Sor

Bitkisel yağ elde etmek amacıyla ekilen bir bitki türünü zararlı bir böcek türüne karşı dayanık

ejoyib86 17.02.2024 / 17:05
Soru
Bitkisel yağ elde etmek amacıyla ekilen bir bitki türünü zararlı bir böcek türüne karşı dayanıklı hâle getirmek için kullanılan yöntemlerden biri olan gen aktarımı, bu bitki türüne uygulanmıştır. Bir süre sonra bu bitkinin hastalanmadığı, bitkiye zarar veren böceklerin azaldığı görülmüştür. Bunun sonucunda yakındaki başka bir ekim alanında bu bitkiye benzer yabani bir bitki türünün hızla yayıldığı ve gen aktarımı yapılmış olan bitkinin yetiştiği alanı kaplamaya başladığı tespit edilmiştir.
Bu durumla ilgili
I. Dayanıklı bitki türleri elde etmenin tek yolu gen aktarımı yapmaktır.
II. Biyoteknolojik uygulamaların olumsuz sonuçları olabilir.
III. Genetik çalışmalar biyoteknoloji uygulamalarında da kullanılmaktadır.
çıkarımlarından hangileri yapılabilir?

Eklenen Cevaplar
  nvxugv0 01.03.2024 / 08:46 
#1
II ve III.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
10-9
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Özdeş kaplarda bulunan ilk sıcaklıkları aynı, eşit miktarlardaki su, etil alkol ve aseton sıvıları özdeş ısıtıcılarla aynı anda ısıtılmaya başlanıyor. 10 dakika sonra etil alkolün kaynamaya başladığı, asetonun kaynayarak bittiği, suyun ise kaynamaya başlamadığı gözlemleniyor.Buna göreI. Bu sıvılardan kaynama noktası en yüksek olan sudur.II. Bu sıvılardan kaynama noktası en düşük olan asetondur.III. Etil alkol kaynamaya devam ederken suyun tamamı buharlaşır.yargılarından hangileri doğrudur?
Neşe, bir parça gazete kâğıdını alıp üzerine bir miktar tuz döküyor. Bu kâğıdı hoparlörün üzerine koyarak müziğin sesini arttırıyor. Ses arttıkça tuz taneciklerinin bu gazete kâğıdı üzerinde hareket ettiğini gözlemliyor.Neşe, yalnızca bu gözleminden hareketle aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşabilir?
Bitkisel yağ elde etmek amacıyla ekilen bir bitki türünü zararlı bir böcek türüne karşı dayanıklı hâle getirmek için kullanılan yöntemlerden biri olan gen aktarımı, bu bitki türüne uygulanmıştır. Bir süre sonra bu bitkinin hastalanmadığı, bitkiye zarar veren böceklerin azaldığı görülmüştür. Bunun sonucunda yakındaki başka bir ekim alanında bu bitkiye benzer yabani bir bitki türünün hızla yayıldığı ve gen aktarımı yapılmış olan bitkinin yetiştiği alanı kaplamaya başladığı tespit edilmiştir.Bu durumla ilgiliI. Dayanıklı bitki türleri elde etmenin tek yolu gen aktarımı yapmaktır.II. Biyoteknolojik uygulamaların olumsuz sonuçları olabilir.III. Genetik çalışmalar biyoteknoloji uygulamalarında da kullanılmaktadır.çıkarımlarından hangileri yapılabilir?
Bir çocuk, elinde beklettiği buz parçasının küçüldüğünü görmüş; elinin ıslandığını ve üşüdüğünü hissetmiştir.Bu durumla ilgili olarakI. Buz parçası, katı hâlden sıvı hâle geçerken ısı almıştır.II. Çocuğun eliyle buz parçası arasında ısı alışverişi olmuştur.III. Buz parçasının sıcaklığı azalmıştır.yargılarından hangileri doğrudur?
Kaynama sıcaklığı 80 °C olan saf bir sıvının sıcaklığını, 20 °C'tan 30 °C'a çıkarmak için gerekli ısı miktarı hesaplanırken aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?