Sor

Yarbay Mustafa Kemal, 2 Şubat 1915'te 19. Tümen Komutanlığına atanmış ve bu tümenle düşmanın ik

wbkyoh900 28.10.2023 / 13:44
Soru
Yarbay Mustafa Kemal, 2 Şubat 1915'te 19. Tümen Komutanlığına atanmış ve bu tümenle düşmanın iki büyük saldırısını başarısızlığa uğratmıştı. Böylece Çanakkale'de İtilaf Devletleri'nin bozguna uğramasında büyük bir rol üstlenmişti.
Mustafa Kemal'in bu görevde kazandığı tecrübe Millî Mücadele liderliğinde ona hangi açıdan katkı sağlamıştır?
Eklenen Cevaplar
  ezfgnm247 17.11.2023 / 21:27 
#1
Ülke ekonomisini güçlendirmek

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
kale sözcüğünün 4. harfi nedir?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Baştakiler günlerinden kuşkuluYarınlarından umutsuz,Yalnız Mustafa Kemal'in gökleriPussuz, bulutsuz.Bu dörtlükte Mustafa Kemal'in aşağıdaki kişilik özelliklerinden hangisine vurgu yapılmaktadır?
Millî Mücadele Dönemi'nde kazanılan askerî başarılar, dış politikayı etkilemiştir. diyen bir öğrenci, bu düşüncesine aşağıdakilerden hangisini gerekçe gösteremez?
Büyük Millet Meclisinin açılışından sonra Anadolu'nun çeşitli yerlerinde meclise karşı ayaklanmalar çıktı. Meclis, ayaklanmaları bastırmak için ­ ­ ­ ­.Bu cümle, aşağıdakilerin hangisiyle tamamlanırsa doğru bir bilgi vermiş olur?
Kuvayımilliye birlikleri Millî Mücadele Dönemi'nde kahramanca mücadele etmelerine rağmen düşmanın ilerleyişini engelleyememişlerdir. Tek merkezden yönetilmedikleri için kendi komutanlarının istekleri doğrultusunda hareket ediyorlardı. Bu birliklerle Yunan ordusunu yurttan çıkarmak mümkün değildi.Bu bilgide aşağıdakilerden hangisinin kuruluş gerekçesi verilmiştir?
Ermeni heyeti ile Gümrü Antlaşması'nı görüşmeye başladık. 27 Kasım'da Ermenilerin Sevr Antlaşması'ndaki imzalarını geri aldırdık. Bu günü, uğursuz antlaşmanın yırtıldığı gün olarak kutladık. Bu olayı Ankara'ya müjdeledim. 3 Aralık'ta Gümrü Antlaşması'nı imzaladık. Kâzım KARABEKİRKâzım Karabekir'in anlattıklarından hare­ ketle Gümrü Antlaşması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Son Eklenen Testler