Sor

I. Hiç kimse kendi emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir.II. Komşusu açken

cwmgmd740 21.10.2023 / 08:07
Soru
I. Hiç kimse kendi emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir.
II. Komşusu açken tok yatan bizden değildir.
III. Hiç kimseye sabırdan daha iyi bir özellik verilmemiştir.
IV. Sizden birinin sırtına bir bağ odun yükleyip pazarda satması, dilenmesinden daha hayırlıdır.
Numaralanmış hadislerden hangileri çalışmanın önemiyle ilgilidir?
Eklenen Cevaplar
  zuwokj 06.11.2023 / 03:04 
#1
I ve IV.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2x2=?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Biriniz bir kötülük ile karşılaştığında onu eliyle düzeltsin. Buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle reddetsin. hadisi kötü alışkanlıkları önlemede öğüt olarak verilebilir.Bu metin ile aşağıdaki mesajlardan hangisine ulaşılabilir?
Mehmet sınıf arkadaşlarına şunları söyledi: Arkadaşlar, hafta sonu babamla çok güzel bir faaliyete katıldım. Muhtarımız öncülüğünde mahallemizdeki bir şehit ailesini ziyaret ettik. Şehidin yakınlarına hâl ve hatırlarını sorup az da olsa acılarını paylaşmaya çalıştık. Minnet duygumuzu da ifade ettik. Benim için inanılmaz bir tecrübe oldu, çok etkilendim. Bir insanın üzüntüsünü paylaşmanın ve onunla beraber olmanın önemini derinden hissettim. Bundan sonra okulumda ve mahallemde benzer sosyal sorumluluk projeleri hazırlayıp uygulamaya karar verdim. Aranızda bana destek vermek isteyen varsa çok memnun olurum!Bu metinden Mehmet ile ilgili aşağıdakilerin hangisine ulaşılamaz?
Zekât, zenginleri sınamak ve fakirlere destek olmak için farz kılınmıştır. Eğer insanlar mallarının zekâtını verselerdi hiçbir Müslüman, fakir ve muhtaç kalmaz; Allah'ın farz kıldığı bu hakla o da ihtiyaçlarını gidermiş olurdu. (Caferi Sadık)Bu sözde, zekât ile ilgili aşağıdaki yargıların hangisine değinilmemiştir?
I. Hiç kimse kendi emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir.II. Komşusu açken tok yatan bizden değildir.III. Hiç kimseye sabırdan daha iyi bir özellik verilmemiştir.IV. Sizden birinin sırtına bir bağ odun yükleyip pazarda satması, dilenmesinden daha hayırlıdır.Numaralanmış hadislerden hangileri çalışmanın önemiyle ilgilidir?
Hz. Peygamber, Veda Hutbesi'nde ... Ey insanlar! Rabbiniz birdir, atanız da birdir, hepiniz Âdem'in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Allah katında en kıymetli olanınız, O'ndan en çok sakınanınızdır. Arap'ın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur. buyurmuştur.Bu metinden Hz. Peygamber'in aşağıdaki özelliklerinden hangisine ulaşılamaz?