Sor

Bu eserde yazar, olaylardan çok, kişilerin olaylara karşı tepkileri üzerinde durmuştur. Kişiler

ibohgz9 14.06.2023 / 10:32
Soru
Bu eserde yazar, olaylardan çok, kişilerin olaylara karşı tepkileri üzerinde durmuştur. Kişilerin olaylar karşısındaki ruhsal durumları ayrıntılarıyla işlenmiştir. Eserde; sonbahar, havanın durumu, Boğaziçi'nin doğal güzellikleri, aşk ve müzik gibi konular Suad, Süreyya ve Necip arasındaki ilişki ile ele alınır. Suad ile Necip'in arasındaki soyut aşk anlayışı somut bir yangınla bitirilir.
Bu parçada tanıtılan Servetifünun Dönemi romanı aşağıdakilerden hangisidir?
Eklenen Cevaplar
  rzxprt76 23.06.2023 / 16:35 
#1
Eylül

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
Yılın ilk ayı
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdaki eser – sanatçı eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
- - - - edebiyat tarihi ve tarih araş-tırmacısıdır; Türk edebiyatını dönemlere ayıran, bilimsel yöntem-lerle inceleyen ilk araştırmacıdır.Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Güzel dil Türkçe bize, Başka dil gece bize İstanbul konuşması En saf, en ince bize Bu dörtlük ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Toplum için sanat anlayışını benimsedi. Bir şiirinde Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim / İnan her ne demişsem görüp de söylemişim diyen şair, şiir anlayışını ortaya koymuştur. Nazmı nesre yaklaştıran şair tüm şiirlerini yedi bölümden oluşan Safahat adlı kitapta toplamıştır.Bu parçada tanıtılan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?
Fecriati topluluğu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Son Eklenen Testler