükûmettir ki onun ismi cumhuriyettir. Artık hükûmet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükûmet millettir ve millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet üyeleri, kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır.Atatürk bu sözünde cumhuriyetin Türk milletine sağladığı aşağıdaki haklardan hangisini vurgulamaktadır?