Sor

Mal, canın yongasıdır. sözünü duymuşsunuzdur. İngilizcede bu kadar derli toplu bir söz yoktur.

tuwfkh267 31.07.2023 / 18:56
Soru
Mal, canın yongasıdır. sözünü duymuşsunuzdur. İngilizcede bu kadar derli toplu bir söz yoktur. İngilizcede iki satırla anlatılan bir gerçek, Türkçede üç kelimeye rahat rahat sığdırılabiliyor. Her sözcüğün yabancı dilde karşıladığı bir anlam olmayabilir. Mesela can temasını ele alan bir şiiri yabancı dillerden birine çevirmeye çalışanların işi çok zor olacaktır. Bir deneyin de görün, insanı nasıl terletiyor!
Bu metin aşağıdaki türlerin hangisine örnektir?
Eklenen Cevaplar
  nrrnxa0 14.08.2023 / 09:58 
#1
Denemeye

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
2x2=?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kısa çizgi (-) yanlış kullanılmıştır?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiil, nesnesine göre farklı çatıdadır?
I. Yolculuk sırasında trenin yemekli vagonunda sessizce oturdum.II. Sahip olduğumuz yeteneklere her zaman inanmalıyız.III. Gittiğimiz otelde ilgi çekici etkinlikler düzenlendi.IV. Biz her durumda dostlarımıza güvenmeliyiz.Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangilerinde aynı öge vurgulanmıştır?
(I) Tepeden inerken dikenli çalılar, koşusunu yavaşlatmıştı. (II) Onu yakalamak isteyenlerin elinden kurtulmasına içgüdüsü yardımcı oluyordu. (III) Fahri, adamların bağrışlarını açık seçik duyunca telaşlandı. (IV) Aralarındaki mesafe her an, adım adım azalıyordu.Bu metinde numaralanmış cümlelerden hangisi yapıca farklıdır?